Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 9:45

Na zadnjem druženju u klubu pokrenulo se i to pitanje.... Ukratko da li je Peterson ili Dunhill stvarno jedna nezavisna firma, ili je u sklopu nekog večeg sustava. Naravno robna marka je vrijednost u kapitalizmu i kao takva se prihvača, ali ako malo bolje pogleate ovaj spisak... ima da se čovjek zamisli Shocked dakle da ista firma proizvodi praktično istu lulu ali jedna ima vrijednost 3- 4 puta veću na tržištu od druge, zavisno koji je žig utisnut. Izvor je moj dobavljač usnika.

#
Stanwell (Dunhill, Stanwell, BC, Winslow, Crown)
#
Charles Fairmorn (C. Fairmorn, John Aylesbury, Hilson)
#
Otto & Kopp (Ascorti, Caminetto, Nording, Chacom, Bang,
Baur, Hedegard, Peterson, Radford's)
#
Akra (Brebbia)
#
Hellmann (Lorenzo)
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9379

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:01

Kako bi rekla moja pokojna baka, "Sve je to drek i fušeraj!"
Prema ovom popisu još su najpošteniji Otto & Kopp - oni radi za dobre firme.
Za Akru nikad čuo nisam, a Hellman mislim da je imao nekad i svoju vlastitu proizvodnju.
No čudi me BC, bio sam uvjeren da oni doista i proizvode svoje lule, ali izgleda nije tako!
Na koncu će sve pipe slagati slatke male žute dječje rukice za plaću od dva juana na dan!
[Vrh] Go down
savate
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 639

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:11

Šta nije još pod Stenwellom, Danske Club, ili tako nekako?? a po novom, navodno, da su ugasili Stanwell u Danskoj i da se sve proizvodi u Italiji!!!??

Ko bi reko da je proizvodnja lula u svijetu tolki biznis, a kod nas praktički da nemožeš vidjeti čovijeka na cesti, ili kafiću da puši lulu!!!

BTW, kad ste zadnji put vidijeli nekog da puši lulu, osim u klubu naravno??

Mislim, prije par godina u Espalnadi, da sam vidio jednog gospodina s lulom!!

Od malđe generacije praktički niko!! Kao sam počeo pušiti lulu par frendova se zaintrigiralo, ali kad su vidijeli kolko posla ima oko toga, doslovno su rekli, "neda mi se zaje.....ti"

Problem je što danas niko nema strpljenj, a put do užitka i nije tako brz!!

ali sad je ovo deebeeli Off topic

:-)
[Vrh] Go down
http://www.steadicam.tk/
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:19

Vidjeh jučer jednog gospodina nešto starijeg od mene kod Glavne pošte, pušio je lijepu Savinellicu billard. Naravno da sam ga zaustavio (i meni je lula visila iz čvalja, pa sam si uzeo to pravo), malo smo poljudikali, popričali o lulama i duhanima i za divno čudo, nije pušio niti "Clan", niti neku mješavinu na bazi "Zlatnog dukata" nego neku njemačku mješavinu, ali rađenu za neku trafiku u Frankfurtu! Cool
Treba i te "neorganizirane" nekako animirati i izvući iz ilegale, iako je pušenje lule zapravo samotan sport!
Inače u mom kvartu ima dosta svijeta koji puši lulu (ovo dosta treba shvatiti uvjetno), a nađe se i mlađeg svijeta.
Btw. pozdravlja nas Jakobinac, možda navrati u klub koji dan!
[Vrh] Go down
savate
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:27

Ma naravno da je samotan sport i to je ono najbolje kod lule Obožavam dane poput ovog, kada sam slobodan, pa mi jutarnja kavica uz lulu traje par sati!!! Pa malo forum, pa malo FaceBook, pa vijesti, i prođe jutro a nisi ni svijestan!!!

A da bi nekao trebalo animirati ljude da puše lulu, to svakako, ne moraju svi biti u klubu, nego samo da skuže ljepotu i užitak pušenja lule!!

Svima će nam biti jednostavnije!!

[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:42

Popis je točan, jer opet.... svi usnici se rade na istom mjestu u Hamburgu... toliko o Hand Made lulama, koji ovakvi igrači vole stavljati na neke svoje modele, a da je veliki buissniss je. Pošto smo mi divlje zemlje ( nažalost uz tradiciju ) rijetko se nađe pušać lule, ali ovi proizvođaći nekome i prodaju svoje lule. Uz dr Grabova, čija je proizvodnja bilia i do 800.000 komada godišnje, Petersona s 150.000 lula, a vjerujem da su tu negdije i Savinell i Brebbia, plus hrpa manjih proizvođaća, vjerojatno dolazimo na brojku od 1- 2 MILIJUNA proizvedenih lula na godinu.... pa to netko kupuje.... Još kada se robna marka Davorin probije Very Happy Nije samotan sport... pušaći su obično ( ponovo u kulturnim zemljama ) vrlo lijepo organizirani. Dobio sam poziv za Chicago pipe show, May 1- 2, a organizira ga lokalni klub koji ima JAKO puno članova. Ljudi se ipak vole družiti s istomišeljnicima. Samo koliko mi se ljudi javilo poslije grgine intervencije... sreća da postoje Past i copy Very Happy
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:45

Naravno! To je pravi gušt, naravno kad si čovjek može tako nešto priuštiti. Meni za takve aktivnosti ostaju vikendi, pod uvjetom da mi već vikend nije "isplaniran" u vidu posjeta raznim Lidlima, Konzumima i ostalim turističkim atrakcijama! Evil or Very Mad
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:47

"Grgina intervencija"! umrijet od smjeha Djeluje mi kao "božanska intervencija"! umrijet od smjeha umrijet od smjeha umrijet od smjeha
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:50

Pa skoro, kao što bi Warhol rekao 15 minuta slave............ ( u roku od par dana Shocked )
[Vrh] Go down
savate
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:57

Ma nije to 15min, slave, sam si rekao da je to 15godina rada lula!!

A kako ti je krenulo, morat ćemo mi od tebe pokupovat Lula po klupskim cijenama da se osiguramo za penziju!!! Cool

[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 10:58

savate je napisao/la:

A kako ti je krenulo, morat ćemo mi od tebe pokupovat Lula po klupskim cijenama da se osiguramo za penziju!!! Cool

Ovo ti uopće nije loša ideja! Dao si mi misliti! bounce
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2733

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 11:06

Davorin je napisao/la:
Na zadnjem druženju u klubu pokrenulo se i to pitanje.... Ukratko da li je Peterson ili Dunhill stvarno jedna nezavisna firma, ili je u sklopu nekog večeg sustava. Naravno robna marka je vrijednost u kapitalizmu i kao takva se prihvača, ali ako malo bolje pogleate ovaj spisak... ima da se čovjek zamisli Shocked dakle da ista firma proizvodi praktično istu lulu ali jedna ima vrijednost 3- 4 puta veću na tržištu od druge, zavisno koji je žig utisnut. Izvor je moj dobavljač usnika.

#
Stanwell (Dunhill, Stanwell, BC, Winslow, Crown)
#
Charles Fairmorn (C. Fairmorn, John Aylesbury, Hilson)
#
Otto & Kopp (Ascorti, Caminetto, Nording, Chacom, Bang,
Baur, Hedegard, Peterson, Radford's)
#
Akra (Brebbia)
#
Hellmann (Lorenzo)

Puno hvala na informacijama ali, kao sto ti rekoh onomad kad smo se vidjeli, po meni uopce (vise) nema smisla gledati druge lule pored Uglatogljagoljicastih lula!
Laughing
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2733

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 11:09

Davorin je napisao/la:
Samo koliko mi se ljudi javilo poslije grgine intervencije... sreća da postoje Past i copy Very Happy

Nakon sto sam to postao na onaj forum ucinilo mi se kao da sam bacio komad krvave govedine u bazen s piranama!
E, onda mi je laknulo (jer te nisam nista pitao prije nego sto sam to ucinio).
Nisam te pitao niti za Pipediu, jeb'ga.
lol!
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 12:39

Naravno da poslije uglatoglagoljičastih lula niti ja druge ne gledam uopće. Možda kakav zgodan meer...jednom.
A što se Pipedije tiče - za sad je riješeno! A ako bude i dalje nekih gluposti, znamo što nam je činiti! šokre3

Zadnja promjena: bayro; 27.01.10 19:57; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2974

PostajNaslov: Re: Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule   27.01.10 15:34

grga je napisao/la:
Davorin je napisao/la:
Samo koliko mi se ljudi javilo poslije grgine intervencije... sreća da postoje Past i copy Very Happy

Nakon sto sam to postao na onaj forum ucinilo mi se kao da sam bacio komad krvave govedine u bazen s piranama!
lol!

umrijet od smjeha

pametno si to uradio.
[Vrh] Go down

Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 3.Goto page : 1, 2, 3  Next

Similar topics

-
» Tko stvarno proizvodi pojedine marku lule
» Hilson lule od bakelita
» Čišćenje lule