Broj postova : 2217 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
Naslov: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:01
Evo ja danas nenadano išao na Hrelić sa ženom i naišao na nekog malo starijeg gdina sa hrpicom od 10-ak lula. Cijene od 20-100kn. Pregledavajući forum, i čitajući razne blogove, sam bio rastrgan izmedju stavova ''obavezno kupiti prvu lulu da ima ravni usnik'' i stavova ''kupi si koja ti se više svidja''. I kako nisam išao danas sa namjerom tražiti lule, dočekala me ta odluka na prepad. Uglavnom kupio sam dvije koje su se meni jako svidjele. Kolika će im biti pušačka vrijednost i koliko će me moći služiti, vidjet ćemo.. Što s vremenom, što po mišljenjima vas iskusnijih.
br.1 Prva je Parker Super Bruyere 832, sa druge strane piše Made in London, England, 4
br.2 E, sada dolazimo do druge lule za koju bih molio neke info ako netko zna? Kako ja volim kožu i hobby rad sa kožom, jako mi se svidjela ova koja je presvučena kožom. Natpis je nečitljiv. Mjere bi bile: ukupna dužina 17cm, širina žarnice 22m, dubina 45mm. Malo je veća, za ljude sa malo većim šapama. )
EDIT: uspio sam ju identificirati, Longchamp ''Elvis''
Obje lule su iznutra vrlo ''čiste'' i glatke. Vidljivo je da su pušene ali nema naslaga. E sada, da ne davim Saleta stalno na Viber, ima li netko volje objasniti ili dati link, kako ih očistiti. Nesto sam čitao za sol i alkohol, ali nisam nasao potpune upute što , kako i koliko. Za izvana nema problema, budem ih sredio, brusio, polirao itd i tu sve znam raditi. Ali iznutra, nemam pojma...
Kožni stalak sam složio doma nabrzinu da ih mogu bolje pofotkati.
Zadnja promjena: Lakeman; 20.02.17 22:19; ukupno mijenjano 5 put/a.
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17455 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:05
Ove sve filtere i željeza pobacaj, to ti ne treba. A na forumu imaš cijeli topic "Tehnika čišćenja lula soli i alkoholom", pa potraži. Lule su sasvim ok i ne masiraj Saleta!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Lakeman Administrator
Broj postova : 2217 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:12
bayro je napisao/la:
Ove sve filtere i željeza pobacaj, to ti ne treba. A na forumu imaš cijeli topic "Tehnika čišćenja lula soli i alkoholom", pa potraži.
Hvala, budem!
bayro je napisao/la:
Lule su sasvim ok i ne masiraj Saleta!
bez brige, mi se masiramo uzajamno. :primitive2:
DC74 Gasi mi se lula
Broj postova : 179 Join date : 03.11.2016 Age : 50 Lokacija : Rovinj
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:20
Upravo slušam thunderstruck i vidim ovu ljepoticu u koži. Svaka čast baš si dobro ubo.
Lakeman Administrator
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:32
DC74 je napisao/la:
Upravo slušam thunderstruck i vidim ovu ljepoticu u koži. Svaka čast baš si dobro ubo.
Te dvije za 150kn
SašaZg Hladan dim
Broj postova : 838 Join date : 14.01.2016 Age : 48 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:46
Ova kožna mi je malo "Plahnem te bičom" stil, al dobro. I NE masiramo se uzajamno!
Lakeman Administrator
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:54
Ok. Sorry, nisam znao da je tajna. A jel zna netko koja bi to bila kozna lula?
''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 17:26
Vjerojatno neka francuskinja. A Parker su odlicne Lule, stara engleska firma, idu pod "Dunhill 2nd", Dunhillova druga klasa. Dunhill ih je davno kupio, kao i Hardcastle
Lakeman Administrator
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 17:40
Da, zaboravih napisati da sam saznao da je francuska. Trazim dalje...
''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
Broj postova : 17455 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 18:46
Uglavnom, dobro si trgovao!
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 18:48
SašaZg je napisao/la:
Ova kožna mi je malo "Plahnem te bičom" stil, al dobro. I NE masiramo se uzajamno!
A to je tvoja mala tajna Sale - masiranje i "plahnem te bičem"...Čisti "Blue oyster" bar!
SašaZg Hladan dim
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 19:59
bayro je napisao/la:
SašaZg je napisao/la:
A to je tvoja mala tajna Sale - masiranje i "plahnem te bičem"...Čisti "Blue oyster" bar!
Nemam ja pojma o čemu je riječ..
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 20:05
Šalu na stranu; Parkerice su odlične i cijenjene lule, što ti je Sarma napisao, druga je najvjerojatinije francuskinja i to sam 99 % uvjeren da je Butz - Choquin (BC). Uglavnom - za 150 kuna si odlično trgovao! Kada ih dezinficiraš i središ, dugo i vjerno će te služiti!
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 20:31
Znam tog lika od kojeg si kupio lule, tj. poznat mi je otprije s Hrelića, a i na Britancu se zna ukazati povremeno. Cijene mu nekad znaju varirati kakvog bude raspoloženja, tako sam od njega jednom kupio mini Petersonku za 25 kn (!), a s druge strane, dok je nedavno imao napadaje i tražio po komadu 50€ (a sve je bilo u rangu od 0-80 kn uvrh glave) Prvo sam mislio da se zahebava, al nakon par upita uvidio da je to napadaj koji ga je u tom razdoblju držao. Tih desetak koje si danas vidio su mu u ponudi već neko vrijeme, pa je sreća da si ubo tu Parkericu u njegovoj normalnoj fazi ...eh da... i voli furat kvazi Krokse na partizanskim pletenim čarapama, po tome ga se nekad može raspoznat... Uglavnom, dobra kupovina
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 8:39
Krasan ubod i lijepe komade si nabavio
SašaZg je napisao/la:
bayro je napisao/la:
SašaZg je napisao/la:
aha... znači, prvo pravilo članova "Blue oyster" kluba je "NE PRIČAJ O BLUE OYSTER KLUBU!"
Lakeman Administrator
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 9:53
Suspiria je napisao/la:
...eh da... i voli furat kvazi Krokse na partizanskim pletenim čarapama, po tome ga se nekad može raspoznat... Uglavnom, dobra kupovina
Da, zanimljiv i ''osebujan'' lik
Rakija je napisao/la:
Krasan ubod i lijepe komade si nabavio aha... znači, prvo pravilo članova "Blue oyster" kluba je "NE PRIČAJ O BLUE OYSTER KLUBU!"
hahahahaha
SašaZg Hladan dim
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 16:54
Rakija je napisao/la:
Krasan ubod i lijepe komade si nabavio
SašaZg je napisao/la:
bayro je napisao/la:
SašaZg je napisao/la:
aha... znači, prvo pravilo članova "Blue oyster" kluba je "NE PRIČAJ O BLUE OYSTER KLUBU!"
Apsolutno!
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 16:56
Rakija, ti nisi normalan, majke mi! Još jedan ispad, unaprijediti ću te u admirala i streljati te sa bolesnom braćom u Irkutsku, pa plivaj po Angari! O Blue Oyster clubu se priča samo u MGP!
Lakeman Administrator
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 18:28
Vesela ekipa
Usnici gotovi, izbrušeni vodobrusnim 1500grid i ispolirani
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 18:38
Jbt, sjaje se kao pesja muda!
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 20:08
Lakeman je napisao/la:
Ok. Sorry, nisam znao da je tajna. A jel zna netko koja bi to bila kozna lula?
Darnell je radio te kožom presvučene bez meer uloška.
Lakeman Administrator
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 20:18
Kožnu sam upravo premazao bajcom od tikovine kojim inače bojam kožu, nanio sloj da ne upija vlagu, izbrisao krpom, nanio vosak (vosak za oblikovanje brade i brkova) i iščetkao mekanom četkom za cipele. Fino je. Tamnija je sada ali barem je podjednako. Bila je malo nepravilno obojana koža. A Parkericu sam samo premazao voskom i strojno ispolirao. Sjaji se Kad se koža osuši, okinem nove fotke. BTW ova kožna, tako, jako, dobro miriši
Lakeman Administrator
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 07.02.17 13:06
Evo ih sredjene do kraja.
Zadnja promjena: Lakeman; 30.11.17 18:58; ukupno mijenjano 1 put.
Pivac likes this post
Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 07.02.17 15:47
Prekrasno si ih sredio! Svaka čast! Donesi ih u subotu na ocijenu!
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake