| Gilo pipes - Lule iz moje radionice... | |
|
+31gstaraz kamarad igorrr MOVESHAKER foksieloy Elvis Beba Taras PecaLula™ Antiša Marin Split mariv.photo Suspiria T.McR. Desamp Chofus misterno LenkoSmrk amaru Lodir gavran11 420blackadder imnik darkoni013 ibublic fra_Perica Davorin milo Simba sinus Matko ssekir75 darkokodar 35 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
darkokodar Prva lula
Broj postova : 70 Join date : 07.05.2012 Age : 47 Lokacija : Cacak, Srbija
| Naslov: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 08.05.12 23:42 | |
|
Zadnja promjena: darkokodar; 21.01.14 18:28; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 1:05 | |
| e sad ja, kao ponosni vlasnik ove zadnje... (prvo da rascistimo jedno: merilo za mortu mi je ova jed(i)na DMP koju sam dobio od ) danas mi je stigla ova darkova lula i prvo sto se desilo bio je neverovatni bes - mamlazi iz poste polomili tenon obzirom da mi odma palo na pamet da jednostavno obrusim deo usnika i napravim od njega tenon, brzo sam presao na proucavanje same glave. nisam neki strucnjak za mortu ali mi se cini da je materijal dobar. uporedjujuci sa DMP, razlike su samo u nijansi - ova darkova ima zlatasti preliv, dok je dmp vise sivkasta. busenje je odlicno uradjeno, kanal prati liniju lule iako mi se u prvi mah ucinilo da nije tako. zavrsna obrada je takodje odlicna, ispolirano do bola i presvuceno selakom. lula na slici izgleda mnogo gore nego uzivo. pokusacu da je uslikam sutra po dnevnom svetlu jer mi se ove slike sto sam sad odradio ne svidjaju. ima na par krivina neujednacenost, ali to se ne da videti osim ako bas ne trazis dlaku u jajetu ( a ja sam, po darkovoj zelji, trazio, kooristeci casovnicarski subler i lupu - odsupanja su ispod 1/4mm). no kako je ovo prava freehand lula, smatram da se ovakva odstupanja tolerisu. velika je steta sto ovi polomise usnik pa lula gubi autorski pecat, moracu ja da je budzerisem, a to vise nije to. no kako god bilo, ocekujem da cu vec sutra kad se vratim sa pecanja da se uvalim u fotelju i dimim plumcake iz nje konacna ocena (bez dimljenja): obzirom da je ovo tek cetvrta napravljena lula, i pritom od morte, prognoziram da ce se ovde pojaviti jos jedan priznati majstor. savet za istog je da krene sa dizajnom za svoj pecat (potpis) na lulama - trebace mu nevezano za ovu mortu br3 (nazvacu je uslovno tako): kad sam prvi put vido ovaj darkov prvenac od vresa, seo sam na ono sto grga kaci u vicevima. odusevljen sam kako oblikom lule, tako i samim vresom. na darkovom mestu ne bi je dao nizasta na svetu | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 1:51 | |
| p.s. nekako sredio usnik, dovrsicu sutra da bude skroz kako treba. lula prolazi cleaner test | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 11:43 | |
| i mene je ova prva oborila na zicu-gu. lipe lule, meštre darko. čestitam na akviziciji, učo! | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 61 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 12:28 | |
| Jako lijepo. Bravo Darko!!
| |
|
| |
Simba Gasi mi se lula
Broj postova : 175 Join date : 07.03.2012 Age : 124 Lokacija : nigdjezemska
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 13:15 | |
| Prekrasno...ostah bez teksta... Samo nastavi tako. | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 15:17 | |
| | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 15:47 | |
| nabudzio usnik tako sto sam ukrao jednu foru od (sta mogu kad volim da pamtim prosta resenja koja su i najbolja resenja ) veceras ima da se pusi | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8303 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 15:59 | |
| pa pošto su na forumu nisi ukrao nego su podjeljenje. Što se lula tiče, Oblik je ok, proporcije više manje, najveće zamjerka je svugdije preširok vrat lule, kojima gubi na elaganciji.... | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 18:04 | |
| ne, , skinuo sam foru sa lule revers inzenjering u pitanju je ona plasticna cevcica jos jedna dlaka u jajetu sto se na slikama ne vidi - ukrasni prsten nije obradjen podjednako. jedna strana je nesto tanja i zato daje onaj utisak neujednacenosti koji sam pomenuo gore. sto se vrata ove moje lule tice, ja mislim da je ok. lepo lezi u ruci bilo da je drzite za glavu, bilo medju prstima za vrat, kao cigaretu. na prvoj morti mi prelaz ne ide bas najbolje, ali je ipak prva. bice bolje s vremenom. | |
|
| |
darkokodar Prva lula
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 09.05.12 20:18 | |
| Hvala drugari, drago mi je da vam se svidjaju moje lule, bice ih uskoro jos jer sam tako opijen ovim divnim zanatom tako da mi nema stajanja.
Hvala takodje Davorinu i Ssekiru na pozitivnim kritikama, potrudicu se da to ubuduce ispravim. To je vise danak neiskustvu u obradi drveta i slabom poznavanju materijala i njegovih granica ali se nadam da cu daljim radom sticati vise iskustva pa ce time i lule biti bolje odradjene. Moram da naglasim da su mi Davorinovi tekstovi o izradi lula dosta pomogli, hvala mu na tako nesebicno podeljenom znanju jer se na tako nesto zaista retko nailazi.
Ssekir je kao iskusan lulas dobio od mene lulu na poklon uz obavezu da joj pronadje sve mane i nedostatke kako bi mi tako pomogao da ubuduce pravim bolje i kvalitetnije lule. Bitna stvar za mene je da mu se dopada kako lula lezi u ruci i sledi ono najbitnije, kako se lula pusi. Cekamo Ssekirevu recenziju po tom pitanju.
Inace, iscitavajuci tekstove o izradi lula i pregledanjem gomile video klipova naleteo sam na nesto sto me je nateralo da se ne pokolebam u izradi lula. To je kada Bo Nordh kaze o svojoj prvoj luli, citiram, "Well, it looked like crap... it was completely square. I did not have any feeling for form back then... It's in a museum now." | |
|
| |
fra_Perica Oblak dima
Broj postova : 1553 Join date : 20.11.2011 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Tudji
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 11.05.12 19:36 | |
| Zanimljivi radovi. Svidja mi se rastuca brojka graditelja na forumu. | |
|
| |
ibublic Peče me jezik
Broj postova : 375 Join date : 02.06.2011 Age : 42 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 12.05.12 19:51 | |
| Meni malo proporcije ne štimaju, ali ima potencijala! | |
|
| |
darkokodar Prva lula
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 12.05.12 22:53 | |
| | |
|
| |
Simba Gasi mi se lula
Broj postova : 175 Join date : 07.03.2012 Age : 124 Lokacija : nigdjezemska
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 13.05.12 10:54 | |
| Prekrasna...ovaku bi volio imati. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 14.05.12 0:26 | |
| lepo, lepo... guslaj dalje | |
|
| |
darkokodar Prva lula
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 20.05.12 23:31 | |
| | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 21.05.12 0:21 | |
| meni se svidja. jednostavna i lepa lula za aktivnu upotrebu. | |
|
| |
darkoni013 Prva lula
Broj postova : 73 Join date : 06.03.2012 Age : 54 Lokacija : Pančevo
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 21.05.12 0:29 | |
| lepo, lepo. jednostavno i lepo. | |
|
| |
darkokodar Prva lula
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 26.05.12 23:50 | |
| | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3185 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 27.05.12 0:32 | |
| | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 27.05.12 0:39 | |
| - imnik je napisao/la:
- Sehr interesant!
Genauso! | |
|
| |
420blackadder Hladan dim
Broj postova : 650 Join date : 04.01.2011 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH:Ruins of Isengard, McB Plumcake, Lane Limited 1-Q
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 27.05.12 0:47 | |
| Vrlo lijepa crkvenjara Ausgezeichnet ! | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 61 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 27.05.12 9:21 | |
| Sve si bolji . Krasna lula. Bravo Darko !! | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... 27.05.12 10:55 | |
| lep komad. malo mi vuce ka crkvenjari. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Gilo pipes - Lule iz moje radionice... | |
| |
|
| |
| Gilo pipes - Lule iz moje radionice... | |
|