Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
Naslov: Two Friends: English Chocolate 13.05.13 20:53
[You must be registered and logged in to see this link.] We begin with the finest Virginias and just enough Latakia to provide the taste that so many crave then press it to marry the flavors. We then tumble it out to a broken flake for easy packing and add just a touch of chocolate to awaken the senses. The end result is a blend that satisfies all day for a walk through the Dales yet is welcome in the drawing room in the evenings thanks to a warm chocolate aroma.
Zemlja porijekla: Amerika Sastav: virginija, latakija Jakost: 3/5 Oblik: lomljeni flake Pakiranje: limenka od 2 unce Mjesto kupnje: [You must be registered and logged in to see this link.]
Dva prijatelja su se našla na piću i zapalila lulu. Puno dima, puno riječi, teme su se kretale u svim pravcima. Jedan je pričao o vožnji „Orient Expressom“, a drugi je komentirao „Malteškog sokola“. Nakon izvjesnog vremena, počele su padati primjedbe i prijedlozi kako upotpuniti doživljaj duhana koji se prezentiraju ljubiteljima dima lule.
Craig Tarler & Gregory Pease odlučili su se poigrati i napraviti nekoliko zajedničkih mješavina od kojih ću jednu obraditi u narednim redovima.
Duhan dolazi u obliku lomljenog flake-a. Vlažnost je idealna, a kvaliteta lišća na razini koja se očekuje od ovakvog dvojca. Mješavinu proizvodi Cornell&Diehl.
Za aromu su odabrali čokoladu i kakao od kojih jedino ovaj potonji dolazi do izražaja. Riječ je o izuzetno kvalitetnoj aromi kakva se ne sreće kod drugih duhana koji se deklariraju kao čokoladni. Miris u limenci podsjeća na fini čokoladni liker.
Ova mješavina je imala sve predispozicije da bude sjajna, ali što se dogodilo? Dogodio se kakao čija je aroma dobro pogođena, čak i predobro.
Duhan je srednje jakosti i može se pušiti u bilo koje doba dana. Predstavu predvode virginija i kakao koji je vrlo suptilan, a latakija se pojavljuje u sporednoj ulozi. Potrebno je biti koncentriran jer virginija kažnjava nepažljive gledatelje, a kakao izbacuje gorku notu koja se može usporediti s pravom čokoladom bez šećera. Naziv je English Chocolate, ali nije u pitanju čokolada nego kakaovac tako da nemojte očekivati slatku latakiju. Upravo je taj kakaovac i gorčina koju ostavlja u ustima ono što mi ne odgovara kod ovog duhana.
Dovršit ću ovu limenku, ali neću više naručivati ovaj duhan. Ideja je bila dobra i duhan svakako vrijedi probati, ali očekivao sam bolju izvedbu dvojice prijatelja.
Ocjena: 2.5/5
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 40 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Two Friends: English Chocolate 13.05.13 22:43
Usporedba sa Bob's Chocolate flake / S&G Chocolate flake?
Edit: ako dobro zaključujem, puno manje slatko i više gorko. No ono što me zanima je, jača aroma ili slabija? Meni osobnu su Bob's CF/S&G CF jako slabo aromatizirani, pa tražim nešto sa jačim udarom kakoa/čokolade.
Gost Gost
Naslov: Re: Two Friends: English Chocolate 13.05.13 22:56
Duhan je mozda za 2.5, ali recenzija je definitivno za cistu peticu!
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
Naslov: Re: Two Friends: English Chocolate 14.05.13 8:55
foksieloy je napisao/la:
Usporedba sa Bob's Chocolate flake / S&G Chocolate flake?
S&G nisam pušio, a Boba sam dimio prije nekoliko godina jednu lulu tako da ti ne mogu ništa relevantno reći.
grga je napisao/la:
Duhan je mozda za 2.5, ali recenzija je definitivno za cistu peticu!
Sve u redu, uzet ću onu GBD-icu.
Chofus Prva lula
Broj postova : 99 Join date : 07.05.2012 Age : 30 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Two Friends: English Chocolate 14.05.13 18:25
Odlična recenzija i zanimljiv duhan, ide na listu "probati jednoga dana"
420blackadder Hladan dim
Broj postova : 650 Join date : 04.01.2011 Age : 42 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH:Ruins of Isengard, McB Plumcake, Lane Limited 1-Q
Naslov: Re: Two Friends: English Chocolate 14.05.13 20:16
Odlična recenzija, no prema svemu sudeći, ovaj duhan bi trebao biti ipak pre gorak za moj ukus. Radije volim slatkastu aromu (ne pretjeranu, razumije se)
fra_Perica Oblak dima
Broj postova : 1553 Join date : 20.11.2011 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Tudji
Naslov: Re: Two Friends: English Chocolate 09.07.20 20:13
Ajmo dizat temu iz mrtvih. Prošlo ljeto sam bio u prilici naručiti nešto više duhana sa smoking pipesa, a već jako dugo sam u potrazi za duhanima koji imaju latakije, ali i neki čokoladni room note.
Tako sam u toj pošiljci naručio S&G Chocolate Flake i ovu mješavinu. Recenzije koje su mi bile dostupne su govorile da nije nešto posebno.
E, sad. Blenderi su Craig Tarler & Gregory Pease, proizvodi C&D. To me ipak vuklo da probam. Limenka je prema datumu pakiranja sad odležala 2 godine. Nakon otvaranja osjeti se aroma koja nije neugodna. Umjesto slatke čokolade veća je prisutnost gorkog kakaovca i to meni paše jer više volim tamne čokolade bez šećera. Vlažnost je idealna, fino se puši, osjeti se virdžinija koja je osnova mješavine. Ciparska latakija je prisutna samo u tragovima i to mi je jedina "mana". Da je malo više latakije ocjena bi bila puno viša, ovako je 3-3,5.
Svidjet će se mojima na poslu jer im je dosta da ih kadim latakijama
bayro and Branislav like this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8317 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Two Friends: English Chocolate 09.07.20 23:23
nekako takve mješavine i ja volim... ali kako je SP, kaputt, ima nekih sličnih zamjena kod HU tobacca. Nisam još probao, ali su stigle, zahvaljujući našem Dadi...