Znam da je stara tema, ali ja baš volim reciklirati...
U subotu sam bio u Trstu, i oduševio se jednom trgovinom. Nalazi se na Piazza della borsa, u jednom pasažu (Galleria Arrigo Protti). Super uslužno osoblje, ogroman izbor lula (Dunhill, Savinelli, Brebbia, etc), svakovrsnog pribora i duhana (mislim oko 30 vrsta). Krasne meerschaum lule od 150 eura nadalje. O cigarama ne želim ni počinjati...
U kraćem razgovoru sa prodavačem saznao sam da se radi o obiteljskoj tradiciji dugoj oko 80 godina - sa ponosom je istaknuo da rade sa svima koji "nešto znače" u toj branši. Valjda je za vjerovati, iako su Talijani.

Rade cijeli dan, i subotom poslijepodne.
BTW, sebi sam poklonio po jednu limenku: Connoisseurs choice, Early morning pipe i MM965.
Posjetite ako vam je usput!
Tabaccheria Ritani Fulvia
34100 TRIESTE (TS), GALLERIA PROTTI 4 B
Tel: 040368542
Ima još jedna mala trgovinica u blizini, ali se više ne sjećam točno adrese. Blizu je ovoj "gore navedenoj", u Via Dante Alighieri ili Santa Caterina (pješačka zona). Nema neki posebno veliki izbor, ali su imali povoljni meerschaum pa čak i neke glinene lule, uz klasiku (Savinelli, Brebbia). Rade dvokratno, a ja uglavnom naletim kada su vrata zatvorena...
Eto, možda nekom pomogne!