Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Tko bi rekao...

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
Autor/icaPoruka
dean
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2195

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   16.12.09 14:49

bayro je napisao/la:
Ali ti kao demokrat demokratskim putem ne možeš nasilniku i primitvcu objasniti da se neke stvari jednostavno ne rade!
Takav lik razumije jedino primitivizam i silu, drugi jezik mu je nepoznat, kao da mu objašnjavaš na kineskom. Vjeruj mi, govorim ti iz svoje (nažalost) dugogodišnje prakse, a znaš čime se bavim.
Evo ti primjera iz bliske povijesti: Hitler se drčio i prčio dok su ga "demokrati" puštali; (Španjolska, Austrija, Čehoslovačka), ali kada je prevršio mjeru, radila je batina! šibanje
Nažalost, svijet tako funkcionira!

O temi i pričam, demokratičan sam do jednog trenutka, a onda postajem kaotičan šibanje

bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   16.12.09 15:44

Mislim da smo se razumjeli! Very Happy A sad Sekirče kombinirati "što bi bilo da je bilo.." ne bi nas daleko odvelo...Taman da je i Hitler izgubio bitku za Britaniju, što bi se bitno promijenilo? Ništa! Zauzeli bi taj nesretni otok, ali zaboravljaš svoje Ruse na istoku koji se mogu povlačiti koliko im srce želi (Clausewitz: "Rusija se ne može osvojiti") a s druge strane Amere koji bi kad-tad ušli u rat, jer su mali žuti bili pod trgovinskim embargom, pa je Pearl Harbour bio neizbježan.
Sve bi se samo odužilo za koju godinu, ali bi ishod bio isti.
Ne kaže se uzalud: "Bajonetama možeš doći na vlast, ali na njima ne možeš sjediti"
Uostalom nije uzalud Krleža napisao da je glupost ljudska svemirska kategorija.
I time je za mene diskusija oko primitivaca završena.
Ja znam što mi je sa takvima činiti! Ovo je gospodski forum i tu barabama nema mjesta! Dobroj zafrkanciji i zeki uvijek, ali prostakluku, nipodaštavanju i vulgarnostima tu mjesta nema!
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2974

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   16.12.09 19:14

posto je ovo brbljaonica, pa ot ne postoji, ukratko o Kitleru, kako ga moja baba Varadinka zove: da je britanija bila osvojena ameri ne bi slali pomoc pa ne bi ni bilo potapanja americkih brodova, sto je, kako znamo uvuklo SAD u 1.sv.rat. sa druge strane,ne bi imali baze da bombarduju nemacku - era nosaca aviona je tek bila pocela,a sa avionima koji su tad bazirali na njima mogli bi ljustiti farbu nemackim pancerima i eventualno unistiti po koju kompoziciju materijala. da ne zaboravimo da su nemci u to vreme bili DALEKO ISPRED saveznika po pitanju avio i raketne tehnike. i rusi i ameri su "iskocili" tek posle rata kad su zaplenili nemacke projekte i zarobili inzenjere. dok su nemci vec imali me 262 u OPERATIVNOJ upotrebi, englezi,koji su bili najblizi nemcima, tek su ispitivali moze li mlazni motor uopste da radi. o raketama,balistickim i vodjenim,treba mnogo mesta pa necu da pisem. sto se rusa tice, ma kako bio rusofil, ne verujem da bi nesto uradili, iz prostog razloga sto ne bi bili u stanju da izvuku industriju na istok, a bez toga ne bi mogli skoro nista. zasto sam rekao da je gering kriv za sve - stopirao je razvoj dalekometnih 4motornih bombardera koje su imali i ameri i englezi, i koji su zapravo unistili nemacku, a dolet dvomotorca bio je jako ogranicen. verovatno bi ameri tukli japance na istoku, mozda i zajedno sa rusima, ali ne verujem da bi do svetskog rata uopste doslo. bilo bi kao sto je sad, ali bi umesto amera svetski policajac bila nemacka. ende!
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   16.12.09 20:35

Bayro, šteta što nam nije Sekirče nije bliže, kakve bi to tek onda rasprave bile u klubu.... Bio je jedan film tipa - Alternativna povjest, gdje je Njemačka pobjedila. Rutger Hauer je bio glavna uloga..... Inače i ja sumljam da bi ipak Njemačka ( na kraju ) mogla pobjediti. Uvijek je svaki rat - rat resursa... Rolling Eyes
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
imnik
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 1457

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   16.12.09 21:03

A u resurse treba uključiti i topovski mesto, tj čljudstvo. Ne mali i bitan faktor svakog rata.
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   16.12.09 22:34

nemacka je izgubila rat zbog nedostatka goriva. a gorivo im je nestalo kad su rusi zauzeli ploesti, koji je inace dugo bio pod bombama amera i engleza. sve ostale resurse nemci su imali u porobljenoj jevropi. sa osvajanjm ukrajine imali bi sve, onda bi bilo vrlo cupavo. ameri se sigurno ne bi umesali,a i da bi, bez baza u engleskoj ne bi mogli nista. nisu imali b2 tad Smile
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   16.12.09 22:35

koji je,baj d vej, iskopiran horten 229, kolko se ja secam Cool
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   17.12.09 7:37

Njemačka bi izgubila rat jer nisu imali Boška Buhu !

bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   17.12.09 8:24

Davorin je napisao/la:
Bayro, šteta što nam nije Sekirče nije bliže, kakve bi to tek onda rasprave bile u klubu.... Bio je jedan film tipa - Alternativna povjest, gdje je Njemačka pobjedila. Rutger Hauer je bio glavna uloga..... Inače i ja sumljam da bi ipak Njemačka ( na kraju ) mogla pobjediti. Uvijek je svaki rat - rat resursa... Rolling Eyes

Film se zove "Faterland" sa Rutgerom Hauerom i Mirandom Richardson. Keko mi ga je snimio na CD. Mogu ti ga danas donijeti u klub.
A stvarno je šteta što Sekriče nije bliže! Koje bi to diskusije i špekulacije bile! Ne bi tri dana iz kluba izlazili! Vjerojatno bismo svi dobili tužbe za razvod braka! zena
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   17.12.09 11:48

umrijet od smjeha

piva

a mozda ne bi... pa i zene bi se odmorile od vas Very Happy

nisamgladao taj film,sad cu da ga skinem (sta ono bese coptright scratch ) Twisted Evil
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   17.12.09 12:18

Pogledaj obavezno! Jako dobar film!
Uostalom nisam još gledao loš film sa Rutgerom Hauerom od Blade Runnera pa nadalje! Glumčina je on!
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   17.12.09 12:25

e, blade runner jeste vrlo ozbiljan film! bas cu da pogledam!
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Tko bi rekao...   17.12.09 12:26

zakon film, antologija

Tko bi rekao...

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 5 / 5.Goto page : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Similar topics

-