|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2586 Join date: 07.11.2009 Age: 35 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: trebam savjet 29.05.10 21:23 | |
| jao, dobar je  meho iz bosne. ok samo sam pitao. ja sam stavljao cist vosak pa mi je par puta zapeklo jako, muku sam vido da ocvojim usnik. sva sreca te se vosak lako topi  |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9089 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | |
 | |
hrvoje Peče me jezik

Broj postova: 150 Join date: 02.06.2008 Age: 21
 | Naslov: Re: trebam savjet 31.05.10 21:52 | |
| nazalost bio sam primoran napraviti prosirivanje usnika, ali na svu srecu i par filmica sa youtubea operacija sretno zavrsena i dim vise ne izlazi na pol puta van (sto je dokazivalo ozbiljnost problema) malo sam taj dio usnika tutnuo u kipucu vodu i sa krivom stranom borera prosirio rupu prvo za jedan broj onda za drugi pa za treci i dobio perfect fit. evo me ponovo  svoju lulu punu navy flakea  |
|
 | |
hrvoje Peče me jezik

| Naslov: Re: trebam savjet 01.06.10 10:13 | |
| Evo jos jedno pitanje za vas iskusnije. Primjetio sam da prilikom paljenja lule duhan se ne zapali na vrhu nego negde ispod povrsine pa radi toga nikad ne dobijem onaj fini bijeli pepeo nego je svaki put potpuno crn sa tragovima bjeloga i uvjek ima bar trecina prstohvata neizgorenog duhana kolko god puta pripaljivao, gledao sam na youtubeu neke filmice kad on na kraju istrese pepeo sve je bjelo sa naznakama crnog a ne obrnuto. Takodjer sam primjetio na jednoj slici koja se nalazi na forumu da je gospodinu Bayri cjela povrsina bijela, meni se to nikad ne potrefi. Jel ima koje objasnjenje za takvo ponasanje duhana? |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: trebam savjet 01.06.10 11:56 | |
| Stvar iskustva i duhana. Dakle, poslije prvog "lažnog" pripaljivanja, duhan koji se izdigao zbog topline pritisneš tamperom i ponovo pripališ cijelom površinom. Nakon toga lagano pućkaš i to je to. Isto tako, ovisi i kakve duhane pušiš; ako pušiš relativno "čiste" duhane, tada će ti i pepeo biti bijel, a ako pušiš aromatike neće nikako, jer drugačije sagorijeva ta "dodatna supstanca" i zapravo masti lulu. Nema tu baš previše filozofije. |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: trebam savjet 01.06.10 14:46 | |
| ovo o pepelu je bayro tacno rekao, ali mi nije jasno zasto ti nikad lula ne dogoreva skoro do kraja  ili je lula lose busena ili nepravilna upotreba tampera. |
|
 | |
hrvoje Peče me jezik

| Naslov: Re: trebam savjet 01.06.10 20:26 | |
| Hvala na informacijama. Sve je moguce nije lula bas nekaj posebno kvalitetna al mozda i ja neznam dobro koristit tamper.  |
|
 | |
dean Oblak dima

Broj postova: 2196 Join date: 12.01.2008 Age: 33 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: trebam savjet 02.06.10 13:43 | |
| moze biti, ako je lula krivo bušena = loše se puši _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
|
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: trebam savjet 02.06.10 13:51 | |
| | hrvoje je napisao/la: | evo nakon nekog vremena pusenja odlucio sam jednu od svojih lula podvrgnuti tretmanu sa soli i alkoholom. Lula sad mirisi fantasticno po aromi zadnjeg pusenog duhana ali cim sam probao sastaviti usnik i vrat videl sam da ne sjedaju kak bi trebali. Sjedaju pre lagano i nekak klimavo, zakljucil sam da lula nije potpuno osusena pa me interesira jel bi bilo bolje staviti usnik unutra ili ga izvaditi i jel bi imalo smisla probati izvuci preostalu vlagu sa najnizom temperaturom u mikrovalnoj. Ne usudjujem se sam nis napravit jer nemam nikakvog iskustva ni sa tretmanom ni sa vadjenjem vlage, pa eto molim za savjet vas i skusne. |
pošto sam taj tretman radio bezbrojno puta dat cu ti par tipova. Prvo uguraš čistac u vrat lule tako da ti ne ulazi puno alkohola u sam vrat, kaj nije poželjno. Potom uspeš sol do vrha te kapaljkom ili špricom lagano kapaš alkohol dok ne dodje do vrha soli iliti ga sva sol upije. Pritom paziš da ti se alkohol ne razljeva po vanjskom dijelu lule, te usniku i vratu. Alkohol brzo hlapi (medicinski) dok onaj 90%stotni nije dobar jer hlapi prebrzo te ne uspije odradit posao. Ostaviš pre noci i ujutro imaš sol koja više nalikuje smeđem šečeru. Fino uzmeš žlicicu ili nekaj izbacis sol, te ostatak soli najbolje izvuci savinutim šistacem za lule. Prvo pušenje nakon tretmana još uvijek se ponekad zna osjetit sol, ali poslije toga uzivas _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
|
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: trebam savjet 02.06.10 15:43 | |
| sta fali 96% alkoholu i sta smeta da se nadje u vratu lule?  ionako se posle tretmana lula susi najmanje 24h, kod mene i duze, tako da o upijanju i statijaznam kojim posledicama nema reci. i sam si primetio da brzo isparava... |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: trebam savjet 02.06.10 16:25 | |
| 96% prebrzo ispari i ne napravi svoj posao , ona 60% puno bolje izvuce smece jer je duze vlazan u duze dijeluje . Kaj sve vrata lule tice, bas radi bubrenja, njega nije preporucljivo natakat vec cistit na druge nacine _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
|
|
 | |
Keko Žuti zubi

Broj postova: 958 Join date: 30.10.2009 Age: 49 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: trebam savjet 02.06.10 16:56 | |
| Medicinski alkohol je 70%-tni i njime sam uvijek čistio jer mi je lako dostupan i sve je bilo ok. Koncentrirani nisam nikad koristio.
No, ima jedna bitna stvar koju ste smetnuli s uma!!! Pazite da sol nije jako jodirana!!! |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3729 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: trebam savjet 02.06.10 17:10 | |
| pa ja sam uvijek koristio 96% alkohol... na kraju tako je i u orginalnom receptu s pipes.org. ideja je da što manje vlage ( vode ) bude u lulu... ali mislim da su sve to nijanse..... važno je lule s vremena na vrijeme očisiti. Sve stoji paziti da alkohol ne bude s VANJSKE strane lule jer kvari polituru |
|
 | |
dean Oblak dima

| Naslov: Re: trebam savjet 02.06.10 19:34 | |
| | Keko je napisao/la: | Medicinski alkohol je 70%-tni i njime sam uvijek čistio jer mi je lako dostupan i sve je bilo ok. Koncentrirani nisam nikad koristio.
No, ima jedna bitna stvar koju ste smetnuli s uma!!! Pazite da sol nije jako jodirana!!! |
ma kekica na taj sam i mislil. meni se taj bolji pokazao, probal sam dosta puta i sa jednim i drugim. Kod 96%tnog mi sol bude suha za 10 min, tak da nema potrebe preknoci ga ostavljat. No svejedno, poanta je ista _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
|
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: trebam savjet 02.06.10 21:00 | |
| O.k. dečki, sve je jasno. Može ćevap, a može i pljeskavica. Oba su alkohola dobra - ja sam isto kao Keko i Dean koristio 70 % medicinski alkohol, lulu nakon tretmama ostavio najmanje 24 sata da se suši i nikad nije bilo problema. No, ima nešto u onom štp Dean kaže - nije baš preporučljivo da se previše vlaži alkicom vrat lule. Ako ni zbog čega drugog - duže ćete čekati da se lula osuši. Ja osobno stavim u vrat ili malo vate ili papirnatu maramicu da povuče suvišnu vlagu. Ali je najvažnije što Davorin reče - da se lule moraju s vremena na vrijeme podvrnuti ovom tretmanu, a ostalo su nijanse. |
|
 | |
|