| | Prva lula u nizu - Peterson | |
|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
Dimic Bijeli zubi

Broj postova: 88 Join date: 28.11.2009 Age: 33 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Prva lula u nizu - Peterson 29.11.09 19:31 | |
| Kako sam novi u ovom "sportu", zabavljao sam se na starim djedovim lulama (i ostat će u funkciji do daljnjeg), ali danas sam od svoje supruge dobio uranjeni poklon za Božić. Nema sretnijeg od mene.  Nije bila jako skupa al je jako draga. Prvo punjenje 1/3 duhana je upravo prošla i tek sutra istim tempom. Neću ju forsirati. Nadam se da ćemo se još dugo družiti. |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 29.11.09 19:41 | |
| To ti je model 408 - a shape je prince. Imam dvije takve Petersonke, jednu identičnu kao ova i drugu glatku i često i rado ih pušim, a prednost im je što su bez filtera, sa normalnim tenonom! Odličan izbor za prvu lulu. Rustikarena, ravna - sve po P.S.-u!  |
|
 | |
Dimic Bijeli zubi

| Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 29.11.09 19:48 | |
| Ma vraga, sa filterom je. To mi je malo bed. Djedove stare su bez filtera, i dobro mi je išlo s njima. Malo nekad opali po jeziku, al nije strašno (ipak mi slavonci volimo ljuto). To mi samo govori da vućem prejako. No dobro mjenjat filtere dok ne nađem adapter (ili dok ne iskemijam nešto). |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2974 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 29.11.09 21:20 | |
| hm...nesto mozgam... kad se ne stavi adapter dim bi se trebao kovitlati i malcice usporavati i hladiti. nesto slicno kao kod prigusivaca za pusku ili auspuha kod cvaje (nekakva ekspanziona komora ili sta vec...  bayro, ti si ovde najmerodavniji, sta ti mislis o tome? sto se lule tice, prvo pa musko! lepa petersonka. dabogda je i tvoji cukununuci pusili u radosti i veselju! kolko orasi? i nigde nisi napisao koje si lule nasledio od dede? |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3897 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 29.11.09 21:23 | |
| Bravo, prva pa prava firma, Peterson je stvarno vrhunska lula za prihvatljivu cjenu. |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova: 1457 Join date: 05.11.2009 Age: 37 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 29.11.09 23:15 | |
| LEpa pipa. Gledaj što pre nabaviti adapter. |
|
 | |
grga Oblak dima

Broj postova: 2733 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | |
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 29.11.09 23:45 | |
| S adapterima je nekad bilo lako - Dreier ih je dijelio šakom i kapom, onda ih je počeo naplaćivati nešto simbolično, ali kako nas previše ide gore i žica adaptere - pravi se grbav i tvrdi da smo ga opelješili (iako ima istine i u tome  ) |
|
 | |
Dimic Bijeli zubi

| Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 30.11.09 0:17 | |
| ssekir75 pita koliko orasa? Misliš novaca? Oko 240 kuna, al kako je poklon to ja kao ne znam. Ima još jedna po toj cijeni i mislim i nju uskoro spremiti u kolekciju.
Na djedovim lulama piše Real Briar, i u dosta lošem stanju su. Na dvije je napukla glava, a na jednoj vrat lule, onaj dio gdje usisnik ulazi. Sve sam ih oćistio, sredio, ovu zadnju malo poljepio i napravio prve korake (mada je prvi korak bio na grginoj luli jedan vikend). Ostale sam dao rođacima da imaju uspomenu u vetrini. Djeda nažalost nije koristio net i neznam da je imako netkoga da mu daje savjete kako se puši i održavaju pipe (kao ja grgu).
I da se zna, da nije bilo grge nebih upoznao čari istinskog uživanja u duhanu. Sve je to njegova škola. |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3897 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 30.11.09 0:20 | |
| Bravo Grga... tako se pronosi znanje.... biti će to valjda poznato ( jednog dana) kao Osječka škola pušenje lule  |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2974 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 30.11.09 0:34 | |
| grgi svaka cast a ti se ne premisljaj mnogo oko te petersonke. ne znam koliko je to u evrima ali sudeci po ostalim cenama koje se izznose ovde to je jos malo pa dzabe za petersonku. ne krivi dedu, nekada se lule nisu smatrale finim priborom vec radnim konjima - skasaj i baci. pogotovo te jeftine varijante (ne uvek i lose!!!) koje se sada dadu naci po buvljacima (cunjaj tamo - svasta se nadje veruj mi!!!) |
|
 | |
Dimic Bijeli zubi

| Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 30.11.09 0:57 | |
| U evrima to ti je oko 33. Gledajući cifre ovdje mislim da je sasvim skromno za početak. Ne krivim djedu naravno, to je bilo tad tako. Drago mi je da imam bar tu jednu, i za uspomenu i da mogu dimiti dok se nova pipa može odmarati. Naravno da ću od sada tražiti gdje se što može naći (pa i na buvljaku). |
|
 | |
grga Oblak dima

| Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 30.11.09 1:04 | |
| | Dimic je napisao/la: | I da se zna, da nije bilo grge nebih upoznao čari istinskog uživanja u duhanu. Sve je to njegova škola. |
 |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Prva lula u nizu - Peterson 30.11.09 1:15 | |
| Grga je pravi entuzijast! Slušaj njega (imao je dobre učitelje) i nećeš pogriješiti! A ako nešto nije jasno - imaš forum, pa pitaj! Nema glupih pitanja - ima samo glupih odgovora. Nitko se nije rodio tko sve zna, prema tome - pucaj! A Grga je ljudina, to svi znamo!  |
|
 | |
grga Oblak dima

| |
 | |
| | Prva lula u nizu - Peterson | |
|