| freze i ostale alatljike | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17456 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 08.02.08 11:11 | |
| Ova je za četiri veličinei cijena joj je u dućanu 16,90 ojra. | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 08.02.08 11:13 | |
| | |
|
| |
Broj postova : 17456 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 08.02.08 11:14 | |
| Ova je kao "professional" i košta 35 ojra. Meni su osobno one četiri fiksne freze bolje (i više nego duplo jeftnije), jer ove "kvaziprofesionalke" nikad dobro ne skinu višak cakea. Da vas čujem, odlikaši! | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 08.02.08 11:19 | |
| ja sam nasel dunhillovu, skoro 100 dolarjev | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 08.02.08 11:23 | |
| Imam onu duplu sa vijkom gore kojim se regulira širina (mislim da znate o čemu zborim).Izuzetno je nespretna i mislim da sam sa njom shebao onu Stanwellicu. |
|
| |
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 08.02.08 11:26 | |
| Ma to je pretjerano, da za frezu običnu dadem skoro 80 ojra, e pa brate mili, nisam tinte pio! Ova freza za četiri veličine za 17 ojra je taman. Sve drugo je mami lova i perverzija, sad kao da je bitno da je sa Dunhilovom frezom ugljen skidam.... | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 08.02.08 11:28 | |
| al si frajer onda | |
|
| |
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 08.02.08 13:14 | |
| Moš' si mislit'. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 30.03.08 19:48 | |
| a koliko cesto treba to radit s lulom koliko sam shvatio ona skine sloj iznutra i dobis skoro novu lulu?? |
|
| |
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 30.03.08 23:24 | |
| Ne igraj se...Imaš novu lulu i takve ti alatljike neće sigurno godinu dana trebati. One služe da se skine debeli sloj cakea koji se u luli nakupi kroz dugo vremena. Nemoj to sa novom lulom raditi - cake ima svoju funkciju i mora ga biti. I inače sa frezama vrlo oprezno... Više od trideset godina pušim lulu i uvijek sam izuzetno oprezan sa frezama. A od stare lule ne možeš dobiti novu lulu. Ako si se dokopao neke "stare" bolje reći rabljene, najbolje je da probaš tehniku sa solju i alkoholom, a o tome imaš sve na forumu detaljno opisano, a lula će ti biti kao nova. | |
|
| |
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 28.07.08 12:39 | |
| Da, freza je super, a cijena popularna. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 06.08.08 14:50 | |
| Sinoć i danas sam imao generalku na svojim pipama...frezanje, soljenje i sl. i mogu vam reći da je ova alatka krasna stvarćica. Hvala tata na posudbi! |
|
| |
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 06.08.08 15:20 | |
| Sve za tebe mili! Glavno da je freza poslužila svrsi! Uostalom, kome treba, tu je, zakaj da se u trošak bacamo, bolje da te pare damo za pifo (i kiselu vodu)! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 13.09.08 9:09 | |
| Ja nisam izdržao da ne pazarim ovaj dečiji model :P Definitivno, bolje je uzeti Bayrin model - ali sam se ja malo uplašio da me brkata ne oceni kao dobavljača vrhova nuklearnih glava... Minus: koliko para, toliko i muzike. Spravica je ok, jedino se ne može kontrolisati oblik frezovanja (uvek skida određeni konus, samo različitih prečnika).. Već imam dve lule za koje ću se malo pomučiti da ih ugladim. Plus: dobro je za povremeno samo ugladiti neravnine na cace-u. Za ozbiljnije frezovanje - zvati Bayra |
|
| |
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 13.09.08 11:22 | |
| Šokre je sebi sa takvom frezom uništio jednu krasnu "Stanwellicu" Sa ovim vijkom gore može se kao regulirati širina, ali slabe vajde od toga. No za prvu ruku i malo "obići" lulu je o.k. Ona "profesionalka" je definitivno bolja i kruži Politibiroom. Mislim da je sada kod Mladunčeta. Nisam gledao, ali ako Rich ima i te "profi" freze uzmi nju. U Zagrebu je ravno 200 kunjerosa koštala, ali se isplati | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8299 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 13.09.08 12:03 | |
| Oprezno s tim alatima, može se nanjeti nepopravljiva šteta na luli, upravo kako je Bayro rekao, po malo grebuckati bez velikih invanzivnih zahvata.... | |
|
| |
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 13.09.08 12:09 | |
| Ja sam posljednji put imao "veliki servis" negdje u siječnju upravo sa ovakvom Krešinom i Beluginom frezicom, ali samo lagano, tek toliko da se skine malo cakea. Dobro, sa Gumbasovim pipama je radila teška mehanizacija, kao kod Antišine "Adsorbe", ali to je već druga priča... | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8299 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike 13.09.08 12:15 | |
| da upravo tako, polako i pažljivo, a koliko sam vidio pipe našeg milog dr-a, tamo u nekim slučajevima bi i dinamit dobro došao | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: freze i ostale alatljike | |
| |
|
| |
| freze i ostale alatljike | |
|