|
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
bayro Moderator

Broj postova: 9091 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Engleske mješavine 01.06.10 22:59 | |
| Mate, nisam ja to ni tvrdio! Nego se stalno stvara fama oko te famozne "engleske mješavine", svaki drugi duhan na tržištu proizvođač reklamira kao "englesku mješavinu" (btw. zašto englesku, a ne britansku, škotsku, irsku ili velšku, nego baš "englesku"), pa rekoh hajde da vidimo što je to "engleska mješavina". I odjednom se nađemo "izgubljeni u prijevodu"! Engleska mješavina me podsjeća na Jetija. Svi znaju da postoji, ali je nitko zapravo nije vidio.(probao). Ili možda je, ali je nije prepoznao!  |
|
 | |
yankee Bacam filter

Broj postova: 557 Join date: 16.03.2010 Age: 24 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Engleske mješavine 01.06.10 23:00 | |
| evo da budem sad malo doasadan,ali palo mi je nesto na pamet pa da podijelim:
dakle, ja bih napravio podjelu između aromatika i duhana sa dodanom aromom koji bi ustvari trebali, ako pogledamo podjelu duhana na ovom forumu, ici u virginijske mjesavine
aromatici bi bili sunday fantasy, special reserve, WO larsen i slicno, a duhani sa dodanom aromom ili virginijske mjesavine bi bili duhani tipa navy flake, ultra mild,ernimore mixture,full virginia flake i slicno..
sad ne znam jesam li ga pretjerao,ali eto, sta vi kazete na to |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3729 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Engleske mješavine 01.06.10 23:03 | |
| u stvari vračam se na svoju podjelu duhana... ima: loših, dobrih, jako dobrih i BS  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Engleske mješavine 01.06.10 23:03 | |
| Nisi uopće pretjerao, mislim da je ovo dobra podjela. |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova: 1288 Join date: 05.11.2009 Age: 36 Lokacija: Beograd
 | Naslov: Re: Engleske mješavine 01.06.10 23:16 | |
| Lično bi Navy Flake svrstao u aromatike, ali ne u smislu Danskih aromatika ili kako ih neki koje poznajem nazivali "danskih sirupa". |
|
 | |
Keko Žuti zubi

Broj postova: 958 Join date: 30.10.2009 Age: 49 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Engleske mješavine 01.06.10 23:36 | |
| | Davorin je napisao/la: | u stvari vračam se na svoju podjelu duhana... ima: loših, dobrih, jako dobrih i BS  |
Toliko i od mene....Potpisujem, plus 965 i EMP. |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2586 Join date: 07.11.2009 Age: 35 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Engleske mješavine 02.06.10 0:45 | |
| kad vec pomenu 965, mogo bi jedan pred  ... recimo da su englezi "ostriji", bar sam ja to tako shvatio. mada ja duvane delim na svidja mi se i ne svidja mi se. |
|
 | |
savate Žuti zubi

Broj postova: 639 Join date: 14.12.2009 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Engleske mješavine 02.06.10 7:58 | |
| hmmm. Ako nastavimo ovako Virginiske miješavane su ustvari svi duhani, jer skoro svi imaju za bazu Virginiu!!?? Zar ne?? A što se tiče našeg časnog Bayre, on bi mogao i gospodinu "Grašku", održati koje predavanje o duhanima, u to nisam ni sumnjao!!! Naveo sam Graška samo kao tobacco celebritya, kojeg mnogi citiraju!! a nakraju ni on nezna kaj je to engleska miješavina!! Mislim da je NavyFlake aromatik, ... i to jako dobar!!! ili bolje reći aromatik po mom ukusu, pošto one razne "danske sirupe"  kako ih je časni Imnik nazvao, ne mogu ni pomirisati, a kamoli napunit lulu s njima!! Ali u duhu lulaške tolerancije, ko voli....  A ultra Mild, koji je Bayro prije nekog vremna donio u klub, je jedan od najboljih duhana što sam ikad pušio u svom kratkom lulaškom stažu (hvala na prosvijetljenju  ) i ako je to engleska miješavina, onda ih obožovam!!!  |
|
 | |
savate Žuti zubi

| Naslov: Re: Engleske mješavine 02.06.10 8:02 | |
| Negdije sam pročitao, ispravite me ako griješim, da Engleske miješavine ne bi smijele u sebi imati nikave arome!!! jer navodno po engleskim (davnim) zakonima nisu se smijele dodavati umjetne arome u duhan???? |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Engleske mješavine 02.06.10 9:57 | |
| I ja sam to negdje čitao davno, a znam da je o tome i  pred neko vrijeme govorio nešto u vezi s tim u klubu. |
|
 | |
abudimir Žuti zubi

Broj postova: 633 Join date: 23.06.2008 Age: 26 Lokacija: Bjelovar
 | Naslov: Re: Engleske mješavine 02.06.10 10:47 | |
| Ali ako će podjele duhana ići po tome što sadržavaju, gdje je kraj? Kuda će ići Black mallory... (virginia, cavendish, latakia, oriental...)? Aromatična virdžinijska mješavina s latakijom... a nazivaju je i engleskom mješavinom na tobacco rev...
Davorinova podjela je jako privlačna. |
|
 | |
Davorin Pipe maker

Broj postova: 3729 Join date: 05.02.2008 Age: 56 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Engleske mješavine 02.06.10 17:17 | |
| upravo je to nekoć bilo, zabrana dodavanja umjetnih aroma, a ondak, prije jedno godnu dana našao što se danas sve SMIJE dodavati u duhane ( živi užas, navodno u takvim mješavinama ima i duhana). Tako se držim samo starih i provjerenih blendera.... i našeg bayru ubrajam u to društvo.  |
|
 | |
imnik Oblak dima

| Naslov: Re: Engleske mješavine 02.06.10 17:53 | |
| To sta se sve sme dodavati duhanu bolje da i ne pominjemo, jer onda bi se manje vise svi razbezali od tolikuh otrova. Ovako sto manje znamo, mislimo o tome manje. |
|
 | |
imnik Oblak dima

| Naslov: Re: Engleske mješavine 02.06.10 17:55 | |
| Inace Davorinova podela na lose, dobre, jako dobre i BS mi se veoma svidja. OK mozda da dodamo i ocenu odlicne io u nju stavimo EMP, 965, HH Syrian Vintage i jos neke slicne delicije. |
|
 | |
savate Žuti zubi

| Naslov: Re: Engleske mješavine 02.06.10 18:24 | |
| Kako god okrenemo, sve se svodi na vrlo jednostavnu podijelu. Duhani koje ne volimo, volimo i one koje obožavamo!!!  Jer u današnjem kapitalističkom svijetu u kojem je najbitnije da se nešto proda ljepe svakave etikete, i fakat po imenu nemožeš ništa znati. Tako sam ja mislo da je PlumCake od MB-a hard core aromatik, jer me "kolač od šljiva" jako odbijao od kupnje, a ono sasvim pristojan, štoviše za mene, odličan duhan!!! I najbitnije u svemu je da svako uživa u duhanu koji voli, pa makar to bio i Danski sirup na steroidima!!!  |
|
 | |
|