| Gdje kupiti u Trstu? | |
|
+18Rale v.milan ssekir75 Vortimejovrh imnik Zmajevic Davorin wranjo123 dejan68ks leonhardy foksieloy Lakeman Sarmageddon Rakija Max Corvus Tomo1978 MOVESHAKER bayro 22 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17396 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Gdje kupiti u Trstu? 30.04.08 20:03 | |
| U ulici Via Einaudi 3/a (dostupna iz Piazza della Borsa ili iz glavne ceste, koja vodi sa rive), kod zgrade stare Burze u samom centru Trsta, se nalazi trgovina "Smoking", koja je vlasništvo vrlo simpatične gospođice (kćerke vlasnika Tabaccherie Ritani) i koji ima na lageru preko 400 najrazličitijih lula, uglavnom vrhunskih talijanskih proizvađača.
Mogu se naći lule Mastro de Paja, Viprati, Ser Jacopo, Savinellice, Petersonke, i još mnogo druhih. Cijene su se mi učinile vrlo o.k., red veličine 100 i 200 EUR i to lule Mastro de Paja, Viprati, Ser Jacopo!). Naravno ima i skupljih i jeftinijih. Tamo se može kupiti i karticom...
Pažnja, u toj trgovini duhana nema, ima ga u Tabaccheriji Ritani, ali su jako skupi i plaća se isključivo gotovinom...
Prvo se treba obratiti čičici ili teti u Tabaccheriji Ritani u prolazu iza legendarnog kafića Rex (možeš ga naći i na Google Earth) da pozove kćer, jer se taj drugi dućan otvara oko jedanaest sati, ne prije... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.03.11 10:58 | |
| Znam da je stara tema, ali ja baš volim reciklirati... U subotu sam bio u Trstu, i oduševio se jednom trgovinom. Nalazi se na Piazza della borsa, u jednom pasažu (Galleria Arrigo Protti). Super uslužno osoblje, ogroman izbor lula (Dunhill, Savinelli, Brebbia, etc), svakovrsnog pribora i duhana (mislim oko 30 vrsta). Krasne meerschaum lule od 150 eura nadalje. O cigarama ne želim ni počinjati... U kraćem razgovoru sa prodavačem saznao sam da se radi o obiteljskoj tradiciji dugoj oko 80 godina - sa ponosom je istaknuo da rade sa svima koji "nešto znače" u toj branši. Valjda je za vjerovati, iako su Talijani. Rade cijeli dan, i subotom poslijepodne. BTW, sebi sam poklonio po jednu limenku: Connoisseurs choice, Early morning pipe i MM965. Posjetite ako vam je usput! Tabaccheria Ritani Fulvia 34100 TRIESTE (TS), GALLERIA PROTTI 4 B Tel: 040368542 Ima još jedna mala trgovinica u blizini, ali se više ne sjećam točno adrese. Blizu je ovoj "gore navedenoj", u Via Dante Alighieri ili Santa Caterina (pješačka zona). Nema neki posebno veliki izbor, ali su imali povoljni meerschaum pa čak i neke glinene lule, uz klasiku (Savinelli, Brebbia). Rade dvokratno, a ja uglavnom naletim kada su vrata zatvorena... Eto, možda nekom pomogne! |
|
| |
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.03.11 11:19 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]... imam poznanika u Trstu, sad znam kamo da ga uputim ... HVALA! | |
|
| |
Broj postova : 17396 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.03.11 12:58 | |
| To je legendarna tabbacheria "Ritani", nasljednica "Zandegiacoma" koji se nekad prostirao kroz cijelu polovicu pasaža i gdje sam ja nekad davno, koncem sedamdesetih godina prošlog stoljeća kupovao svoje prve lule i prvi 965 baš u toj tabbacheriji! Sada im kćer drži trgovinu lulama u uličici odmah iza stare Burze, koja vodi prema Ponte Rossu. E tu sam ja pred četiri godine gotovo bankrotirao; jedna San Jacopo od 700 €, jedna Savinellica "punto d' oro" od 200 €, jedna vrhunska Petersonka, jedna Brebbia i stalak za 24 lule - sveukupno oko 1500 €! Još sam na poklon dobio krasan upaljač "Colibri" koji sam negdje izgubio i drveni "posapipe", dakle stalak za odložiti lulu. No to je bilo u vrijeme dok je Bog još po zemlji hodao... _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 21.06.15 19:29 | |
| idem u četvrtak u trst. da li postoji jos taj tabbacco shop ritani? i da li ima jos koji uz njega? | |
|
| |
Max Corvus Gasi mi se lula
Broj postova : 106 Join date : 01.04.2014 Age : 33 Lokacija : Zagrebačko Podzemlje Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Sillems Black, SG Balkan Flake
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 0:09 | |
| Ja idem sljedeći tjedan u Trst i zanimaju me latakijski duhani. Mogu li tamo naći ono što tražim? | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 0:10 | |
| Mozes ! U gore spomenutom ducanu al pazi, rade dvokratno. mislim da su do 12 i onda od 17 | |
|
| |
Broj postova : 106 Join date : 01.04.2014 Age : 33 Lokacija : Zagrebačko Podzemlje Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Sillems Black, SG Balkan Flake
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 0:13 | |
| | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 7:25 | |
| Svi osim trgovackih centara, lanca trgovina i kineza rade dvokratno u italijama. | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 7:26 | |
| - Rakija je napisao/la:
- Svi osim trgovackih centara, lanca trgovina i kineza rade dvokratno u italijama.
pametan narod treba pojist , treba kaficu popit.... | |
|
| |
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 49 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 7:42 | |
| Uz malu napomenu da su duhani u Italiji osjetno skuplji nego u A ili D.. | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 10:56 | |
| - Sarmageddon je napisao/la:
- Uz malu napomenu da su duhani u Italiji osjetno skuplji nego u A ili D..
I SG izbjegavati u širokom luku. Piksa od 50g preko 20 eura. Drži se dunhilla koji je oko 15 (i manje) eura. | |
|
| |
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 13:49 | |
| - Sarmageddon je napisao/la:
- Uz malu napomenu da su duhani u Italiji osjetno skuplji nego u A ili D..
...i to žešće skuplji! Izbjegavati Italiju kada su duhani u pitanju! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 15:04 | |
| Ajoj, a ja baš htio Balkan Flakea, Lakeland Darka i tak nekih stvari napravit zalihu. Onda tražim Dunhille s najviše latakije xD | |
|
| |
Rakija Oblak dima
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 15:10 | |
| - Max Corvus je napisao/la:
- Ajoj, a ja baš htio Balkan Flakea, Lakeland Darka i tak nekih stvari napravit zalihu. Onda tražim Dunhille s najviše latakije xD
Zadnji put kad sam kupovao kod njih (u italiji, ne konkretnom shopu o kojem se govori) EMP i 965, cijene su bile oko 12-13 eura. Dalo se nabaviti i RM pure latakia, ali je koštala 15-16 eura. | |
|
| |
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 15:33 | |
| Još se premišljam između Trsta i Graza, pa ću vidjeti. Možda mi je Graz ipak jeftiniji. Hvala svejedno. | |
|
| |
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 16:17 | |
| Graz je definitivno jeftiniji, sve ti je na jednom mjestu i rade do 19,00 bez pauze! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 16:43 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 12.10.16 17:58 | |
| Definitivno bolji izbor. Pratiš kartu i ne možeš promašiti! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2212 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 23.06.17 23:45 | |
| Bio sam danas u Trstu. Obisao sam 4 adrese za duhane i lule. Najbolja lokacija je Ritani Fulvia[You must be registered and logged in to see this link.]Uzeo sam samo jedan duhan i to MacBaren Black Ambrosia 50 grama vrećicu. Kostala je oko 6 eura. Imaju brdo lula raznih cijena. Imaju i 'basket pipes'' pa sam si izabrao jednu [You must be registered and logged in to see this link.] za 35 eur. Jako se fino puši. [You must be registered and logged in to see this link.]A nadje se jos po kojesta po policama... [You must be registered and logged in to see this link.]_________________ [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 24.06.17 0:35 | |
| Ako imaju njegovo visočanstvo, onda znaš da je dobra trgovina! | |
|
| |
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 24.06.17 7:16 | |
| Naravno! Već deset godina trubim da je Ritani najbolja Tabbacheria u nama dostupnoj okolici! Dobro si tržio! A i fotografije su Nj. C i Kr. Veličanstva su sasvim OK. Inače su Trieštini veliki A-U nostalgičari, bili su najveća izvozna luka monarhije, a i Miramare je blizu, pokojni Max je od tamo krenuo za Mexico.... _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 24.06.17 9:33 | |
| Bijah u tom djelu Trsta nebrojeno puta dok sam se opskrbljivao raznim repromaterijalima za moj poslić...sad sve to ima i kod nas...klikom miša ...,no tad nisam bio lulaš pa me lule nisu ni interesirale...a sad mi se baš i ne ide,narocito po ovim vrućinama..srećom pa su zgrade iz A.U..velike i debele...a ima i drvoreda sa hladovinom...i finim gelatima... | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 24.06.17 10:25 | |
| - Lakeman je napisao/la:
- Bio sam danas u Trstu. Obisao sam 4 adrese za duhane i lule. Najbolja lokacija je Ritani Fulvia
[You must be registered and logged in to see this link.]
Uzeo sam samo jedan duhan i to MacBaren Black Ambrosia 50 grama vrećicu. Kostala je oko 6 eura. Imaju brdo lula raznih cijena. Imaju i 'basket pipes'' pa sam si izabrao jednu [You must be registered and logged in to see this link.] za 35 eur. Jako se fino puši.
[You must be registered and logged in to see this link.]
A nadje se jos po kojesta po policama... [You must be registered and logged in to see this link.] ..bogmeč lijep izbor...i lula i duhana.... a di crnu ambroziju...? crni Lake...od toliih duhana... | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 24.06.17 10:27 | |
| ...pa još nama govore da gajimo kult ličnosti!?..a vid njih nezaboravni car i kralj... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? | |
| |
|
| |
| Gdje kupiti u Trstu? | |
|