| Aldo Velani Calabash | |
|
+3foksieloy kamarad igorrr gstaraz 7 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Aldo Velani Calabash 25.02.14 18:00 | |
| Evo jedne pipe zanimljive konstrukcije... radi se o nekakvom fake calabashu, naime lula nema komoru kao standardni Calabashi, več se puni i puši kao obična lula. Kapelica na vrhu je fiksirana i iskren da budem, neznam koja joj je svrha, osim estetska ?!? U nju stane brdo duhana, pa kao takva nije u stalnoj rotaciji... ipak je to malo previše za mene. Puši se kao Churchwardenica više manje, di je dim izrazito hladan, pa treba malo pripaziti da ne zavara, pa da počnemo usisavati ko mahniti, što kao poslijedicu ima grijanje lule i stvaranje kondenzata u usniku. Bez obzira na veličinu, jako ugodno sjedne u ruku... palac taman uđe između glave i vrata, pa je držanje jako prirodno. Kako god, ovo je lula koju više vidim kao ukras nego kao radni konj... malo je groteskno izači sa njom iz kuče di čim ju zapališ, svi se okrenu i ne skidaju pogled sa nje ... više volim diskretnije primjerke. Unutarnji promjer glave je 23-24 mm Visina komore je 57 mm
Zadnja promjena: gstaraz; 07.03.14 14:32; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Aldo Velani Calabash 25.02.14 18:13 | |
| Lijepa lula! Neuobičajena ali lijepa! Nešto slično se sprema u keramici !!! | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Aldo Velani Calabash 25.02.14 19:34 | |
| Mislim da je to samo vizualno rađeno kao calabash, ali imam jednu kuruzovaču sa visinom komore od 6cm i definitivno tako visoka komora pomaže hladnome dimu.
Uživaj, zanimljiv primjerak. | |
|
| |
PipeCro Peče me jezik
Broj postova : 374 Join date : 21.10.2013 Age : 55 Lokacija : Trpanj, Pelješac Omiljeni duhani : Samo nek dimi
| Naslov: Re: Aldo Velani Calabash 25.02.14 19:58 | |
| Bez obzira na sve navedeno zanimljiva i mocna lula... | |
|
| |
fra_Perica Oblak dima
Broj postova : 1553 Join date : 20.11.2011 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Tudji
| Naslov: Re: Aldo Velani Calabash 25.02.14 22:07 | |
| | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Aldo Velani Calabash 25.02.14 23:35 | |
| Lijepa i privlačna, po meni više za fotelju. | |
|
| |
fra_Perica Oblak dima
Broj postova : 1553 Join date : 20.11.2011 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Tudji
| Naslov: Re: Aldo Velani Calabash 25.02.14 23:43 | |
| - Leo je napisao/la:
- Lijepa i privlačna, po meni više za fotelju.
Nekako imam osjećaj da bi pasala uz dobru knjigu. | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3185 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Aldo Velani Calabash 26.02.14 21:52 | |
| Lepa lula koja je odlična za celovečernje uživanje u fotelji uz dobru knjigu. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Aldo Velani Calabash 27.02.14 0:05 | |
| pre malo puta sam je još pušio da bi sudio, ali u pravilu, pušiti lulu preko 3 sata mi postane opterečenje; a ovu sam par puta več preko 4 sata natezao (naravno, uz pripaljivanja)... Puno bolje mi legnu lule od oko 2.5 sata i krače. Nekako mi ta ceremonija punjenja lule i pripremanje duhana jako puno znači. Negdije je bila tema koliko lula popušimo dnevno, i napisao sam da mi je prosijek 6 komada... sa ovakvima bi to bogami bilo 2-3 | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Aldo Velani Calabash | |
| |
|
| |
| Aldo Velani Calabash | |
|