Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Baterija na laptopu

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
G.S.Patton
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 501

PostajNaslov: Baterija na laptopu   30.05.10 5:47

Cuo sam razne price, o tome kako treba vaditi bateriju iz laptopa ako je prikljuceno napajanje, kako ce u protivnom baterija vrlo brzo izgubiti kapacitet i sposobnost ponovnog punjenja. Baterija je Li-Ion. Molim misljenje cijenjenih strucnjaka! Unaprijed hvala!
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3897

PostajNaslov: Re: Baterija na laptopu   30.05.10 8:33

baterija ima svoj životni vijek... manje više je svejedno, važna su samo dva - tri prva punjenja pražnjenja do kraja... makar je i to upitno kod Li- Ion... nisam stručnjak, ali tako mi je nekako ispalo i u praksi.... Inače dokazano je da, ako se puši lula kada se radi na laptopu. baterija ima duži vijek Very Happy
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
savate
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 639

PostajNaslov: Re: Baterija na laptopu   30.05.10 8:44

Kod Li-Ion Baterija je posebno važno da se prvi put (a reko bi i prvih par) napuni i isprazni do kraja, jer li-Ion baterije imaju tzv. memory efect!! to znači da ako je spojiš na punjač prije vremena smanjuješ joj kapacitet. Mislim da to čak piše i u uputstvima uređaja,... bar na Mac-u!!!

Inače je dobro, bez obzira na uređaj, baterije ako je moguće, ispraznit do kraj i onda puniti.

Ja imam laptop 5 godina, i još uvjek bterija radi savršeno, ali praktički nikad neradim na punjaču!!!
[Vrh] Go down
http://www.steadicam.tk/

Baterija na laptopu

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Similar topics

-
» Baterija na laptopu
» Upaljač Ronson Varaflame!