Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

trebam savjet

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
hrvoje
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 150

PostajNaslov: trebam savjet   29.05.10 10:04

evo nakon nekog vremena pusenja odlucio sam jednu od svojih lula podvrgnuti tretmanu sa soli i alkoholom. Lula sad mirisi fantasticno po aromi zadnjeg pusenog duhana ali cim sam probao sastaviti usnik i vrat videl sam da ne sjedaju kak bi trebali.
Sjedaju pre lagano i nekak klimavo, zakljucil sam da lula nije potpuno osusena pa me interesira jel bi bilo bolje staviti usnik unutra ili ga izvaditi i jel bi imalo smisla probati izvuci preostalu vlagu sa najnizom temperaturom u mikrovalnoj.
Ne usudjujem se sam nis napravit jer nemam nikakvog iskustva ni sa tretmanom ni sa vadjenjem vlage, pa eto molim za savjet vas i skusne.
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2574

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 10:29

ne diraj nista!!! svaka dalja intervencija moze dovesti do pucanja vrata ako nema prsten a nije ti hitno da rizikujes. po meni, pusti je tako par dana, ako ne mozes LAGANO da izvuces usnik.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9082

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 10:47

Nema logike. Od vlage bi se ti eventualno vrijes nabubrio i napunio se vlagom (iako teško - to mi se nikad nije desilo), pa bi ti usnik teže ulazio u vrat lule, a kod tebe je obrnuta situacija koliko sam shvatio.
Nikakve mikrovalne/mikrotalasne pećnice ne dolaze u obzir. Ostavi par dana da se lula dobro osuši, pa ako je i dalje ista stvar, malo zagrij pero usnika i lagano ga stisni na tvrdu površinu, onda bi trebala stvar funkcionirati, ili jednostavno nastavi sa pušenjem, već će vrijes dobiti svoju količinu vlage i usnik će sjedati kako treba.
Inače se prilikom pušenja događa upravo suprotno, da usnik teže ulazi, ali malo pčelinjeg voska i smjese Mehe Bösendorfera čuda čine! Hvala Papa!
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 11:15

kakva je to smesa?
[Vrh] Go down
hrvoje
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 12:45

Na kaj to Bayro mislite kad velite da stisnem pero lagano na tvrdu povrsinu, mislim na kakvu povrsinu mislite?

Hvala na savjetima!
[Vrh] Go down
Keko
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 958

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 13:38

Tijekom pušenja će se stvari vratiti na svoje mjesto. Nemoj ništa stiskati jer ti pero može puknuti....
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9082

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 13:40

@ SSekir - to je smjesa Mehe Bösendorfera. Pčelinji vosak, glicerin i još neki sastojci koje neće odati, a recept je iz XVII stoljeća.
@ Hrvoje - ravna, tvrda površina, samo da nije staklo. Na neko drvenu površinu. Lagano zagrij pero u toploj vodi da omekša i isto tako lagano pritisni da pero ne pukne. To se odnosi ako je usnik od vulkanita, ne znam kako se metakrilat ponaša.
No sačekaj da se Papa Štrumf javi, on je ipak majstor za te situacije.
[Vrh] Go down
hrvoje
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 16:36

OK Bayro hvala Vam. Cini se da bum moral tak napravit zato kaj kad sam se vratil iz setnje(bil sam pre Sad da sedim doma) primil sam ju za usnik i on je samo ispal van. Jos jedno pitanje jel na tvrdu podlogu pritiscem valjkasti dio ili onaj plosnati okrugli na vrhu usnika??
Hvala jos jednom
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 18:19

imas lakse i manje rizicno resenje. na pero namazes malo super lepka, ostavis preko noci da se dobro osusi, pa sledeceg dana lagano vrtis u smirgli dok ne dovedes na pravu meru. samo pazi, prilikom provere da li pasuje nikako ne smes gurati na silu da vrat ne pukne, vec lagano smirglati dok ne dodje na svoje mesto. ja sam ovako radio nekolko lula i sve je sasvim ok do danas. no ipak sacekaj Papa Štrumf on je ovde najstrucniji po tim pitanjima.
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3729

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 19:23

ma kao što je napisao bayro.... ostavi par dana pa će biti ok i/ili nabavi pčelinjeg voska, dobro podmaži pero ( je onaj dio usnika koji ide u lulu ) i uguraj. Taj postupak je ionako preporučljiv jer tokom vremana malo voska uđe u vrijes, na mjestu spoja, i impregnira ga. Ako i dalje ne pomaže... javi...
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
hrvoje
Peče me jezik
Peče me jezik

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 19:47

OK hvala vam svima.
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 20:35

meni i dalje ne rekoste cemu sluzi ta smesa bounce
[Vrh] Go down
Keko
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 958

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 20:41

za podmazivanje kad postane tijesno...
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 20:48

aha,dobro...
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3729

PostajNaslov: Re: trebam savjet   29.05.10 21:19

mješavina pčelinjeg voska, caranube i nekog omekšivača. Srednja tvrda masa ( ali mekša od voska ) i služi da s namaže pero da lakše ulazi u vrat lule. Bayro se zeza, jer nam ju je napravio jedan meštar od restouracije namještaja koji je radio na lakiranju i klavira a podrijetlom je is Bosna... sada jasno Very Happy
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/

trebam savjet

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 3.Goto page : 1, 2, 3  Next

Similar topics

-
» trebam savjet
» Trebam pomoć
» Kupujem prvu lulu, na što trebam paziti?