Broj postova : 1001 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Savjeti i mišljenja 29.11.24 15:56
Draga gospodo, imam jedno pitanje vezano za talijanski brand lula Mastro Geppeto, da li je on podbrand Ser Jacopoa i da li je slična priča kao kod Savinellija i Rossija? I naravno zanimaju me vaša mišljenja i iskustva s njima ukoliko ih itko ima. Stiže Božić lagano pa možda krenem u jubilarni pohod.. 😁
Zadnja promjena: PurgerVž; 29.11.24 19:49; ukupno mijenjano 1 put.
Sokreos and Goldwood like this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1432 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Savjeti i mišljenja 29.11.24 18:25
Sretno s pohodom, ali ti oko te lule osobno ne mogu pomoći. Osim što sam je vidio na bespućima interneta.
PurgerVž likes this post
PurgerVž Oblak dima
Broj postova : 1001 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Savjeti i mišljenja 29.11.24 19:52
Ma gledam ja na nekoliko strana, vidjet ćemo kamo ću prevagnut ali mi je baš jedna od Mastro Geppetta onako...po ćejfu. A ne piše nešto previše o njima.
bayro, Sokreos and Nikša like this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1432 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Savjeti i mišljenja 29.11.24 20:09
Izgleda lijepo. Ako nije puno, kockaj?
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17573 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Savjeti i mišljenja 30.11.24 8:44
Koliko ja znam, Mastro Geppeto je firma sama za sebe. No Francesco je stručnjak za talijanske lule i brendove . tko koga i zašto , pa sačekaj da se on oglasi.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Vortimejovrh and PurgerVž like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2085 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Savjeti i mišljenja 02.12.24 9:10
meni je rahmetli Sarma prije puno godina rekao da je mastro gepetto second od ser jacopa, jel je ili nije ne znam, ali djeluje sličan dizajn. imao sam 2 ser jacopo lule i odlične su. od talijanskih a da nisu preskupe mi je apsolutni favorit il ceppo.
bayro, Vortimejovrh and PurgerVž like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17573 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Savjeti i mišljenja 02.12.24 10:55
Rahmetli Sarma je više kenjao i švercao nego što je pušio, budimo realni. I ja sam imao dvije Ser Jacopo lule i stvarno su se odlično pušile. A i ovaj Pinocchiov tata izleda jako dobro, tako da se ne bih puno opterećivao što je čija franšiza nego "šišaj Mitre!".
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Sokreos, v.milan, Vortimejovrh and PurgerVž like this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 862 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: Savjeti i mišljenja 02.12.24 12:04
Kazu znalci
The brainchild of the late Giancarlo Guidi, Mastro Geppetto pipes are handmade in the Ser Jacopo workshop from "Extra Extra" grade Italian briar and feature many of the same playful shaping cues you'd expect from the Pesaro maker — only at a fraction of the price. The mouthpieces are crafted from durable acrylic, meaning you won't have to worry about stubborn oxidation. The pipes themselves are available in a range of lovely stains as well as smooth, sandblasted, and rusticated finishes. If you're a fan of Ser Jacopo's work, Mastro Geppetto should certainly be on your radar.
bayro, v.milan, Nikša, Vortimejovrh and PurgerVž like this post
PurgerVž Oblak dima
Naslov: Re: Savjeti i mišljenja 02.12.24 14:42
Hvala svima, čitao sam ovo na SPu, no reko da pitam naše ljude za svaki slučaj... 🍻🍺🍻