ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2574 Join date: 07.11.2009 Age: 35 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Bell's Three Nuns 03.02.10 11:51 | |
| nisam do sada pisao recenzije duvana, pa mi ne zamerite ako nesto nije kako treba, a posto ne znam gde bi ovo svrstao, evo ga ovde... dakle, juce sam izdimio tek dve lule ovog duvana i ne mogu da odmah ne kazem da mi se jako svidja. doduse, meni je po otvaranju duvan mirisao na nesto sto bi eventualno mogao da opisem kao venac ljutih paprika spakovan u kutiju sa dodatkom bibera  no kad se duvan zapali nije tako... duvan je u obliku novcica, kao kada bi neku rolanu cigaru naseckali na masini za salamu. naslagao sam ih jedan na drugi bez mrvljenja osim gornjeg radi paljenja. vlazan je taman kolko treba, sibicom se pali iz prve, lako kao stapin. posle svega par dimova pocinje se javljati slatkasta aroma, vrlo lagana i nenametljiva (sto je po meni mana,voleo bi da je bar duplo jaca), nekako na kolace sa lesnicima. kad sam zapalio goreo je do kraja a da nisam ni jednom (i ponavljam ni jednom) upotrebio tamper. ne znam kako ali je tako. miris mu nije napadan, naprotiv, jedva se oseca (tako kaze okolina), a duvan je blag i ne ujeda. medjutim, izgleda da nikotinski ima jacinu. aromu drzi do kraja i ne menja je (ili ja nisam primetio). po zavrsetku pusenja na dnu lule ostaje samo malo finog pepela. nisam nesto iskusan po pitanjima ovakvih duvana,ali ovo definitivno vredi pare. zakacicu sliku sutra-preksutra... |
|
bayro Moderator

Broj postova: 9082 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Bell's Three Nuns 03.02.10 12:01 | |
|  A evo i fotke! Mislim da sam ja pred jedno godinu i pol ovu istu fotku postavio u pušionici pod topicom "za stare nostalgičare"! |
|
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Bell's Three Nuns 03.02.10 12:10 | |
| to je to, da se ne cimam da slikam  drago mi je da je imoja ovakva, nema posmrtnicu  malo sam procunjao malopre po TR, dosta su ga nahvalili, ali je bilo i komentara da "nije sto je bio". hm, nisam primetio da su japanci ovde umesali prste. na kutiji pise da je uradjen u danskoj. bayro? |
|
bayro Moderator

| Naslov: Re: Bell's Three Nuns 03.02.10 12:26 | |
| E to ne bih znao. U "moje vrijeme" kada sam ga kupovao u Trstu, proizvodili su ga Danci. A sad da li je i tu "Imperial tobacco" umiješao svoje prste - moguće. Pa sve što je vrijedilo su ionako pokupovali! No evropske duhane uglavnom sve proizvode "Orlik" i "Planta". |
|
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Bell's Three Nuns 03.02.10 12:33 | |
| hm, nemoj posle da cujem nesto o teoriji zavere i neispaljivanju ICBM na japan "made in danemark under licence of IMPERIAL TOBACCO limited england"  iliti u prevodu, zbogom dobri duvani...  |
|
bayro Moderator

| Naslov: Re: Bell's Three Nuns 03.02.10 12:54 | |
| Ne znači. Petersonovi duhani (osim časnih iznimaka i godišnjih serija) ne vrijede ništa, a proizvode se u Irskoj. To što je nešto Imperial tobacco kupio, ne znači da je loš duhan. Ne valja stvari tako generalizirati. Jedini veliki propust im je što su kupili Gallagher, a ne nastavljaju proizvodnju B.S-a! |
|
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Bell's Three Nuns 03.02.10 12:59 | |
| poucen dosadasnjim iskustvom, bolje da ga i ne rade, i to ce upropastiti. posle ce i tebi da bude zao i secaces se onog pravog kao ja camela bez filtera... |
|
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Bell's Three Nuns 03.02.10 14:39 | |
| zaboravio sam da kazem da se lula jako slabo greje  |
|