Prvi forum o lulama na ovim prostorima |
| | | Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... | |
| |
| Autor/ica | Poruka |
|---|
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 24.01.08 14:53 | |
| Evo malo da i ja otvorim neki topic, stalno nam administrator grinta da mora otvarati nove teme, pa rekoh, ajde da i ja pokrenem jednu... Da vas čujem junaci, jeste li pozelenjeli, dobili trovanje nikotinom, bljuvali, ili su iskustva drugačija? |
|  | | dean Oblak dima

Broj postova: 2195 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 24.01.08 15:02 | |
| Moja prva lula je bila od mog starog (imal je fazu ranih 70tih od jedno dva mjeseca) , lula iz duhana, natrpal sam Clan unutra i nisam se mogal nacudit kak to netko moze pusit s gustom.
P.S. premjestil bum u pušionicu, ovdje je više da se ljudi malo pretstave i tak |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 24.01.08 15:52 | |
| Upravo primjetih da se na mojoj prvoj luli Stanwellici pojavila tamna mrlja..briar je na dnu potamnio.Kaj to znači da će mi uskoro pregorjeti?  |
|  | | dean Oblak dima

| Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 24.01.08 15:57 | |
| Moguce da nisi radio " cake" pa si je preforsirao |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 24.01.08 16:04 | |
| Daj mi molim te reci prilikom upušavanja nove pipe koliko puta je puniš samo 1/3 i kako onda postepeno dalje? Btw,koje su kvalitete Vauenove lule? |
|  | | dean Oblak dima

| Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 24.01.08 16:27 | |
| Evo par linkova o toj temi
http://www.knoxcigar.com/brinnewpi.html
http://www.pipes.org/asp_FAQ.html#2.4
Vauen je solidna njemacka firma mada nikad nisam pusio njihove lule, mozda netko ima vise iskustva sa tom firmom |
|  | | Stjepan Peče me jezik

Broj postova: 218 Join date: 16.01.2008 Age: 28 Lokacija: Sisak-Zagreb-Rijeka
 | Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 24.01.08 18:43 | |
| Ja sam prije lule pušio cigarete, cigarilose i cigare tako da šok i nije bio prevelik, osim možda prve lule gdje sam malo pretjerao s nabijanjem duhana pa sam pozelenio koliko sam vukao  ) |
|  | | bayro Moderator

| Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 24.01.08 20:22 | |
| Vauenice su odlične lule, sigurno u gornjoj klasi njemačkih lula. A Nijemci znaju što je dobra lula i valja imati na umu da su od svih pušača u Njemačkoj 30 % pušači lule. A to nikako nije zanemariv broj. No i Vauen se znade zaigrati (u negativnom smislu) a to su njihove "no name" crne pjeskarene lule. Njih bi valjalo izbjegavati, jer se radi o lošim lulama, koje su od vrijesa najniže klase, pa nije dosta da vrijes pjeskare, već ga i farbaju. Dakle, Vauenice su sjajne lule, i garantiraju kvalitetu, osim gore opisanih lula.
Prilikom upušivanja četiri puta je napunim do jedne trećine, a zatim ovisno o luli, pomalo "podižem razinu" no držim se zlatnog pravila da uvijek lulu upušujem sa istim duhanom. |
|  | | bayro Moderator

| Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 24.01.08 21:57 | |
| Moja prva lula je bila češka billard "Real Briar" lula, izrađena od albanskog vrijesa (koji je BTW dobar) i napunio kao i administrator "Clanom". Uglavnom, jezik mi je izgorio, ljute sam suze lio, sve je smrdilo na spaljenu gumu.... I tako sam se patio kao zadnji kreten nekih mjesec dana, sve dok nisam sreo jednog susjeda koji je pušio lulu za ozbiljno i on mi je dao prve pametne savjete od izbora duhana, do potrebe redovitog čišćenja lule. Poklonio mi je dvije pristojne talijanske lule, doduše ne Savinellice, već jednu benticu Lorenzo i još ravnu "Bari" lulu. Kako je taj susjed bio poslovni čovjek koji je često putovao u inozemstvo, znao bi mi donijeti i koju vrećicu crvene "Amphore". Isuse, koja je to radost bila. Pušio sam je i "razvlačio" po mjesec dana do nove "pošiljke". Inače je u pokojnoj Jugi duhan za lule proizvodila jedino Fabrika duvana Zrenjanin, no ti su duhani bili čista strahota "Extra lulaš" u limenci, "Banatska ruža" - sjećam je se i dan danas sa jezom. Jedini relativno pristojni duhan bio je "Club", sjećam se da je bio pakiran u vrećici sa crvenim tartan uzorkom. On se dao pušiti i prebroditi razdoblje do slijedećeg "shipmenta", jer je po sastavu bio burley kojeg vojvođani niti uz najbolju volju nisu mogli upropastiti. Kasnije je riječki "Brodokomerc" počeo uvoziti Mac Baren, no nije ga bilo u slobodnoj prodaji, već si morao na njihov devizni račun uplatiti marone ili dolare, poslati dokaz o uplati i narudžbu, pa bi duhan stigao kroz mjesec dana. Kasnije smo se preko pokojnog "Kluba pušača lula" počeli surađivati sa Vojvođanima i davati im neke sugestije, oni su nešto pokušavali, no rezultati su uglavnom bili mizerni. Kako sam u to vrijeme često bio u Grožnjanu, svaki drug dan sam bio u Trstu i tako se opskrbljivao, a i teta mi živi u Milanu, pa prve Savinellice i tako, malo pomalo. A što se tiče cigara, postojale su samo dvije vrste - jednu je pušio Tito, (ali nije htio dati narodu, prasac sve je sam popušio) a drug vrsta je bila "KD" kratka domaća, no to se nije pušiti dalo koliko je grozno bilo, uši bi otpadale. Eto takvi su bili "rani radovi" :geek: |
|  | | bayro Moderator

| Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 25.01.08 7:49 | |
| Daj mi napiši kakva je to mrlja na "Stanwellici", možda i nije tako strašno. Ne bih želio davati prognoze, no možda se radi samo o normalnom procesu, i koliko je lula stara i koliko često pušiš (jednom dnevno, dva puta dnevno, stalno, jednom tjedno, jednom mjesečno). |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 25.01.08 7:58 | |
| He he, izgleda da je to čudo od Clana svima bio uvod u svijet lula. |
|  | | Stjepan Peče me jezik

Broj postova: 218 Join date: 16.01.2008 Age: 28 Lokacija: Sisak-Zagreb-Rijeka
 | Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 25.01.08 11:41 | |
| Moram priznati da sam ja bio zakinut za čari Clana  Moj prvi duhan je bilo neki Danish Gold. već sam zaboravio. |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 25.01.08 11:43 | |
| Uf! Clan je.....ma naježim se kad se sjetim! |
|  | | dean Oblak dima

| Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 25.01.08 12:01 | |
| Idemo napravit Anri Clan štrajk ispred duhana sa parolom " dajte im da puše a ne da se guše ! "  |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... 25.01.08 13:21 | |
| | bayro je napisao/la: | | Daj mi napiši kakva je to mrlja na "Stanwellici", možda i nije tako strašno. Ne bih želio davati prognoze, no možda se radi samo o normalnom procesu, i koliko je lula stara i koliko često pušiš (jednom dnevno, dva puta dnevno, stalno, jednom tjedno, jednom mjesečno). |
Lula je stara par godina i nikad nije pušena bez barem 24satnog odmora...dosta vremena u stanju mirovanja [img] [/img][img] [/img]
Zadnja promjena: ; 25.01.08 13:40; ukupno mijenjano 3 put/a. |
|  | | | | Prva lula, prvo pušenje, iskustva, dobra, loša... | |
|
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|