zanimljiva receptura, bas me zanima kako bi se malcice balkan latakie snaslo u toj mjesavini...
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
Naslov: Re: Kućne mješavine 04.08.13 20:32
tko zna...trebalo bi probati, mada možda šteta nje sa ovim Mac Barenovim "low end" duhanima... Inače sam skeptičan kada se rade aromatični miksevi sa Latakiom, ali nikad se nezna (i tuna sa junetinom je postala svijetski recept )
Ova je mješavina nastala prvenstveno da napravim nešto sa Black Ambrosiom koja nije bila za ništa, pa reko da ju sa nečim zamješam da dobije neku boju. Pošto je dosta (pre) neutralna, odlučio sam ju malo zasladiti i začiniti flakeom i na kraju sam dodao malo vanilije u mix, pošto je ukus pio postao prihvatljiv, ali falilo je nečega da tu slatkoču popuni, a to je bila vanilia, pošto sam to imao pod rukom... Iskreno mislim da bi bolje lego neki čokoladni flake umjesto vanilije ili neki prvoklasni Burley, al eto, to sam imao...
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
Naslov: Re: Kućne mješavine 18.07.14 0:52
"Mediterranean Sundance"
Ova je za one koji vole slatko... izvrsna ljeti Slatka, ne grize, latakija se prilično osjeti bez obzira na količinu; blagi miris bačva, sporo gori.
150 g Virginia No.1 100 g Navy Flake 25 g Wellauer Latakia
da, ovo mora biti prava stvar, mora, pricuvaj malo!
gstaraz Hladan dim
Naslov: Re: Kućne mješavine 18.07.14 1:35
Nema frke... često ovo zamješam kad me Škot umori, samo Latakia variria, ovisno koju nabavim...
Ovo mi je glavni omjer: 150 g Virginia No.1 100 g Navy Flake
čak i bez Latakije bude OK, al Latakija ako u umjerenim dozama, da taman ono malo dima Istarskih konoba što se odlično slaže sa mirisom bačva iz Navy Flake-a... Virginija No.1 napravi od svega toga dobar slatki kolač
Gost Gost
Naslov: Re: Kućne mješavine 18.07.14 1:37
da, samo sto se to mora jako lagano pusiti, ni slucajno previse vuci!
gstaraz Hladan dim
Naslov: Re: Kućne mješavine 18.07.14 1:49
Ma ne grize... nije opasna mješavina. Mozda jer ju radim sa Virginijom No.1 odstajalom par godina ?!?...
Mada skoro uvijek sporo dimim, pa nisam baš mjerilo za grižnju; a inače Virgina bazirane duhane volim posebno polako dimiti... bolji okus mi je tako.
Kad mi se strastveno puši, McConnelli su tu za povuč iz petnih žila drito u pluča
Gost Gost
Naslov: Re: Kućne mješavine 18.07.14 1:54
mac barenova virginia je poznata grickalica jezika, ali ako se polagano pusi fantasticna je. iz tog razloga je treba preporuciti i pocetnicima, kad to nauce pusiti mogu reci da znaju pusiti lulu!
gstaraz Hladan dim
Naslov: Re: Kućne mješavine 18.07.14 8:08
Evo, danas sam uz prvu kavicu namjerno malo žešče povlačio, i pecka malo, ali sasvim malo... usporedio bi sa MB Scottish po jačini na jeziku; dakle skroz prihvatljivo.
Inače, okus je fenomenalan: Osjetim aromu dobro zadimljenog istarskog pršuta, miris vina kad uđeš u kakvu kamenu konobu, tek izvađen kruh iz peči i odličnu slatkoču koja da osječaj punoče i skupi sve te arome u jednu cijelinu.
U ovoj mješavini Virginia je stara oko 3 godine, Navy Flake je star godinu dana a Latakia je relativno friška... Navy Flake i Virginia stoje pomješani od prošlog ljeta, a Latakia je dodana u mješavinu prije oko mjesec dana.
Jedina tlaka kod pripremanja ove mješavine je razdvojit flakeove Virginie i Navya, ...jedno dva sata strpljenja mi je trebalo za pola kile pripremiti, koliko se sječam.
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Kućne mješavine 18.07.14 8:43
Ne sumnjam u mješavinu ali s vagom si me dobio Sačuvaj malo, valjda bude prilike da se zadimi i taj tvoj MS!
gstaraz Hladan dim
Naslov: Re: Kućne mješavine 18.07.14 14:08
Hahaha... ta vaga ima posebnu povjest... jedno tri-četiri godine sam se u familiji borio za nju. ispričam ti jednog dana uz lulu dve kad se sretnemo.
Nema frke za duhan... u krajnjem slučaju, tisak radi (spremljena je jedna kutija sa tvojim imenom)
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
Naslov: Re: Kućne mješavine 20.07.14 9:44
Dobro zvuči ovaj mišung! Degustacija u Zagrebu na jesen kada se Grga vrati...
Gost Gost
Naslov: Re: Kućne mješavine 20.07.14 17:02
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Kućne mješavine 27.06.16 11:25
Jučer smo kolega jam.hadar i ja odlučili malo zamješati jednu vrlo malu količinu duhana za probu.
Razmišljao sam o tome kako nazvati mješavinu... Moja Mješavina bi pre više vukla na dunhillov My mixture, Moj Bućkuriš pak na MacBarren... Na kraju sam ipak našao ime koje bi bilo vrijedno te mješavine: "Moja inspirativno lijepa fabrikacija", ili skraćeno MILF.
* ovi duhani bi mogli biti problematični za nabavljanje. Po mojoj skromnoj procjeni, korištenjem bilo kojeg čistog burleya i virginie efekt bi mogao biti isti, možda čak i bolji. Čistiji Burley još nisam vidio, tako da bilo kakav burley bi mogao odraditi Prinčev posao jednako dobro.
UTISCI: Sasvim solidna mješavina koja vuče na standardnog engleza. Prekrasan i intenzivan miris latakije iako je ima u relativno malim količinama. Virginia koja je korištena za mješavinu ima pomalo gorkast okus pa korištenjem neke druge virginie, recimo škije,bi efekt mogao biti bolji, odnosno malo slađi.
Broj postova : 361 Join date : 07.01.2023 Age : 26 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McConnell Oriental i Notting Hill. Peterson MM 965, Wellauer Balkan Mixture i English Blend.
Naslov: Re: Kućne mješavine 20.01.23 22:10
Ovlaženi duhan Casa De Garcia maduro cigare-60% Amphora Full-25% Kentucky Bird(malo ociscen od latica)-15%
Ostavljeno da leži u ziplock vrecici par dana pa javim kakvo je... U principu mi je samo CDG stigla polomljena pa sam malo više od pola iskoristio za ovaj test iz dosade
Vortimejovrh likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17409 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Kućne mješavine 21.01.23 10:07
Nisam baš siguran u uspjeh, ali molim... Uzeo si dva aromatika - crvenu Amphoru i Kentucky Bird (u intimnom društvu poznat kao "cveteki") i dodao duhan od cigare, a to jednostavno ne ide zajedno. Ako preživiš - javi se.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Vortimejovrh and GrⒶna like this post
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 744 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Kućne mješavine 21.01.23 10:11
Pa nema druge nego sistemom pokušaja... Ih, koliko sam ja kupio groznih duhana...
bayro and GrⒶna like this post
GrⒶna Peče me jezik
Broj postova : 361 Join date : 07.01.2023 Age : 26 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McConnell Oriental i Notting Hill. Peterson MM 965, Wellauer Balkan Mixture i English Blend.
Naslov: Re: Kućne mješavine 21.01.23 12:47
Ponavljam, test iz dosade. Puknuta cigara, dva duhana i višak slobonog vremena! Javim sutra-prekosutra kad probam...kako kažeš, ako preživim!
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2057 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Kućne mješavine 21.01.23 16:01
Inace cigara jako preuzme duhan, ja bacim vrh cigare u blend koji mi se ne svidja i izgubi sva svojstva
GrⒶna likes this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1343 Join date : 08.01.2021 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Kućne mješavine 21.01.23 16:10
Cigara može pomoći u nekim situacijama. Dodao sam jednom rezanu cigaru u bezličan englez i popravio se samo tako. Ali kao što Igor kaže, samo malo, da ne preuzme okus.
GrⒶna likes this post
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Kućne mješavine 21.01.23 19:33
[quote="wranjo123"]Inace cigara jako preuzme duhan, ja bacim vrh cigare u blend koji mi se ne svidja i izgubi sva svojstva[/quote ok, Al ti to radiš prvenstveno zato što ti je žao baciti vrh cigare.
Polerouter, v.milan and GrⒶna like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1235 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Kućne mješavine 21.01.23 19:47
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2057 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Kućne mješavine 23.01.23 9:28
Vortimejovrh je napisao/la:
wranjo123 je napisao/la:
Inace cigara jako preuzme duhan, ja bacim vrh cigare u blend koji mi se ne svidja i izgubi sva svojstva[/quote ok, Al ti to radiš prvenstveno zato što ti je žao baciti vrh cigare.
učio sam najboljih
Vortimejovrh likes this post
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Kućne mješavine 23.01.23 11:29
Treba učiti i od najboljih i od najgorih
bayro, Branislav and Slajs like this post
GrⒶna Peče me jezik
Naslov: Re: Kućne mješavine 12.09.24 13:27
60% istrljani, godinu dana odležani M.B. "Škot" i 40% Sirijska Latakia, fina u svom raškošu moći. Stisnuti skupa u improviziranoj "preši" dva dana. Neću puno o kvaliteti izgaranja i sl. Jer pušim vani, puši i vjetar.. Okus? Meni fenomenalan, medeni englez! I kentucky mi je super kad se nađe skupa sa Latakijom sa skrivenom slatkoćom od Škota koja dođe kao ruda koju tražiš po rudniku punom Latakije. Sirijska latakija u obilnoj količini, kvalitetna i prefina ali ipak stavlja priliku i drugim duhanima da se primjete, iamo pred kraj postaje znatno dominantna! But I love it!! :'D Imam još pola poucha Škota i danas ću zamjesit ostatak! Merhaba i ugodan ostatak dana želim!