Prvi forum o lulama na ovim prostorima

Početna stranicaFAQPretraľnikRegistracijaKorisničke grupeLoginRegistracija
Share | 

Esoterica Tobacciana Margate

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
bayro
Moderator
Moderator

Broj postova: 9091

PostajNaslov: Esoterica Tobacciana Margate   22.08.10 10:33

Uploaded with ImageShack.us

Definitivno se potvrdila stara istina da po ljeti i ljetnoj žezi (a ovdje je kanikola od kad sam došao) najbolje "legnu" latakijski duhani (svi No. 2. i ostali aromatici se odmaraju do jeseni).
Prije odlaska na more Keko me obdario jednom limenkom ove krasote koja je kod njega odležala najmanje dvije godine i sada je štedljivo pušim, kao "prvu jutarnju" i "za pred spavanje", dok u međuvremenu pušim 965-icu. English Mixture čuvam za kasnije!
No dosta o mojim ljetnim navikama - ajmo mi na recenziju. Duhan proizvodi Esoterica sa Kanalskih otoka koja je izbacila hrpu odličnih duhana - sjetite se samo "Stoneheavena", "Penzića" ili "Dunbara".
Ovo je pravi, klasični Englez kakvih je danas sve manje i manje, no receptura gospodina Germaina i sinova je fantastična! Slatka svijetla virginija, nešto malo Kentuckya i naravno latakije (na limenci piše ciparska, ali ne bih se kladio da nije u pitanju sirijska!)i to negdje 20, 25 posto, ne više ali "taman". Duhan je rezan sitnije nego recimo 965-ica, no od pripaljivanja pa do zadnjeg dima zadržava istu aromu, slatke virginije i latakije. Kentucky je tu da čitavoj stvari dade jedan malo "spicy" okus, no daleko od toga da će vas ova mješavina ugristi za jezik, iako je sitno rezana i sadržava Kentucky.
Dakle onaj tko želi uživati u pravom, klasičnom dosta laganom a opet aromom bogatom Englezu - neće se prevariti naruči li koju limenku ove krasote, pa taman riskirao i da carinu plati!

[Vrh] Go down
G.S.Patton
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 420

PostajNaslov: Re: Esoterica Tobacciana Margate   22.08.10 19:13

E, pa plemeniti Bayro, stavit cemo i taj duhan na wish listu, a mozda ga uspijemo i pribaviti!
[Vrh] Go down
grga
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 2512

PostajNaslov: Re: Esoterica Tobacciana Margate   22.08.10 21:02

Da, bilo je i vrijeme da cestiti Tajo uhvati par sati mira i napise neku recenzijicu!
Puuuuuusaaaaaaaaaaaaa!
Smile
[Vrh] Go down
imnik
Oblak dima
Oblak dima

Broj postova: 1288

PostajNaslov: Re: Esoterica Tobacciana Margate   22.08.10 22:28

Zvuci veoma primamljivo.
Carinu i onako moramo da platimo, pa sta je tu je. Ako je duhan dboar, zaboravis na carniu posle par dimova.
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Esoterica Tobacciana Margate   22.08.10 22:41

imnik je napisao/la:
Zvuci veoma primamljivo.
Carinu i onako moramo da platimo, pa sta je tu je. Ako je duhan dobar, zaboravis na carinu posle par dimova.

U pravu si čestiti Imniče; nakon par dimova nije ti žao niti jednog dinara/eura/kune koji si dao za carinu; vrhunski duhan kakvih danas nažalost malo ima!

@ Druže generale - ovaj duhan najtoplije preporučam!

@ Grga; eto, tek sam se nakon pet dana počeo opuštati i hvatati neku "ljetnu rutinu". Imao sam dvije ružne i teške godine za sobom i sad mi treba odmora.
A što se tiče recenzija - sve su tu - u mojoj glavi, samo ih treba napisati, ali sve neka ide svojim tokom! Very Happy
[Vrh] Go down
G.S.Patton
Bacam filter
Bacam filter

Broj postova: 420

PostajNaslov: Re: Esoterica Tobacciana Margate   23.08.10 3:39

[quote="bayro"]
imnik je napisao/la:

A što se tiče recenzija - sve su tu - u mojoj glavi, samo ih treba napisati, ali sve neka ide svojim tokom! Very Happy

Nas Bayro plemeniti je kao Michelangelo - kad su ga pitali kako radi sve te velicanstvene skulpture, on im je odgovorio kako je skulptura u stvari vec u kamenu, a on samo skida visak materijala oko nje. Laughing
[Vrh] Go down
bayro
Moderator
Moderator

PostajNaslov: Re: Esoterica Tobacciana Margate   23.08.10 8:22

Very Happy Ma što Michelangelo? Mozart!
Requiem mi je u glavi, samo mi treba neki Salieri malo pomoći kod zapisivanja.
Šalim se; biti će recenzija, biti će!
A Margate je sve bolji i bolji što ga više pušim i što ga je manje u limenci. No to je uvijek tako! Laughing
[Vrh] Go down

Esoterica Tobacciana Margate

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Similar topics

-
» Esoterica Tobacciana: Tilbury
» Esoterica Tobacciana Margate