Prvi forum o lulama na ovim prostorima
 
Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 
 

 Formiranje " cake-a"

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
dean
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 1400
Join date : 12.01.2008
Age : 38
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Formiranje " cake-a"   25.01.08 14:54

kako ga vi radite? Ja sam procitao zanimljiv clanak gdje preporucaju fini pepeo pomjesati sa medom i to fino namazati u unutrasnjost lule, te imat samo jedno pusenje (pola lule) i nakon toga se moze pusiti najnormalnije. neki mjesaju sa viskijem.


Zadnja promjena: ; 26.01.08 0:00; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
http://www.dimlule.com
bayro
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 9184
Join date : 15.01.2008
Age : 60
Lokacija : Zagreb
Omiljeni duhani : Pirate Kake, C&D Da Vinci, Dunhill My mixture 965, Navy Flake

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   25.01.08 18:38

Eto opet mene prepametnog. Vratite med u smočnicu, odakle ste ga poplašili ženi ili mami. E jeste nestrpljivi! A možda i malo pačje kakice za promjenu?
Pravilnim i strpljivim upušivanjem lule će se cake stvoriti sam od sebe, bez ovih eksperimenata. Činjenica je da je vrijes čvrst i otporan, ali je i porozan. Sa medom ćete zatvoriti sve mikropore u vrijesu i napraviti više štete nego korist. I zato, vratite med tamo odakle ste ga poplašili! tongue
[Vrh] Go down
bayro
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 9184
Join date : 15.01.2008
Age : 60
Lokacija : Zagreb
Omiljeni duhani : Pirate Kake, C&D Da Vinci, Dunhill My mixture 965, Navy Flake

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   28.01.08 19:39

Lula se pravilno upušava tako da se tri - četiri puta puni do trećine, pa dva puta do polovice, a kasnije se normalno dimi, i kako kaže Dean - naš velepoštovani administrator, laganini polako, pa do kraja.
Ako baš ne ide do kraja, i stvori se onaj nepušivi "mulj" na dnu, ne treba forsirati. Lula treba očistiti i pustiti da se odmori, drugi put će biti bolje.
Ne smije se silovati i paliti u beskraj da lula ne progori.
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 1400
Join date : 12.01.2008
Age : 38
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   05.02.08 20:02

Ako dobro ne upušite lulu moze doci do ovog Smile

[Vrh] Go down
http://www.dimlule.com
bayro
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 9184
Join date : 15.01.2008
Age : 60
Lokacija : Zagreb
Omiljeni duhani : Pirate Kake, C&D Da Vinci, Dunhill My mixture 965, Navy Flake

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   05.02.08 20:09

Ovo je horror čisti i totalna nebriga. Žalibože vrijesa... Crying or Very sad
[Vrh] Go down
Gost
Gost



PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   18.03.08 23:19

Pa kako ću sutra kod tete Alme, a sve tri moje lule sam upušivao metodama uglavnom čitanim na netu (upravo ta metoda manjih punjenja i pušenja do kraja), zanima me ovo: novu Petersonku htio bih posvetiti isključivo englezima. Ako ću je upušivati OC-om, neće li se zaržavati OC-ova aroma? Kako se poslije doga riješiti? Imate li savijet za koji drugi duhan za upušivanje. Btw. mislim da Petersonka dolazi karbonizirana.
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 1400
Join date : 12.01.2008
Age : 38
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   18.03.08 23:20

pa ja sam lule koje sam mislio pusiti sa latakiom samo uvijek tako i upožusavao, OC ostavlja jednu aromu. Moja preporuka- nemoj
[Vrh] Go down
http://www.dimlule.com
Gost
Gost



PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   18.03.08 23:22

Ma svrbi me i to da popušim paket OC-a, a onda tretman sol + alkos.
[Vrh] Go down
dean
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 1400
Join date : 12.01.2008
Age : 38
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   18.03.08 23:23

Pa mozes i to, madfa se sa svakim duhanom da upušit iskreno - osim Odysseyom (probao i neide)
[Vrh] Go down
http://www.dimlule.com
bayro
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 9184
Join date : 15.01.2008
Age : 60
Lokacija : Zagreb
Omiljeni duhani : Pirate Kake, C&D Da Vinci, Dunhill My mixture 965, Navy Flake

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   18.03.08 23:31

Može se upušiti sa O.C. Neće se uopće osjetiti nakon dvije lule latakie...Ispitano, garantirano radi, a ako ste baš navalili, može se poslije upušivanja nabaciti ova solno-alkoholna metoda, ali doista nije potrebno, sigurno aroma O.C.-a nestaje već nakon prvog pušenja latakie...
[Vrh] Go down
bayro
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 9184
Join date : 15.01.2008
Age : 60
Lokacija : Zagreb
Omiljeni duhani : Pirate Kake, C&D Da Vinci, Dunhill My mixture 965, Navy Flake

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   19.03.08 0:19

Sve je to stvar individualna. Ja sam upiknuo svojevremeno jednu Larsenicu - unikatnu i isto je untra imala taj zaštitni sloj i pisalo je da se može odmah pušiti, bez prethodnog upušivanja. Vraga! Napunio ja preponosno, a ona se gasi, pa nešto malo dimi, sve skupa - drek. Na koncu sam je upušio po "klasičnoj" metodi 3 X 3 i sve je štimalo.
Samo sam je nakon tog prvog nauspješnog pušenja ostavio dva dana rastavljenu da se dobro prozrači i ohladi...
[Vrh] Go down
Gost
Gost



PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   19.03.08 7:16

Kad smo već kod formiranja cakea, imam problem s jednom lulom s početka moje lulaške karijere, kad još nisam znao sve tajne lulašenja i sve te akcije oko cakea. Lulu sam odmah punio do vrha, cake se stvorio na gornjoj polovici ili recimo na gornje dvije trećine glave. E sad što mislite isplati li se ta lula naknadno dopušavati (mislim na formiranje cakea u donjem dijelu glave) ili skinuti postojeći cake pa krenuti ispočetka?
Tu lulu inače jako rijetko pušim pa me to nije toliko smetalo, ali sad bih htio ispraviti grešku.
[Vrh] Go down
bayro
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 9184
Join date : 15.01.2008
Age : 60
Lokacija : Zagreb
Omiljeni duhani : Pirate Kake, C&D Da Vinci, Dunhill My mixture 965, Navy Flake

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   19.03.08 8:27

Ja bih ti preporučio da je sa "frezom" iznutra postružeš koliko možeš, pazeći da ne oštetiš drvo i da je lagano, ispočetka upušiš. To se i meni jednom dogodilo u početku karijere, sa jednom lijepom bent Savinellicom.
Onda mi je frend posudio freze (imao ih je mislim četiri u kompletu - one konusne - fiksne) a ne onu što se "podešava" prema luli, ja samo cake skinuo koliko se moglo da se vrijesak ne ošteti, i kasnije upušio normalno...
Bilo je sve o.k. i lula se normalno kasnije pušila.
[Vrh] Go down
Gost
Gost



PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   15.10.10 18:16

Može li tko bacit koju slikicu vaših "tortica" da vidim kak izgleda profi cake?
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe Maker
Pipe Maker
avatar

Broj postova : 5963
Join date : 05.02.2008
Age : 61
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   15.10.10 18:17

kao i svaki drugi Very Happy ma nema tajne samo puši i redovno čisti i poslije par pušenja imaš "profi" cake Very Happy
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
Gost
Gost



PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   15.10.10 18:30

Bio sam do sad manijakalno čistio glavu i skidao SVE, sad imam drugi pristup.
Kolko "jako" se čisti?
Samo prođem s čistaćem složenim u U da skinem ostatke duhana i to je to?
[Vrh] Go down
bayro
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 9184
Join date : 15.01.2008
Age : 60
Lokacija : Zagreb
Omiljeni duhani : Pirate Kake, C&D Da Vinci, Dunhill My mixture 965, Navy Flake

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   15.10.10 18:56

Nemoj to raditi. Jednostavno isprazni glavu lule od ostataka duhana i pepela i to je to. Naravno da ćeš nakon pušenja čistačem lulu normalno očistiti kako treba i dolikuje, ali glavu lule ostavi na miru.
[Vrh] Go down
bingo
Peče me jezik
Peče me jezik
avatar

Broj postova : 152
Join date : 20.09.2010
Age : 46
Lokacija : Okolica Zaprešića

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   15.10.10 22:29

Ja poslije pušenja glavu iznutra lagano obrišem s papirnatom maramicom.Da li je to u redu ili da je samo ispušem?
[Vrh] Go down
grga
Moderator
Moderator
avatar

Broj postova : 4749
Join date : 01.11.2009
Age : 42
Lokacija : Osijek
Omiljeni duhani : Kamilica, Sve Žabe, Chocolate Flake, Gljive, SQL

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   15.10.10 22:38

Za sve sto na luli trebas frekventno cistiti postoje "pomagala iliti alatici" predvidjeni za to - cistaci.
Sve ostao pusti na miru i uzivaj.

Ende!
[Vrh] Go down
Gost
Gost



PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   13.01.11 19:12

e sad, pitanje koje ce nekima zvucati neobicno (glupo) - Sta znaci prilikom upusavanja "popusiti lulu do kraja"?
Koliko sam do sada iskusio uvek na dnu ostane malo nesagorelog duvana.
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe Maker
Pipe Maker
avatar

Broj postova : 5963
Join date : 05.02.2008
Age : 61
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   14.01.11 9:33

svatko tome pristupa različito... dakle netko stavlja uvijek malo duhana na kraju, jer se i ta malo količina ponaša kao filter, ili izgori lulu duhana do kraja, dakle da ostane samo bijeli pepel ( dobro ovo drugo zavisi i konstrukciji i kvaliteti lule ), dakle i jedno i drugo je ok.... nema razlike. Ja lično pušim i na jedan i drugi način i ne opterečujem se time. Vlastito iskustvo je najbolji pokazatelj
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
grga
Moderator
Moderator
avatar

Broj postova : 4749
Join date : 01.11.2009
Age : 42
Lokacija : Osijek
Omiljeni duhani : Kamilica, Sve Žabe, Chocolate Flake, Gljive, SQL

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   14.01.11 9:45

Zato je dobro imati meer kamencice, njih se stavi na dno, apsorbiraju veci dio vlage a kad pusac osjeti (pri kraju) da ide previse lagano zna se da je gotovo.
Pritom jos pomognu "razbiti" zaostale komadice pepala u finu prasinu koja se lijepo rasporedi po stijenkama...

Da, meer granulat je, IMHO, odlicna stvar.
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima
avatar

Broj postova : 2894
Join date : 07.11.2009
Age : 41
Lokacija : Bela Crkva - Banat
Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   15.01.11 3:59

to sto ostane vlazno pri dnu izbaci i nemoj da palis na silu. eem je ruznog ukusa, em mozes progoreti lulu. ja sam vido kod nikole prosle godine progorelog sahina i jos jednog progorelog stanwella na buvljaku u nisu...
[Vrh] Go down
Darko
Bacam filter
Bacam filter
avatar

Broj postova : 498
Join date : 17.04.2011
Age : 44
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   04.05.11 16:41

Što da radim sa friškom morticom da bude u top formi? Popušio sam lagano jedno nekih 4-5 punjenja, ima onih tankih zaljepljenih smolastih i tvrđih područja naljepljenog duhana tu i tamo unutra, osjetim pod prstom...
To je grijeh dirati ili da istrljam fino prstom?
Pitam jer su mortice ipak specijal slučaj.
[Vrh] Go down
Davorin
Pipe Maker
Pipe Maker
avatar

Broj postova : 5963
Join date : 05.02.2008
Age : 61
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Formiranje " cake-a"   04.05.11 16:50

istrljaj, morta NE TREBA cake.....
[Vrh] Go down
http://davorinmortapipes.wordpress.com/
 
Formiranje " cake-a"
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Formiranje " cake-a"
» Christopher Paolini-trilogija "Naslijeđe"
» Tvornički vs "Home made" PC
» Što za vas znači "drolja-kurva" i da li je kurva ona kojoj se plaća ili ona koja se tako ponaša i koje je to ponašanje kurve?
» Koji su kriteriji za "dobar film"

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Dim Lule :: Lule :: Tips and Tricks-
Forum(o)Bir: