Došao mi paket iz Indonezije, čovjek mi poslao 2 male lule i 4 vrećice sampleova duhana, doao mi poziv iz carine, težina paketa je 267 g. Zanima me da su bile samo 2 male lule bez duhana bili i to carinili ili sve šta je cezano za duhan carine?
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 52 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Carina - help 10.09.15 19:30
Nema ti spasa!!! Ili plati ili nema ništa od lula i duhana. Ako tako odluče platit ćeš i za lule i za duhan i za piće ćeš im ostaviti. Ima tu starih lisaca na forumu koji nisu izbjegli harač. Javi kako si prošao.
Gost Gost
Naslov: Re: Carina - help 11.09.15 2:13
kamarad igorrr je napisao/la:
Nema ti spasa!!! Ili plati ili nema ništa od lula i duhana. Ako tako odluče platit ćeš i za lule i za duhan i za piće ćeš im ostaviti. Ima tu starih lisaca na forumu koji nisu izbjegli harač. Javi kako si prošao.
E al ja sam naručio sam lule, a lik mi stavio sampleove bzvz, jel mogu ja na carini reć da neću duhane nek ostane kod njih ili nešto jer nisam ih ni platio? Jel možeš to da ak nešto nećeš da ostane kod njih pa ne moraš na to platit carinu?
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 52 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Carina - help 11.09.15 8:52
Pa i lule su predmet carine. Duhan još i više. Carinski propisi su knjiga labirinta i Gordjevih čvorova. Ako nemaš račun, carina ima pravo odrezati cifru kakvu smatra za potrebnom. S obzirom da država nema love, imaju pravu i guliti kožu s leđa. Odi tamo pokušaj sa pričom ali ne nadaj se logici, jer kod carinika to ne prolazi.
picipl Hladan dim
Broj postova : 679 Join date : 27.03.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Carina - help 11.09.15 9:06
dakle,, čini se ništ bez švaba
Gost Gost
Naslov: Re: Carina - help 11.09.15 9:50
Mene zanima jel moram uzet te duhane jer glupo mi plaćat carinu na nes što nisam naručio? Nek ga spale kaj se mene tiče.
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 38 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Carina - help 11.09.15 11:05
Ukratko, moraš.
Paket mora u cjelosti kako je poslan doći do tebe. Možeš uvjek odbiti paket i zatražiti povrat novca od pošiljatelja, nadam se da si platio paypalom da otvoriš dispute.
Ali, ukratko, carina ide na SVE. Da su bile samo lule, opet bi te carina zakačila ako se njima tako prohtije.
Leo Oblak dima
Broj postova : 3082 Join date : 17.09.2010 Age : 30 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Carina - help 11.09.15 12:10
Mene u zadnje vrijeme redovito opale propisanih 25% pdv-a na lule iz amerike, a na duhan koji je stigao nakon ulaska u EU je bilo 400%.
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 38 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Carina - help 11.09.15 12:56
Mene opale na smoking pipes, no 4noggins mi prođe.
Na zadnjem druženju smo polemizirali da možda neki sa foruma su uspjeli završiti na crnoj listi i sad im otvaraju sve pakete.
v.milan Hladan dim
Broj postova : 866 Join date : 08.01.2021 Age : 31 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Carina - help 06.11.22 18:03
Mali update u vezi prelaska granice, bar je za mene ovo novo. Avionom je dozvoljeno putovati samo sa jednim upaljačem ili kutijom šibica. Upaljač može biti samo butanski i ne smije biti brener. Također iz checkirane prtljage vade sve. Kofer mi je došao sa porukom da su uklonili "opasne" stvari: izvadili sve iz zippa (samo metal je ostao) a upaljač koji sam dobio na poklon su uzeli. Znači jedan običan upaljač ili kutija šibica u džep i to je to. Meni je ovo novost pa sam htio podijeliti sa ostalima da ne dođe još neko u situaciju da ostane bez nečega bitnog.
wranjo123, Sokreos, ilustrišimuš Batorić and Slajs like this post
Nikša Gasi mi se lula
Broj postova : 253 Join date : 07.02.2021 Age : 49 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : MB Original Choice, Mein Tabak No. 2, Amphora Special Reserve No 2, MB Classic Loose Cut,
Naslov: Re: Carina - help 06.11.22 18:50
v.milan je napisao/la:
Mali update u vezi prelaska granice, bar je za mene ovo novo. Avionom je dozvoljeno putovati samo sa jednim upaljačem ili kutijom šibica. Upaljač može biti samo butanski i ne smije biti brener. Također iz checkirane prtljage vade sve. Kofer mi je došao sa porukom da su uklonili "opasne" stvari: izvadili sve iz zippa (samo metal je ostao) a upaljač koji sam dobio na poklon su uzeli. Znači jedan običan upaljač ili kutija šibica u džep i to je to. Meni je ovo novost pa sam htio podijeliti sa ostalima da ne dođe još neko u situaciju da ostane bez nečega bitnog.
Moze dodatna informacija? To je u Zagrebu "očistilo" ili negdje drugdje? Jer prije nisu bili baš tako rigorozni. Da u prtljagu koja ide u avion (koju predaš) nije smio ići upaljač, a s sobom si mogao neku malo veću količinu od toga što su sad tebi uradili. Iskreno je sramota to što su napravili. A ako je to novo pravilo veselo mi se piše kad idem na brod. To s Zippom je bez veze.
v.milan Hladan dim
Broj postova : 866 Join date : 08.01.2021 Age : 31 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Carina - help 06.11.22 19:07
U Frankfurtu je bilo. U Americi sam se raspravljao sa policajcem je l upaljač brener ili nije. Čak mi nije htio dati ni da ga upalim da pokažem da nije nego me je poslao nadređenom. Sreća pa je nadređeni bio razuman. Zato sam i stavio u kofer, međutim Nijemci to očistiše i ostaviše samo poruku.
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1049 Join date : 02.08.2020 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : St. Bruno, Dockworker, Amphora Burley
Naslov: Re: Carina - help 06.11.22 19:36
A znaš i sam da si mogao tako nešto očekivati! Ja ne bih nosio ništa zapaljivo da idem negdje s lulom, nego bih na odredištu kupio negdje šibice; mislim da je to najjednostavnije rješenje.
v.milan Hladan dim
Naslov: Re: Carina - help 06.11.22 20:17
Prošlo je do sada u ruksaku više puta bez problema pa sam mislio da je ok. Ali slažem se, od sada samo šibice kad negdje idem.
Nikša Gasi mi se lula
Broj postova : 253 Join date : 07.02.2021 Age : 49 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : MB Original Choice, Mein Tabak No. 2, Amphora Special Reserve No 2, MB Classic Loose Cut,
Naslov: Re: Carina - help 06.11.22 21:06
v.milan je napisao/la:
U Frankfurtu je bilo. U Americi sam se raspravljao sa policajcem je l upaljač brener ili nije. Čak mi nije htio dati ni da ga upalim da pokažem da nije nego me je poslao nadređenom. Sreća pa je nadređeni bio razuman. Zato sam i stavio u kofer, međutim Nijemci to očistiše i ostaviše samo poruku.