Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Engleske mješavine

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Autor/icaPoruka
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9091

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   01.06.10 22:59

Mate, nisam ja to ni tvrdio! Nego se stalno stvara fama oko te famozne "engleske mješavine", svaki drugi duhan na tržištu proizvođač reklamira kao "englesku mješavinu" (btw. zašto englesku, a ne britansku, škotsku, irsku ili velšku, nego baš "englesku"), pa rekoh hajde da vidimo što je to "engleska mješavina".
I odjednom se nađemo "izgubljeni u prijevodu"!
Engleska mješavina me podsjeća na Jetija. Svi znaju da postoji, ali je nitko zapravo nije vidio.(probao). Ili možda je, ali je nije prepoznao! scratch
[Vrh] Go down
yankee
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 557

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   01.06.10 23:00

evo da budem sad malo doasadan,ali palo mi je nesto na pamet pa da podijelim:

dakle, ja bih napravio podjelu između aromatika i duhana sa dodanom aromom koji bi ustvari trebali, ako pogledamo podjelu duhana na ovom forumu, ici u virginijske mjesavine

aromatici bi bili sunday fantasy, special reserve, WO larsen i slicno, a duhani sa dodanom aromom ili virginijske mjesavine bi bili duhani tipa navy flake, ultra mild,ernimore mixture,full virginia flake i slicno..

sad ne znam jesam li ga pretjerao,ali eto, sta vi kazete na to
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3729

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   01.06.10 23:03

u stvari vračam se na svoju podjelu duhana... ima: loših, dobrih, jako dobrih i BS Very Happy
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   01.06.10 23:03

Nisi uopće pretjerao, mislim da je ovo dobra podjela.
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 1288

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   01.06.10 23:16

Lično bi Navy Flake svrstao u aromatike, ali ne u smislu Danskih aromatika ili kako ih neki koje poznajem nazivali "danskih sirupa".
[Vrh] Go down
Keko
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 958

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   01.06.10 23:36

Davorin je napisao/la:
u stvari vračam se na svoju podjelu duhana... ima: loših, dobrih, jako dobrih i BS Very Happy

Toliko i od mene....Potpisujem, plus 965 i EMP.
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2586

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   02.06.10 0:45

kad vec pomenu 965, mogo bi jedan pred spava ... recimo da su englezi "ostriji", bar sam ja to tako shvatio. mada ja duvane delim na svidja mi se i ne svidja mi se.
[Vrh] Go down
savate
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 639

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   02.06.10 7:58

hmmm. Ako nastavimo ovako Virginiske miješavane su ustvari svi duhani, jer skoro svi imaju za bazu Virginiu!!?? Zar ne??

A što se tiče našeg časnog Bayre, on bi mogao i gospodinu "Grašku", održati koje predavanje o duhanima, u to nisam ni sumnjao!!! Naveo sam Graška samo kao tobacco celebritya, kojeg mnogi citiraju!! a nakraju ni on nezna kaj je to engleska miješavina!!

Mislim da je NavyFlake aromatik, ... i to jako dobar!!! ili bolje reći aromatik po mom ukusu, pošto one razne "danske sirupe" Very Happy kako ih je časni Imnik nazvao, ne mogu ni pomirisati, a kamoli napunit lulu s njima!! Ali u duhu lulaške tolerancije, ko voli.... Very Happy

A ultra Mild, koji je Bayro prije nekog vremna donio u klub, je jedan od najboljih duhana što sam ikad pušio u svom kratkom lulaškom stažu (hvala na prosvijetljenju bayro) i ako je to engleska miješavina, onda ih obožovam!!! Very Happy
[Vrh] Go down
http://www.steadicam.tk/
savate
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   02.06.10 8:02

Negdije sam pročitao, ispravite me ako griješim, da Engleske miješavine ne bi smijele u sebi imati nikave arome!!! jer navodno po engleskim (davnim) zakonima nisu se smijele dodavati umjetne arome u duhan????
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   02.06.10 9:57

I ja sam to negdje čitao davno, a znam da je o tome i Papa Štrumf pred neko vrijeme govorio nešto u vezi s tim u klubu.
[Vrh] Go down
abudimir
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 633

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   02.06.10 10:47

Ali ako će podjele duhana ići po tome što sadržavaju, gdje je kraj? Kuda će ići Black mallory... (virginia, cavendish, latakia, oriental...)? Aromatična virdžinijska mješavina s latakijom... a nazivaju je i engleskom mješavinom na tobacco rev...

Davorinova podjela je jako privlačna.
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe maker
Pipe maker

Broj postova: 3729

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   02.06.10 17:17

upravo je to nekoć bilo, zabrana dodavanja umjetnih aroma, a ondak, prije jedno godnu dana našao što se danas sve SMIJE dodavati u duhane ( živi užas, navodno u takvim mješavinama ima i duhana). Tako se držim samo starih i provjerenih blendera.... i našeg bayru ubrajam u to društvo. Laughing
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
imnik
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   02.06.10 17:53

To sta se sve sme dodavati duhanu bolje da i ne pominjemo, jer onda bi se manje vise svi razbezali od tolikuh otrova. Ovako sto manje znamo, mislimo o tome manje.
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   02.06.10 17:55

Inace Davorinova podela na lose, dobre, jako dobre i BS mi se veoma svidja. OK mozda da dodamo i ocenu odlicne io u nju stavimo EMP, 965, HH Syrian Vintage i jos neke slicne delicije.
[Vrh] Go down
savate
Žuti zubi
Žuti zubi

PostajNaslov: Re: Engleske mješavine   02.06.10 18:24

Kako god okrenemo, sve se svodi na vrlo jednostavnu podijelu. Duhani koje ne volimo, volimo i one koje obožavamo!!! Very Happy Jer u današnjem kapitalističkom svijetu u kojem je najbitnije da se nešto proda ljepe svakave etikete, i fakat po imenu nemožeš ništa znati. Tako sam ja mislo da je PlumCake od MB-a hard core aromatik, jer me "kolač od šljiva" jako odbijao od kupnje, a ono sasvim pristojan, štoviše za mene, odličan duhan!!!

I najbitnije u svemu je da svako uživa u duhanu koji voli, pa makar to bio i Danski sirup na steroidima!!! Very Happy
[Vrh] Go down

Engleske mješavine

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 2 / 7.Goto page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Similar topics

-
» Biljne mješavine
» Kućne mješavine
» Najbolje mjesavine u 2011.