Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Macbaren Virginia No1

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Goto page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
yankee
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 557

PostajNaslov: Macbaren Virginia No1   09.06.10 22:42

Uploaded with ImageShack.us

Još jedan klasik od MB-a koji je predstavljen 1955. godine. Ovaj odlican duhan je svima jako dobro poznat, pa je steta da nema svoj topic ovdje u recenzijama.
No1 je blendan od raznih virginia, ponajvise svijetlih, dolazi u obliku pokidanih flake-ova i spreman za pusenje u pakranjima od 50 grama (vrećica) i 100 grama (limenka).

Ovdje se nema sta puno ni zanimljivo napisati jer je duhan svima jako poznat, a kako se radi o čistoj virginiji,odlican je za blendanje. Duhan je prirodno sladak i pomalo pikantan, a osjeti se i blaga aroma meda. Virginije su po defaultu malo teže za jezik, tako da ni ova nije iznimka, pa ako želite da vam ovo bude cjelodnevni duhan,ne puno,ali malo ipak pripazite.

Što se mene osobno tiče, Virginia No1 je među top tri duhana koja se mogu nabaviti u lijepoj našoj. Iako me se u pocetku i nije nešto dojmila, ubrzo je postala neizostavana u mom asortimanu i nje uvijek mora biti.

Zadnja promjena: yankee; 10.06.10 0:25; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9091

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 0:04

Istina. Upravo ova Virginia no 1. je (u nedostatku drugih sličnih duhana) izvrsna baza za blendanje duhana. Ja ju redovno koristim upravo u te svrhe i nikad do sad niti jedan blend sa ovom duhanom nije loše ispao! Cool
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2512

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 3:02

Odlican duvan, nema greske, ali, kao sto yankee rece, mora se pripaziti, nije bas za pocetnike, voli ugristi. U svakom slucaju, jedna od boljih mjesavina koje se mogu kupiti u Osijeku.
[Vrh] Go down
savate
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 639

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 10:33

Taj duhan je naprosto lulaška lektira!!! Mislim da nema lulaša koji ga nije bar probao!!

uvjek mi je u rotaciji!!
[Vrh] Go down
http://www.steadicam.tk/
MOVESHAKER
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 771

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 11:00

grga je napisao/la:
mora se pripaziti, nije bas za pocetnike, voli ugristi

možda upravo suprotno ?!?

... jer, kad naučiš ispravno dimiti McB Virginiju No1 - možeš reći da si postao lulaš
po mišljenju iskusnijih lulaša: obavezno preporučiti početnicima da nauče ispravno dimiti, jer, ako dim nije slatkast nego grize/peče/boli nešto ne radiš ispravno

ODLIČAN duhan - preporuka svima
[Vrh] Go down
ssekir75
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2586

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 13:41

savate je napisao/la:
Taj duhan je naprosto lulaška lektira!!! Mislim da nema lulaša koji ga nije bar probao!!

uvjek mi je u rotaciji!!

nazalost ima... nisam ga ni vido uzivo... Sad

@shaker: mislim da ti je ideja jako dobra.
[Vrh] Go down
MOVESHAKER
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 771

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 14:06

ssekir75 je napisao/la:

@shaker: mislim da ti je ideja jako dobra.

nije samo moja - svejedno hvala na pohvali
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 15:20

Šejker je stari mačak - razumije se on u duhane i to što piše za virginiju - stoji!
Zna ona ujesti, ali ako pametno pušiš i osjetiš slatkoću - e onda si pravi hadžija i savladao si lulaški katekizam! Cool
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2512

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 18:14

Ja to nekako vise volim osjetiti u Navy Flakeu, e TO je medeno slatko kad se polako i lagano vuce. Samuelova Full Virginia Flake je isto jako dobra a nema toliku tendenciju glabanja.
[Vrh] Go down
Keko
Žuti zubi
Žuti zubi

Broj postova: 958

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 19:07

grga je napisao/la:
Ja to nekako vise volim osjetiti u Navy Flakeu, e TO je medeno slatko kad se polako i lagano vuce. Samuelova Full Virginia Flake je isto jako dobra a nema toliku tendenciju glabanja.

Slažem se. Virginia No1 mi solo nije nešto posebno, no za blendanje je odlična podloga.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   10.06.10 21:00

Nerado, ali moram se složiti sa vama! Sama je za pušenje tako - tako, ali je vrhunska podloga za blendanje. Tek u dobroj mješavini dođe do izražaja njen "body" i slatkoća koju kao ready rubbed virginija ima!
[Vrh] Go down
Darko
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 496

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   26.04.11 22:46

Upravo probavam ovo, nezapaljna smjesa ima miris po medu i tako nekim pčelinjim delicijama.
Brijem da je to sjajno za upušiti lulu ako stvarno unutra ima meda i pčelinjeg voska, u svakom slučaju dobro je i povoljnije po cijeni od drugih duhana ako se kupuje po 100g.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   26.04.11 23:09

Sutra se spremam kupiti limenku od 100 grama! Treba mi za blendanje, pa će kroz dva tri tjedna biti i "Orthodox mixture" u dovoljnim količinama kad se zaputimo u Osijek na regionalnu konferenciju! piva Primitivca dva dva pijana
[Vrh] Go down
Darko
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 496

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   26.04.11 23:21

Mislim da toga nema u Frankompanskoj trenutno u tom pakiranju, ovu kutiju sam ulovio u jednom od kioska u importane galeriji kraj glavnog kolodvora, onome pravo sa pokretnih stepenica gdje je i sladoled.
Bila je ta jedna jedina kutija u izlogu, ali ne znači da nema još negdje ispod pulta.
[Vrh] Go down
mortimer
Peče me jezik
Peče me jezik

Broj postova: 135

PostajNaslov: Re: Macbaren Virginia No1   18.06.11 10:59

Evo da i ja kažem svoje mišljenje o ovom duhanu.Kupio odmah limenku od 100g jer nije bilo manjeg pakiranja.Vrlo dobar duhan,na početku možda malo presladak al sam ubrzo shvatio i zašto,dva puta u tri dana sam izgorio jezik Embarassed ,šta ti je neiskustvo.
Poslije kad sam malo usporio tek tad sam otkrio kako je ovo u stvari odličan duhan,sladak taman koliko treba bit.Jedina mana šta nema nikotina koliko bi ja htio al to je već u meni problem a ne u duhanu.
Preporuka početnicima koji ne vole aromatike, poput mene,samo stvarno treba pazit jer izgori jezik dok si reka keks Sad
[Vrh] Go down

Macbaren Virginia No1

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Goto page : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Macbaren Virginia No1
» Old Virginia Tobacco Co. Williamsburg
» Molim par savjeta o izboru duhana.
» MB- Original Choice
» Koji duvan preporucujete?