| Lakeman lule & stuff | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Lakeman Administrator

Broj postova : 2086 Join date : 31.01.2017 Age : 41 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
 | Naslov: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:01 | |
| Evo ja danas nenadano išao na Hrelić sa ženom i naišao na nekog malo starijeg gdina sa hrpicom od 10-ak lula. Cijene od 20-100kn. Pregledavajući forum, i čitajući razne blogove, sam bio rastrgan izmedju stavova ''obavezno kupiti prvu lulu da ima ravni usnik'' i stavova ''kupi si koja ti se više svidja''. I kako nisam išao danas sa namjerom tražiti lule, dočekala me ta odluka na prepad. Uglavnom kupio sam dvije koje su se meni jako svidjele. Kolika će im biti pušačka vrijednost i koliko će me moći služiti, vidjet ćemo.. Što s vremenom, što po mišljenjima vas iskusnijih. br.1 Prva je Parker Super Bruyere 832, sa druge strane piše Made in London, England, 4    br.2 E, sada dolazimo do druge lule za koju bih molio neke info ako netko zna? Kako ja volim kožu i hobby rad sa kožom, jako mi se svidjela ova koja je presvučena kožom. Natpis je nečitljiv. Mjere bi bile: ukupna dužina 17cm, širina žarnice 22m, dubina 45mm. Malo je veća, za ljude sa malo većim šapama.  ) EDIT: uspio sam ju identificirati, Longchamp ''Elvis''     Obje lule su iznutra vrlo ''čiste'' i glatke. Vidljivo je da su pušene ali nema naslaga. E sada, da ne davim Saleta stalno na Viber, ima li netko volje objasniti ili dati link, kako ih očistiti. Nesto sam čitao za sol i alkohol, ali nisam nasao potpune upute što , kako i koliko. Za izvana nema problema, budem ih sredio, brusio, polirao itd i tu sve znam raditi. Ali iznutra, nemam pojma... Kožni stalak sam složio doma nabrzinu da ih mogu bolje pofotkati.
Zadnja promjena: Lakeman; 20.02.17 22:19; ukupno mijenjano 5 put/a. | |
|
 | |
bayro Pipe guru / Moderator

Broj postova : 15187 Join date : 15.01.2008 Age : 64 Lokacija : Crikvenica - Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, Proper English
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:05 | |
| Ove sve filtere i željeza pobacaj, to ti ne treba. A na forumu imaš cijeli topic "Tehnika čišćenja lula soli i alkoholom", pa potraži. Lule su sasvim ok i ne masiraj Saleta! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |
Lakeman Administrator

Broj postova : 2086 Join date : 31.01.2017 Age : 41 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:12 | |
| - @bayro je napisao/la:
- Ove sve filtere i željeza pobacaj, to ti ne treba. A na forumu imaš cijeli topic "Tehnika čišćenja lula soli i alkoholom", pa potraži.
Hvala, budem! - @bayro je napisao/la:
- Lule su sasvim ok i ne masiraj Saleta!
bez brige, mi se masiramo uzajamno. :primitive2: | |
|
 | |
DC74 Gasi mi se lula

Broj postova : 179 Join date : 03.11.2016 Age : 47 Lokacija : Rovinj
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:20 | |
| Upravo slušam thunderstruck i vidim ovu ljepoticu u koži. Svaka čast baš si dobro ubo. | |
|
 | |
Lakeman Administrator

| |
 | |
SašaZg Hladan dim

Broj postova : 838 Join date : 14.01.2016 Age : 44 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:46 | |
| Ova kožna mi je malo "Plahnem te bičom" stil, al dobro. I NE masiramo se uzajamno! | |
|
 | |
Lakeman Administrator

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 16:54 | |
| Ok. Sorry, nisam znao da je tajna.  A jel zna netko koja bi to bila kozna lula? | |
|
 | |
Sarmageddon Oblak dima

Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 46 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 17:26 | |
| Vjerojatno neka francuskinja. A Parker su odlicne Lule, stara engleska firma, idu pod "Dunhill 2nd", Dunhillova druga klasa. Dunhill ih je davno kupio, kao i Hardcastle | |
|
 | |
Lakeman Administrator

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 17:40 | |
| Da, zaboravih napisati da sam saznao da je francuska. Trazim dalje...  | |
|
 | |

Broj postova : 15187 Join date : 15.01.2008 Age : 64 Lokacija : Crikvenica - Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, Proper English
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 18:46 | |
| Uglavnom, dobro si trgovao! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |

| |
 | |
SašaZg Hladan dim

| |
 | |

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 20:05 | |
| Šalu na stranu; Parkerice su odlične i cijenjene lule, što ti je Sarma napisao, druga je najvjerojatinije francuskinja i to sam 99 % uvjeren da je Butz - Choquin (BC). Uglavnom - za 150 kuna si odlično trgovao! Kada ih dezinficiraš i središ, dugo i vjerno će te služiti! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |
Suspiria Oblak dima

Broj postova : 1316 Join date : 13.03.2012 Age : 45 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 05.02.17 20:31 | |
| Znam tog lika od kojeg si kupio lule, tj. poznat mi je otprije s Hrelića, a i na Britancu se zna ukazati povremeno. Cijene mu nekad znaju varirati kakvog bude raspoloženja, tako sam od njega jednom kupio mini Petersonku za 25 kn (!), a s druge strane, dok je nedavno imao napadaje i tražio po komadu 50€ (a sve je bilo u rangu od 0-80 kn uvrh glave)  Prvo sam mislio da se zahebava, al nakon par upita uvidio da je to napadaj koji ga je u tom razdoblju držao. Tih desetak koje si danas vidio su mu u ponudi već neko vrijeme, pa je sreća da si ubo tu Parkericu u njegovoj normalnoj fazi ...eh da... i voli furat kvazi Krokse na partizanskim pletenim čarapama, po tome ga se nekad može raspoznat... Uglavnom, dobra kupovina  | |
|
 | |
Rakija Oblak dima

Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 34 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 8:39 | |
| | |
|
 | |
Lakeman Administrator

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 9:53 | |
| | |
|
 | |
SašaZg Hladan dim

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 16:54 | |
| | |
|
 | |

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 16:56 | |
| Rakija, ti nisi normalan, majke mi! Još jedan ispad, unaprijediti ću te u admirala i streljati te sa bolesnom braćom u Irkutsku, pa plivaj po Angari! O Blue Oyster clubu se priča samo u MGP! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |
Lakeman Administrator

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 18:28 | |
| | |
|
 | |

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 18:38 | |
| Jbt, sjaje se kao pesja muda! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |
kamarad igorrr Oblak dima

Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 50 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
 | |
 | |
Lakeman Administrator

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 06.02.17 20:18 | |
| Kožnu sam upravo premazao bajcom od tikovine kojim inače bojam kožu, nanio sloj da ne upija vlagu, izbrisao krpom, nanio vosak (vosak za oblikovanje brade i brkova) i iščetkao mekanom četkom za cipele. Fino je. Tamnija je sada ali barem je podjednako. Bila je malo nepravilno obojana koža. A Parkericu sam samo premazao voskom i strojno ispolirao. Sjaji se Kad se koža osuši, okinem nove fotke.  BTW ova kožna, tako, jako, dobro miriši  | |
|
 | |
Lakeman Administrator

| |
 | |

| Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 07.02.17 15:47 | |
| Prekrasno si ih sredio! Svaka čast! Donesi ih u subotu na ocijenu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |
foksieloy Oblak dima

Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 36 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff 07.02.17 15:54 | |
| Neprepoznatljivo! Odličan posao! | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Lakeman lule & stuff  | |
| |
|
 | |
| Lakeman lule & stuff | |
|