Broj postova : 1044 Join date : 01.09.2022 Age : 44 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, MM 965, RMc Oriental, RMc River Thames, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Nove lule 09.12.24 20:09
Mali osvrt na ovu glatku Savinellijevu pokericu... U prve dvije lule se standardno malo osjeti onaj crni drek unutra. Nakon toga kao da ga nije ni bilo. U 6 lula do danas nisam imao ni kapi kondenzata čak i kad pojačam malo ritam. Lula se ne pregrijava i odlična je u startu...Kad god gledam neku lulu koja mi je zanimljiva nekako se uvijek vratim Savinelliju...bojim se da će opet biti tako jer sam iznimno zadovoljan s njima.
v.milan, Nikša, Borut and Goldwood like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2103 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Nove lule 10.12.24 9:35
ajd samo javi jel se brzo zapacka i diskolorira? meni su zato najbolje rustikarene jer su neunistive
bayro, Nikša and PurgerVž like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17634 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Nove lule 10.12.24 11:07
... a ako se ne zapacka, daj Francescu, on će to riješiti eins - zwei! Nakrka se bureka i onda proučava nove lule s tim prstima! Inače, Savinellice su moja prva ljubav, imam par lula iz "Extra" i "Aurelia" serije, kupljene kasnih sedamdesetih dakle najjeftinije serije, koje mi je tada dopuštao moj tada studentski džep, a koje su mi i danas drage i u svakodnevnoj rotaciji. A kod novih je to ruski rulet. Može biti izvrsna, a može biti "da bog pomozi". Bio sam prisutan kada je pred par godina naš reparirao jednu novu Savinellicu nekom od ekipe iz kluba i kada je skinuo lak i boju sa glave, samo štukatura jedna do druge. I nije bila neka jeftina serija, od "Punto d'oro" pa naviše. No ostale su mi drage i dan-danas.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Nikša, PurgerVž and Borut like this post
PurgerVž Oblak dima
Broj postova : 1044 Join date : 01.09.2022 Age : 44 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, MM 965, RMc Oriental, RMc River Thames, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Nove lule 04.01.25 12:49
Dakle, nakon desetak popušenih lula ove glatke Savinellice Wranjina konstatacija je bila točna ili me je samo zacoprao..😂😂 Apšisao je rub lule i izgubio početni sjaj što se jako dobro vidi na slici u usporedbi s vratom lule...za ostale stvari nemam apsolutno nikakve zamjerke jer je lula odlična što se pušenja tiče itd. Ali u startu mi je jasno da glatku Savinellijevu lulu sigurno više kupiti neću. P.S. Lula na fotki izgleda malo gore nego što zapravo je..ali..
Nikša likes this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1472 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Nove lule 04.01.25 12:53
To je šarm lule koja se koristi. Ni ne treba da izgleda kao nova.
bayro and PurgerVž like this post
PurgerVž Oblak dima
Naslov: Re: Nove lule 04.01.25 13:01
Ma znam Milane, ali ipak malo mi se čini previše to ali opet ne toliko da me živcira i sl. Razumio bih da se to dogodi kroz godinu dana ali ne i kroz 1 mjesec i desetak pušenja.. Rustikarene i pjeskarene su mi ipak puno draže.
Nikša likes this post
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 786 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Nove lule 04.01.25 13:59
Bojim se ljudi s čistim lulama kao i ljudi s čistim autima
bayro, v.milan, Nikša and PurgerVž like this post
Broj postova : 17634 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Nove lule 04.01.25 15:13
Ja se bojim i ljudi sa "čistim" mislima. Obično ispadnu vrlo nečiste.
v.milan, Vortimejovrh and PurgerVž like this post
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 786 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Nove lule 04.01.25 15:38
Apsolutno, čistunci su najopasniji
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2103 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Nove lule 07.01.25 8:52
PurgerVž je napisao/la:
Dakle, nakon desetak popušenih lula ove glatke Savinellice Wranjina konstatacija je bila točna ili me je samo zacoprao..😂😂 Apšisao je rub lule i izgubio početni sjaj što se jako dobro vidi na slici u usporedbi s vratom lule...za ostale stvari nemam apsolutno nikakve zamjerke jer je lula odlična što se pušenja tiče itd. Ali u startu mi je jasno da glatku Savinellijevu lulu sigurno više kupiti neću. P.S. Lula na fotki izgleda malo gore nego što zapravo je..ali..
zapackaju se sve lule, ali savinelice brze od ostalih. imam neke stanwelice glatke koje su radni konji i nisu se zapackale.
Vortimejovrh and PurgerVž like this post
Naslov: Re: Nove lule 07.01.25 10:30
Meni osobno to ne smeta. Pušim zbog sebe, ne zbog drugih. A mišljenje je kao šupak - svatko ga ima.
To što malo "apšisaju" me ne dira uopće, daje im određeni "vintage" štih.
Vortimejovrh and Goldwood like this post
PurgerVž Oblak dima
Naslov: Re: Nove lule 20.01.25 10:01
Roma Lucite 804 KS, božićna akvizicija je stigla.. ❤️
v.milan, Nikša, Vortimejovrh, GrⒶna, Borut and Goldwood like this post
GrⒶna Peče me jezik
Broj postova : 416 Join date : 07.01.2023 Age : 27 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McConnell Oriental i Notting Hill. Peterson MM 965, Wellauer Balkan Mixture i English Blend.
Naslov: Re: Nove lule 20.01.25 11:47
I opet Savineli sa glatkim rubom
PurgerVž likes this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1472 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Nove lule 20.01.25 11:50
Šta će čovjek kad nema da je cijela glatka osim ruba. 🤣
wranjo123, PurgerVž and GrⒶna like this post
PurgerVž Oblak dima