Broj postova : 17634 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Zorin cvijetak 01.02.16 20:12
Ime: „Zorin cvijetak“ – Blender: Igor Romić (u intimnim krugovima poznat kao Kamarrad Igor ili Dugi) Zemlja porijekla: Hrvatska Sastav: Virginija, Burley, ciparska Latakija i još par tajnih sastojaka koje ću kad-tad provaliti Jakost: 3/5 Pakiranje: šaku u vrećicu, pa koliko dohvatiš, vrećice mme. Zore
Jasno da o ovoj mješavini ne mogu pisati objektivno, i to iz više razloga; prvo, ovu vrhunsku mješavinu je smiješao moj dragi prijatelj Igor, a sastojke (burley) je također priredio moj drugi dragi prijatelj Davorin. Ispričavam se ako sam koga izostavio. Dakle, radi se, po mom skromnom mišljenju o tipičnom „Englezu“ ali je sačinjen tako da bi posramio svakog razvikanog blendera poput recimo Russa Oulettea.
Baza mješavine je naravno – virginija, koja daje tijelo mješavini, ali radi se o vrlo umjerenoj i aromatičnoj virginiji koja neće ujesti za jezik čak ni one ljubitelje blažih mješavina, poput Froga Mortona i sličnih „kamilica“. No da se razumijemo, Zorin cvijetak nije kamilica.
No, na tijelo virginije se savršeno uklopio zreli burley sa svojom diskretnom „slatkoćom“ koja nije artificijelna, nego dobivena strpljivim trogodišnjim sazrijevanjem - "melasiranjem" burleya.
I kao šećer na kraju – naravno ciparska latakija koja cijeloj mješavini daje onaj tipični „engleski“ štih, ali nije nametljiva, no osjeti se, i sve to zajedno daje, gusti, mirisni, slatki kremasti -vrhunski okus.
I ono što krasi sve vrhunske mješavine; od paljenja lule do zadnjeg dima, nimalo se ne mijenjaju organoleptička svojstva ili običnim jezikom rečeno – duhan je isti od početka do kraja, jedino malo postaje još kremastiji kad se dobro razgori! A gori odlično i u vrijesu i u morti i u meeru i u crokerici, na kraju uvijek ostane samo hrpica bijelog pepela.
Igor se dakle iskazao ne samo kao vrhunski pipemaker, nego i kao vrhunski blender! Moja ocjena 5/5, da mogu dao bih mu 10/5! Najbolji duhan koji sam pušio u posljednjih par godina! Preporuka: Miješaj Dugi, miješaj!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Sokreos likes this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8317 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Zorin cvijetak 01.02.16 20:51
Potpuno se slažem. Kada sam prvi put probao, a jb... ga, Hrvatski način razmišljanja, nisam očekivao nešto posebno, recimo onako... pušljivo, i to je sve. Kad ono, stvarno jedan od najboljih duhana koje sam probao u zadnjih godinu dvije... Mešaj Mešaj... ja uskoro donosim komponente, količina za mene
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17634 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Zorin cvijetak 01.02.16 20:56
Upravo tako. Hrvatski način razmišljanja - ako je naše - ne valja! A da te odmah demantiram, "DMP" je sam vrh izrade lula u svijetu! Zašto i mi ne bismo bili u stanju sa svojim iskustvom mogli napraviti vrhunski duhan? Pa nisu Nijemci ili Englezi pozobali baš svu pamet svijeta! Uostalom mi smo ajmo reći - "duhanorodni" kraj - duhana ima, pameti ima, iskustva ima - i rezultat je tu! Dakle - "mešaj Dugi, mešaj"! Još moram popušiti koju lulu "Nehajskog dukata", taj znam da će se Milom Keki jako dopasti!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Sokreos likes this post
SašaZg Hladan dim
Broj postova : 838 Join date : 14.01.2016 Age : 48 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Zorin cvijetak 01.02.16 23:15
Lajkam Bajrov post. i bilježim se za vreću zorinog cvijeta..
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Zorin cvijetak 02.02.16 7:34
E jesi je pjesnički složio, alal ti ćufta... A kad smo već kod mešanja, šteta je da se ne sjetimo Varljivog leta 68 i jedne od najboljih scena one mračne kinematografije:
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8317 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Zorin cvijetak 02.02.16 8:28
bayro je napisao/la:
Upravo tako. Hrvatski način razmišljanja - ako je naše - ne valja! A da te odmah demantiram, "DMP" je sam vrh izrade lula u svijetu! Zašto i mi ne bismo bili u stanju sa svojim iskustvom mogli napraviti vrhunski duhan? Pa nisu Nijemci ili Englezi pozobali baš svu pamet svijeta! Uostalom mi smo ajmo reći - "duhanorodni" kraj - duhana ima, pameti ima, iskustva ima - i rezultat je tu! Dakle - "mešaj Dugi, mešaj"! Još moram popušiti koju lulu "Nehajskog dukata", taj znam da će se Milom Keki jako dopasti!
Jes, što je istina je istina DMP je top... nema lažne skromnosti...
Nećemo više previše hvaliti Igora, iako ima razloga a za narudžbu duhana kod njega... čipajte se... napisalo se kako...
Budemo vidjeli kakav će biti na drugom polju, kada Keko i on budu kuhali paprikaš... samo da nije preslan , sve ostalo je dozvoljeno
PS
Video je inspirativan
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Zorin cvijetak 02.02.16 20:34
Imam neke veze u Solani Nin pa sol nije problem. Od one za posipanje cesta do cvijeta soli.
Naslov: Re: Zorin cvijetak 02.02.16 21:04
A dok još sutra napišem recenziju za "Nehajski dukat" ili "Kekin san".....
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
Naslov: Re: Zorin cvijetak 06.02.16 14:05
Jutros probao u dobrom društvu uz Nikšićko pivce (možda bi trebao pisati u rubrici upravo pušim i pijem gdje većina sere ), i poznat po tome da ne volim nikome titrati, moram ti Dugi priznati da je ovo sam VRH. Negdje si jedan, možda dva sitna koraka do 965-ice, mojeg Svetog Grala koji mi je btw. bolji od legendarne BS. Prvo sam zadimio Nehajski dukat koji me oduševio, a onda ovo.
hobo Prva lula
Broj postova : 47 Join date : 08.02.2016 Age : 45 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Ashton Artisan's, Navy Flake, so far
Naslov: Re: Zorin cvijetak 08.02.16 20:50
Imam dva pitanja... zašto nitko od vas nema Zorin cvijetak među omiljenim duhanima (kad ste ga već toliko nahvalili) i koje su procedure da se nešto tako lijepog naziva kuša/kupi/puši?
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
Naslov: Re: Zorin cvijetak 08.02.16 20:54
Zorin cvijetak je nešto novo i samo rijetki su ga probali. Točnije, oni koji dolaze u klub. Tamo se može i kušati i upoznati teta Zora. A kakav je uistinu Zorin cvijetak zna samo blender
Naslov: Re: Zorin cvijetak 08.02.16 20:57
Odgovor na prvo pitanje: Zorin cvijetak je relativno novi duhan koji je Dugi (Igor) nedavno zamiješao, pa ga još nitko nije stavio u favorite. Do nedavno je bio u eksperimentalnoj fazi, sada je to gotovo, ali smo konačnu veziju dobili pred tjedan dana. Odgovor na drugo pitanje: dođi lijepo u nedjelju u tri u klub i dimi koliko ti duša hoće! Još ćeš dobiti i vrećicu za poputbinu - svega ima u mme Zore! Što se tiče kupovine - o tome nema zbora; nabaviš određenu količinu duhana koja Igoru treba (on će ti već prišapnuti koji mu fali ) i dobiješ kroz određeno vrijeme duplu količinu! Jednostavno, zar ne?
Naslov: Re: Zorin cvijetak 08.02.16 21:03
Keko je napisao/la:
Jutros probao u dobrom društvu uz Nikšićko pivce (možda bi trebao pisati u rubrici upravo pušim i pijem gdje većina sere ), i poznat po tome da ne volim nikome titrati, moram ti Dugi priznati da je ovo sam VRH. Negdje si jedan, možda dva sitna koraka do 965-ice, mojeg Svetog Grala koji mi je btw. bolji od legendarne BS. Prvo sam zadimio Nehajski dukat koji me oduševio, a onda ovo.
Thanks stari, receptura je zapisana a sastojci spremni za još!
hobo Prva lula
Broj postova : 47 Join date : 08.02.2016 Age : 45 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Ashton Artisan's, Navy Flake, so far
Naslov: Re: Zorin cvijetak 08.02.16 22:05
Jako zanimljivo, a pošto sam i jako radoznala, vrlo rado bih posjetila klub... morat ćete mi reći gdje se nalazi, ne vidim da igdje piše
hobo Prva lula
Naslov: Re: Zorin cvijetak 08.02.16 22:19
Hvala bayro na iscrpnom odgovoru i uputama, looking forward
Keko Oblak dima
Naslov: Re: Zorin cvijetak 08.02.16 22:22
A u srijedu smo u pivnici Savska/Vukovarska. 17h.
hobo Prva lula
Naslov: Re: Zorin cvijetak 08.02.16 22:33
Hvala i tebi, Keko!
bluetrain Gasi mi se lula
Broj postova : 177 Join date : 08.02.2016 Age : 59 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : englez, orijental
Naslov: Re: Zorin cvijetak 15.02.16 11:29
pušački dio obitelji testirao i amenovao.. koja je cijena?.. koji je daljnji postupak oko nabave?
Keko Oblak dima
Naslov: Re: Zorin cvijetak 15.02.16 12:14
bluetrain je napisao/la:
pušački dio obitelji testirao i amenovao.. koja je cijena?.. koji je daljnji postupak oko nabave?
Skrulaj gore, u bayrinom postu sve piše.
bluetrain Gasi mi se lula
Broj postova : 177 Join date : 08.02.2016 Age : 59 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : englez, orijental
Naslov: Re: Zorin cvijetak 15.02.16 12:25
pročitao.. onda čekam da mi dugi "prišapne koji duhan mu fali". pomogla bi informacija i gdje da nabavim TOŠTOFALI
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Zorin cvijetak 15.02.16 21:36
Dakle, prvo ime mješavine na turskom Zora'nin çiçeği. Moji dojmovi su odlični, oduševljen sam potpuno mješavinom kod koje se osjeti i to vrlo jako odsustvo ikakove kemije ili humektanta. Nadalje, odsutne su i umjetne arome. Pomalo podsjeća na sad već prošli i muzejski 759 Sobranie of London-a. Fino se osjete sve komponente i zbilja daje šmek po onim nekad miješanim duhanima koji nisu imali primjesa. Svi sastojci se fino sljubljuju! U prvi mah se osjeti fina virdžinija, pa onda i latakija, a na dvije trećine dajsuhi okus fine robusto cigare. A sada ću prestati da me netko od članova ne ustrijeli.
Naslov: Re: Zorin cvijetak 15.02.16 21:46
Za "sljubljivanje! će te osobno blender zatući! Uglavnom si ustanovio čega nema, spomenuo se cigara, pa ti si rođeni poliglot - recenzent!