Broj postova : 786 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 06.01.25 9:16
Da
Goldwood likes this post
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 06.01.25 13:25
Jedan će biti sa dvije vrste orientala, a drugi turska latakija, oriental i malo burleya, oba će biti flakovi.
Borut and Goldwood like this post
Borut Peče me jezik
Broj postova : 357 Join date : 07.09.2023 Age : 52 Lokacija : pa tamo negdje daleko Omiljeni duhani : EMP, Nightcap, 965, Old Ironsides
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 06.01.25 20:12
I pravi se nova fabrika koja če nadomestit ovu američku Sutliff koja je radila mješavine za male trgovine u Ameriki i koja je radila sve moguče mješavine malih autora i tako dalje.
Onda Gladora če dat van dva orientala.
Praktično svi koji su ostali na trgu u Europi sada tražu načine, da se podigne kapacitete i da se zapuni rupa koja če nastati zbog ukinjanja blendova od MacBarena i Sutliffa.
Koliko sada još gledam to MacBaren je prije toga kupio ovaj Sutliff koji je bio vrlo profitabilan u Americi i pustio ga da radi. A onda je STG kupio Macbaren, jer mu je to bilo bitno, a pored je dobio i ovaj Sutliff. Od Sutliff brendova [You must be registered and logged in to see this link.] preživjet če samo 5 ili 6 različitih duhana. Sve ostalo ide pa pa.
Zanimljivo je to, da če ukinut recimo sve Amphore a ostat če samo Amphora Red. Ostaje Capstan blue, Capstan Gold ne. Ostaje St.Bruno. Priča se, da če pored Sutliff i MacBaren duhana i veliko STG duhana nestati. I u pitanju, malo kasnije, če bit i ex Dunhill duhani EMP i NightCap.
I, kako se reklo u videu ... STG je firma, koja može iz danas na sutra opustiti proizvodnju duhana za lulu i počet da radi kečap.
I još jedna zanimvljiva stvar: priča se kako je STG velika firma i da treba veliko duhana ... kad se usporedi STG, koja ima sad 80 posto EU trga duhana za lule, sa firmama koje proizvode cigarete, je STG malena firma, vrlo vrlo vrlo malena firma. [You must be registered and logged in to see this link.]
v.milan, Vortimejovrh and Goldwood like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17634 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 07.01.25 10:32
Bitno da se "Cornell & Diehl" ne da.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
v.milan and Vortimejovrh like this post
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 07.01.25 23:05
I HU
bayro likes this post
Goldwood Gasi mi se lula
Broj postova : 147 Join date : 18.05.2024 Age : 61 Lokacija : United Kingdom Omiljeni duhani : Sve osim virginie
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 07.01.25 23:59
Vortimejovrh je napisao/la:
I HU
HU proizvodi Kopp A oni pak kupuju duhan od MB Ako ih veze ugovor za isporuku nema brige, ali ako ne..
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 08.01.25 0:24
Uhuhu
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2103 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 08.01.25 9:04
nastat ce sad pomor na webshopovima. jucer vidio da ljudi nude 40$ za limenke stoktona tako je da ludilo krenulo.
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1472 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 08.01.25 9:48
wranjo123 je napisao/la:
jucer vidio da ljudi nude 40$ za limenke stoktona.
Gdje to nude? Pitam za prijatelja. 🤣
Nikša and Vortimejovrh like this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8317 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 12.01.25 12:14
spomenuti gospodin ...nažalost sam bio u poslovnom odnosu s tim šupkom. Kupili su i kompaniju koja zastupa moje lule za Središnji i Južni dio US. Naručili lijepu količnu, a kada je trebalo platiti poslali mail da nasa banka ne prihvača njihovu uplatu ????. Nakon dugog natezanja, i kada sam obavjestio druge proizvođače lula u Americi, koji su isto napravili pritisak, dio mi je plačen. Toliko o moralnosti, te ekipe, i kolko smo im mi važni....
bayro and GrⒶna like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1472 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 19.01.25 10:59
Ipak će biti razlike između američkog i europskog (čitaj njemačkog) tržišta tiče. Bar dok radi MacBaren tvornica u Danskoj (priča se do 2027.). Cigarworld.de je objavio nezvaničnu listu duhana kojih neće biti u budućnosti. Iskopirao sam listu ako se nekome ne da ići na [You must be registered and logged in to see this link.]: 7 Seas Pfeifentabakserie komplett Amphora Burley Amphora Kentucky Amphora No.2 Amphora No.8 MB Cube Silver MB HH Pure Virginia MB HH Bold Kentucky MB HH Rustica MB HH Vintage Latakia MB HH Burley Flake Planta Jacaranda Kentucky Club Königlich Preußisches Tabakskollegium Blau + Rot MB Golden Ambrosia MB Red Ambrosia Meine Mischung Braun Presbyterian Planta Sans Souci Van Halteren Black & Bright 40g Wellauers English Blend
bayro and GrⒶna like this post
PurgerVž Oblak dima
Broj postova : 1044 Join date : 01.09.2022 Age : 44 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, MM 965, RMc Oriental, RMc River Thames, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 19.01.25 11:07
Po ovome bi Amphora Virginia Blend trebala ostati u proizvodnji...daj Bože da je tako.
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17634 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 19.01.25 11:31
Većina ovog što se izbacuju je i tako šrot; od nesretnog i preskupog Cubea, do ovog kraljevskog Prusa.
Jedino mi žao Prezbiterijanca, Bez ostalog ću lako preživjeti.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Vortimejovrh, PurgerVž, GrⒶna and Goldwood like this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1476 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren 19.01.25 13:30
Pa ja imam par dragih tu koji odlaze u nezasluženu mirovinu, ali privikne se čovjek na sve. Hvala Milane.
Pantarei, v.milan and GrⒶna like this post
Sponsored content
Naslov: Re: Svandinavin Tobacco group kupuje Mac Baren