| Lep pozdrav iz Prlekije | |
|
+14fatjoe sinus gavran11 Brka milo amaru ibublic 420blackadder bingo imnik ssekir75 Davorin bayro LenkoSmrk 18 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
LenkoSmrk Hladan dim

Broj postova : 727 Join date : 12.12.2011 Age : 49 Lokacija : Slovenija-Prlekija
 | Naslov: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 12:29 | |
| Topic pove vse. Kao prvo, molim za razumjevanje vezi jezika. Ipak sam učio/naučijo "nepostoječi" jezik srb/hr još u vrjeme Yuge, tako da se nadam, da me neče neko izpravljati na napisanome. Mogu ja i na slovenskom, ali kolko sam pratio forum, vidim da vas ima onih koji razumiju "Janeze"  Ali zbog obšteg razumevanja, budem koristijo Yugo-mix jezik. Na ovaj forum dovela me znatiželja o svemu vezano za lule. Počeo sam si razmišljati, da bi ja polako prešao iz "plugera" v pipušara. Ali mi se činilo, da ima treba misterij lule malo iztražiti. I tako me striček Gugl doveo na vaš forum, kdje sam saznao, da je bilo foruma o "fajfama" i kod naz u deželi. Ali našalost to je prošlost. Danas se ja odlučio, da više neču biti "gost", nego da se registriram i da možda i ja pridonesem na ovaj forum. Nažalost starih iskustva nemam, jer tek moj luljaški status traje 14 dana. Pa ču tako više postavljat pitanja  Nabavio sam dvije lule (jedno i pol). Ko početnik nisam hteo bacit hrpu novca, tako da sam kod Dreiera (hvala g. Bayro) uzeo jedno koja mi se svidjela iz košare, a jedno koja mi se svidjela (biljardica-ravna), a polovina je meer od "Meerschaumarketa" identična kakvo je uzeo poštovani Bayro (nadam se da ne zamjerava, što sam ga kopirao, ali mislio sam si , ak njemu odgovara, mogla bi i meni). Toliko ukratko o meni. Ljep pozdrav svim štovateljima hladnog dima  | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 12:32 | |
| Lijep pozdrav i dobrodošao! |
|
 | |
bayro Pipe guru / Moderator

Broj postova : 16815 Join date : 15.01.2008 Age : 67 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 12:59 | |
| Doborošao! I samo ti piši kako ti odgovara, lulaši se uvijek razumiju! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |
Davorin Pipe maker / Moderator

Broj postova : 8180 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 15:10 | |
| Dobrodošao, a što se mene tiče možeš pisati i na Slovenskom, kao što bayro reče, lulaši se razumiju | |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 47 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 15:45 | |
| dobrodoso lenko! bolji je tvoj srpskohrvatski nego moj slovenski, a i ne vidim sto bi nekom smetalo... meni je srpski maternji, pa kao sto je ocigledno ne pisem knjizevno niti postujem pravopis. | |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova : 3142 Join date : 05.11.2009 Age : 48 Lokacija : Beograd
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 15:58 | |
| Lep pozdrav i dobrodosao. Razumecemo se kako god budes pisao, jer se kao sto  rece lulasi razumeju. | |
|
 | |
bingo Gasi mi se lula

Broj postova : 152 Join date : 20.09.2010 Age : 53 Lokacija : Okolica Zaprešića
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 15:58 | |
| | |
|
 | |
LenkoSmrk Hladan dim

Broj postova : 727 Join date : 12.12.2011 Age : 49 Lokacija : Slovenija-Prlekija
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 16:03 | |
| Pa znam da se nađu pojedinci, koji so jako osetljivi na jezik, pa zato radje več unapred napišem, da sam djete Yuge. Jest da sam rodjen Janez, ali mi je ujak oženjen sa srbkinjom, pa sam več u rani mladosti naučio od sestrične srbski, a tv-zagreb (u ono doba) bila je tv stanica koju smo primali sa antenom, pa mi je domači jezik. Posle 91 ja saznajem, da ima puno razlike izmedju srbskog i hrvatskog, al šta ču se sat učit razlike, glavno da se razumimo  Al imam sreče, da ne treba čekat slo titlove za filmove, sam da je "naš" prjevod i več gledamo film. Hvala, što vas nebi smetalo, ako bi pisao na Slovenskom. Ali kao što sam napisao, radje ču se služit yugo-jezikom, pa da me svi razumiju. Hvala svima na dobrodošlici | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 16:14 | |
| Ma, služi se kako god tebi najviše odgovara. |
|
 | |
420blackadder Hladan dim

Broj postova : 650 Join date : 04.01.2011 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH:Ruins of Isengard, McB Plumcake, Lane Limited 1-Q
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 18:14 | |
| Dobro nam došao Lenko ! | |
|
 | |
bayro Pipe guru / Moderator

Broj postova : 16815 Join date : 15.01.2008 Age : 67 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 19:06 | |
| Dobro ti nama došao, a piši kako te volja! Samo još napiši u profilu koliko ti je godina, jesi li punoljetan ili kao  i ja puno-punoljetan! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |
ibublic Peče me jezik

Broj postova : 375 Join date : 02.06.2011 Age : 41 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 19:11 | |
| Lep pozdrav, in fajn se mej! Tudi tukaj nas ma ker se vemo pogovarjati po slovenski.  | |
|
 | |
amaru Gasi mi se lula

Broj postova : 223 Join date : 03.04.2010 Age : 40 Lokacija : grad na 4 rijeke Omiljeni duhani : Balkan latakia, S.-English mixture
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 19:16 | |
| Dobrodošao | |
|
 | |
milo Oblak dima

Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 46 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 19:23 | |
| Lep pozdrav iz Slovenije. Dej napiš katere znamke , ne vrste tobaka ima Dreier, al ima internetno stran | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 19:36 | |
| Dobro došao |
|
 | |
Brka Peče me jezik

Broj postova : 311 Join date : 25.11.2010 Age : 50 Lokacija : Bilje, Osijek
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 20:35 | |
| Dobro došao. Ja ne razumijem ništa slovenskog. Mi smo previše istočno od Slovenije te nismo hvatali nikakve slovenske tv programe i vježbali jezik. Ovaj Yugo-mix ti je savršen. | |
|
 | |
gavran11 Gasi mi se lula

Broj postova : 240 Join date : 15.12.2010 Age : 50 Lokacija : ljubljana
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 20:39 | |
| Dobrodošao! Dajmo fantje, da se i Slovenci probude | |
|
 | |
LenkoSmrk Hladan dim

| Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 20:39 | |
| Me veseli, da se trudite razumeti/pogovarjati slovensko. Milo, kar se tiče znamk tobakov, ti žal dosti ne morem pomagati. 99% časa sem sma s kolegom zijala pipe, tobake pa sem mel na švinglcu napisane, ker sem "preštudiral" podforum aromatikov, in pa še malo tobacco review-e. Je pa me teta prepričevala naj njuham tobak in se odločim kaj bom vzel. Malo sem glumil... ker sem se spomnil, da lahko tobak čudovito diši, pa je podn za kaditi. Pol pa poškilim na švingl, pa rečem "Amfora red", pa me teta pogleda kot da sem rekel CLAN, No zgleda da sem vtis popravil s "Sundays Fantasy". Bil sem pa zelo žalosten ko teto nisem mogel prepričat naj da nazaj filter adapter v pipo. Je trdila da je to samo "transportni" adapter. Pa rečem..jaz bi kupil, kolko ojrof...pa meni ona... nemoreš kupiti. (moram ukrasti zgleda). Internetne strani nimajo. Jaz sem se s svojo nemščino skoraj ubil, namesto da bi kot kolega kepo s teto komuniciral v angleščini. Ponavadi se z "jodlarji" zmenim ko gre za računalniške komponente (blo aktualno ko smo še dobli Mwst nazaj) . Ker mam namen iti še ta mesec gor, bom vzel fotiča zraven pa teto prosil če lahko malo poslikam, pa bom prilepil na forum pri temi "Shoping in Graz". Sorry, malo sem se razpisal in najbrž še v napačnem podforumu. Bit če bolje drugi put (vada OC, kog sam izdimil pred 5 minuta utjecao na mene) | |
|
 | |
sinus Oblak dima

Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 61 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 20:59 | |
| | |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 47 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 20:59 | |
| samo ti pisi, niko nece da se ljuti... doduse ima posebna tema za to, ali uvek "malo" skrenemo s teme... | |
|
 | |
fatjoe Peče me jezik

Broj postova : 492 Join date : 30.11.2011 Age : 43 Lokacija : Rijeka
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 12.12.11 22:42 | |
| Dobrodošao | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 13.12.11 9:13 | |
| |
|
 | |
MOVESHAKER Hladan dim

Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 13.12.11 19:16 | |
| Dobrodošel,  | |
|
 | |
Budo Gasi mi se lula

Broj postova : 206 Join date : 07.03.2011 Age : 35 Lokacija : RH Omiljeni duhani : McB Golden Blend, Sunday's Fantasy, LL BL/WB
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 14.12.11 14:59 | |
| Pozdrav i dobrodošao! | |
|
 | |
Marin Split Hladan dim

Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 41 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije 14.12.11 16:53 | |
| Lipi pozdrav! | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Lep pozdrav iz Prlekije  | |
| |
|
 | |
| Lep pozdrav iz Prlekije | |
|