| Calabash | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 20:57 | |
| Aha, vidio sam Dobro izgleda, hvala za fotki. |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17451 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:01 | |
| Evo je krasotice, sad se još malo odmara, pa će vrlo brzo u pogon! Hladni dim, puna aroma duhana...E toga u Evropama nema! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:03 | |
| Krasne su. Ali ako nije tajna, kakva im je cijena, otprilike? |
|
| |
Broj postova : 17451 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:06 | |
| U tome i je cijeli štos. Tikva je šuplja i zapravo meer i tikva služe kao prirodni filter... Poslije pušenja ostane samo mala hrpica bijelog pepela. Lula inače prilikom pušenja dobije po sebi pjege uslijed topline, koje se kasnije izgube, to nazivaju "leopardova koža"...No lula uslijed pušenja ipak tamni, uostalom i kao meer i kao vrijesak. Čisti se normalno, ostavi se da se ohladi i odvoji usnik i dalje po P.S.-u... | |
|
| |
Gost Gost
| Tata,otkud ti taj stalak?? |
|
| |
| Cijena...Pojma nemam, to je bio Davorinov poklon, pa nije bilo pristojno za cijenu pitati... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:08 | |
| Naravno. Svakako su interesantne. |
|
| |
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:08 | |
| Mili, stalak sam dobio od teta u Trstu prošle godine kao poklon, kad sam kod njih ostavio imetak! | |
|
| |
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:09 | |
| Mogu se ja preko svojih JAR veza raspitati za cijenu, pa ako je netko zainteresiran... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:09 | |
| Saša,snimi to i primi se posla!!! |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:10 | |
| Ako se može, ja sam definitivno zainteresiran, hvala. |
|
| |
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:12 | |
| Dofuram mu ja taj "pipe rest" u subotu, pa neka ga prouči, nije problem! A ja ću si inače za Calabashicu probati negdje nabaviti onaj kožnati jastučič, da mi bude i ukras! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:13 | |
| |
|
| |
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:14 | |
| O.K. Snješko, ali ništa prije jeseni, dakle rujna (septembra, devetog mjeseca, kako ti paše)! Moj Scipion južnoafrički odlazi na godišnji, a čini mi se da imaju slične običaje našima! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:18 | |
| |
|
| |
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:24 | |
| Evo i jedan rakurs iz mačje (pardon - ptičje) perspektive, gdje se dobro vidi i unutarnji dio od meera, a vidi se i pipe rest... Btw. Šokre - misliš li ti to Sobranie nakon mjesec i pol otvoriti ili da ti ga ja poplašim? | |
|
| |
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:24 | |
| Ništa Snješko, biti će mi zadovoljstvo! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:26 | |
| Bayro samo donesi, puno je lakse kopirat gotov proizvod nego stvarat novi iz glave. Ovakav identicni mogu napravit ako ga dobijem na dan dva da ga izmjerim detaljno. |
|
| |
| Naslov: Re: Calabash 03.07.08 21:29 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 04.07.08 14:56 | |
| |
|
| |
| Naslov: Re: Calabash 04.07.08 19:00 | |
| Frajer je zapravo vrlo domišljati genijalac...Sve je on to dobro smislio, naročito onaj dio sa osiguračem... Ali je frka u meeru... Njega jednostavno van Turske i Tanzanije nema i rijetko se može koji komad prošvercati kao "klocna" jer ga čuvaju kao nacionalno blago....Zato je Hole napisao da je pipa "mješanac". Domišljato, pametno, ali ipak se puši briar, a gušt kod calabasha je pušiti meer i tikvu! No, Grku svaka čast! Kapa dolje! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 29.07.08 15:22 | |
| Kako vam se ovo čini kao prilika za nabavku? http://altinokpipe.com/detail.asp?product_id=ME234Iznenadilo me je da cene nisu astronomske, a Davorin ih je pominjao kao korektne po pitanju meerschauma... Može li kupovina karticom i poštanska isporuka iz Male Azije biti OK? Da ne računamo naše pošte i carine... |
|
| |
| Naslov: Re: Calabash 29.07.08 17:47 | |
| To je dobra i poznata firma. Mislim da je Altinok zapravo IMP-ova franšiza, tako da su dosta pouzdani.... Ma Beluga, sve je dobro osim onih lopina iz Smokingpipesa.... Koliko mi je Davorin pričao, (a on je ipak među nama najveći autoritet po pitanju calabasha i meera), IMP je sve te male firmice stavio pod svoju kapu...A ova pipa što si je izabrao je sjajna - moj savjet - peglaj! To je opet manje od 100 eura, a još je gourd calabash (znači tijelo od afričke tikve). KUPUJ! A što se tiče kartice, mislim da nema problema - Altinok i IMP su pouzdane tvrtke po tom pitanju - ne misli se puno - kupi! | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8299 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Calabash 29.07.08 18:23 | |
| Upravu to je jedna od mojih calabash pipa. Imam je već jedno 5-6 godina, meerschaum je već dobio pravu boju, žuto, smeđe, puši se odlično, hladan dim, održavanje minimalno. Imaš sliku pod Moje Lule. Sadašnje stanje nemogu pokazati jer mi je kabel od aparata ostao u Zgb, kak normalno. U svakom slučaju savjet: kod paljenja isključivo šibice. Čiščenje vanjsko: mekom krpom kad kada s pčelinjim voskom i to je to. Bayro me previše hvali kao i uvijek. Neugodno mi je. Što se Turaka tiče mislim da nemaš problema. To je postala sasvim civilizirana i ozbiljna nacija. Na nekim segmetnima surađujem s njima poslovno ( neke moje meerschaum lule su njihovi pokloni ) i mogu odgovorno tvrditi da su pravi poslovni igrači. Na kraju Altinok je na tržištu jedno desetak godina, ali kako Bayro kaže, vjerovatno je to sve jedna proizvodnja a više maloprodaja. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Calabash 29.07.08 18:51 | |
| Bayro - dogovoreno Samo se ti vrati sa godišnjeg da se prebrojimo i ti i ja, pa da peglamo - ti Coronu, ja Calabasha.. Bogami se plašim da će mi avgust biti duuug mesec... Celih 31 dana... A treba se malo i boriti kod moje gospođe za privilegije... dva meseca nije kupila cipele i malo je nervozna... A ovo Davorine što kažeš za Turke, mislim da je zaista tako. Imao sam nekoliko prijatnih susreta sa ljudima iz Turske (pre nekoliko godina) i stekao sam isti utisak. Kad se radi o dogovorima zaista su od reči, jedino mi je pošta pod malim upitnikom... (a kažu i njihova saobraćajna policija) |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Calabash | |
| |
|
| |
| Calabash | |
|