Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 35 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Potcenjeni Duvani 27.07.20 12:43
Jel postoji duvan koji po vama ne dobija dovoljno pažnje kako ovde na forumu tako i u svetu a zaslužuje da se pomene i proba? Nebitna je cena, nebitno da li je limenka ili bulk, bitno da je ostavio dobar utisak.
Razumem da je pitanje subjektivno ali radoznao sam svakako :-)
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2057 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 27.07.20 13:35
Mclintock syrian latakia i cremon mix su odlicni, ali nisu neka poznata firma i cijena im je niza. Isto foxov bankers je odlican, ali je skuplji i tesko se nabavlja.
Rale likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17415 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 27.07.20 16:22
Za McLintocka se slažem, ali Foxov Bankers je star i dobro poznat duhan, jedino mu je cijena paprena!
Recimo, onaj duhan što ga je Dado Slavonac otkrio: Grand Croupier, Boneyard, vrhunski a potpuno podcijenjeni duhan. Pratim lulaške forume na internetu, nitko ga nikada nije spomenuo, niti u pozitivnoj, niti u negativnoj konotaciji.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 35 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 27.07.20 20:39
Ide sve to na listu, ko zna kad će doći na red ali zapisao sam svakako.
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1828 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
Broj postova : 166 Join date : 20.07.2019 Age : 44 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : G.L.Pease-Maltese Falcon
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 29.07.20 8:52
Peter Stokkebye luxury navy flake i luxury bullseye flake, Newminster superior navy flake.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8293 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 29.07.20 23:40
Pitanje je sasvim ok, ali u ovoj poplavi blendera i blendova, sigurano da ima puno krasnih duhana, koji nemaju preširoku publiku. Evo bayro je naveo jednoga, da nebudem Ot, recimo Larris Blend, od Hearth and Home. Dimili ga više puta u klubu, vrhunski latakijski duhan, ali nije jako popularan.
Majka Hladan dim
Broj postova : 834 Join date : 18.08.2015 Age : 38 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 30.07.20 17:49
SanjinRI je napisao/la:
Peter Stokkebye luxury navy flake i luxury bullseye flake, Newminster superior navy flake.
Ne bih rekao da su to underrated duhani, jer su recimo na Smokingpipes-u uvijek pri vrhu najprodavanijih bulk duhana, barem ova dva prva.
SanjinRI Gasi mi se lula
Broj postova : 166 Join date : 20.07.2019 Age : 44 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : G.L.Pease-Maltese Falcon
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 30.07.20 18:10
Majka je napisao/la:
[You must be registered and logged in to see this link.] je napisao/la: Peter Stokkebye luxury navy flake i luxury bullseye flake, Newminster superior navy flake.
Ne bih rekao da su to underrated duhani, jer su recimo na Smokingpipes-u uvijek pri vrhu najprodavanijih bulk duhana, barem ova dva prva.
Zato i je ovaj forum dobar jer svatko ima pravo na svoje mišljenje
Broj postova : 17415 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 30.07.20 18:37
Nisam još naletio na loš duhan od Petera Stokkebya, a činjenica je da su mu duhani uvijek pri vrhu po prodaji.
Mislim da imam u ZG neke PS duhane u željeznoj rezervi u staklenim ćasama za crne dane.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Rale likes this post
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 15.08.20 11:59
Potcijenjeni duhani? Svakako MacBaren Mixture Scottish, smeđa Amfora i Presbyterian, uopće nisu popularni dok ne ponestane drugih kerefeka.
Rale likes this post
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 15.08.20 18:40
Leo je napisao/la:
Potcijenjeni duhani? Svakako MacBaren Mixture Scottish, smeđa Amfora i Presbyterian, uopće nisu popularni dok ne ponestane drugih kerefeka.
Za Škota i Prezbiterijanca se slažem, no smeđa Amphora koja malo-malo mijenja ime, pa je Regular, pa Burley, pa Original Blend mi je malo previše plošna, od kad ju proizvodi Mac Baren.
Rale likes this post
Branislav Oblak dima
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 15.08.20 20:52
Da, Škot je pun ukusa i stalno iznenadjuje, stvarno dobar duvan. Presbyterian jos nisam probao, stoji mi limenka od 100gr u podrumu i ceka.
SanjinRI and Rale like this post
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 15.08.20 22:42
[You must be registered and logged in to see this link.] i ja smo trgovali prošle godine s tim Prezbiterijancem, godinu dana je još odležao kod mene i odličan je. Pravi Englez, sa mrvicom latakije, virginijom kao bazom i dosta orijentalaca. Meni je on odličan kao prvi jutarnji duhan!
SanjinRI, Slajs, Rale and Vortimejovrh like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1236 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 16.08.20 12:02
bayro je napisao/la:
Meni je on odličan kao prvi jutarnji duhan!
Baš sam ga pušio ujutro! Potpisujem! Veliki je udio virđinije u njemu i baš je sladak!
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 16.08.20 13:12
Možda su mijenjali recept, ali meni je Presby uvijek bio omiljen zbog visokog udjela orijentala koji mu daje mekoću i slatkost.
bayro, babaq and Slajs like this post
dado Oblak dima
Broj postova : 1048 Join date : 05.01.2017 Age : 57 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 16.08.20 18:05
bayro je napisao/la:
Za McLintocka se slažem, ali Foxov Bankers je star i dobro poznat duhan, jedino mu je cijena paprena!
Recimo, onaj duhan što ga je Dado Slavonac otkrio: Grand Croupier, Boneyard, vrhunski a potpuno podcijenjeni duhan. Pratim lulaške forume na internetu, nitko ga nikada nije spomenuo, niti u pozitivnoj, niti u negativnoj konotaciji.
a cijena ubija, tako da je Laki odma pola kile naručio!
bayro and Rale like this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8293 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 16.08.20 22:43
da samo je sada offlimit... kao i vecina duhana iz Amerike... srecom postoje dobri duhni i u Njemackoj...
Branislav Oblak dima
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 08.03.21 15:26
Evo i ja da dodam, Peter Heinrichs: Golden Sliced, odlicna svetla, slatka i citrusna virginia.
Nisam probao ostale Peter Heinrichs duvane ali planiram.
SanjinRI and Slajs like this post
Leo Oblak dima
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 14.03.21 19:41
Meni je vrlo drag bio jedan savim jednostavan blend kojeg više nema na policama. Bilo ga je u frankopanskoj i sastavljan je od bijelog burleya s aromom kave. Zvao se Kentucky club.
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 15.03.21 0:21
A meni Savinelli Special Tobacco.. i jako mi je žao da ga više nema, a nemam dovoljan stock
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Potcenjeni Duvani 15.03.21 18:51
Leo je napisao/la:
Meni je vrlo drag bio jedan savim jednostavan blend kojeg više nema na policama. Bilo ga je u frankopanskoj i sastavljan je od bijelog burleya s aromom kave. Zvao se Kentucky club.
ovo sam i ja probao jednom i slažem se da je bio dobar. s tim da je ovaj što sam ja dimio bio prilično neutralan, tj imao je "aromu" duvana.