| Moje pipe | |
|
+4imnik Davorin kamarad igorrr Vander 8 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Vander Gasi mi se lula
Broj postova : 219 Join date : 23.09.2016 Age : 46 Lokacija : Pisarovina Omiljeni duhani : Artisan's Blend
| Naslov: Moje pipe 24.02.17 18:27 | |
| U ovom trenutku imam 7 lula, koje sam prikupio tijekom ovih 6 mjeseci od kad sam počeo uživati u dimu lule. Ipak, od svih, ova "no name" mi je nekako najdraža i s njom sam najopušteniji Nisam siguran od kojeg je materijala izradjena, ali znam da nije vrijes. Nju mi je poklonio otac, koji je pušio lulu kratko vrijeme dok je boravio u Kijevu. Tamo je i kupljena. To mi je jutarnja lula. Sljedeće su tri lule koje sam preko oglasa kupio od nekog starog koji čisti tavane, za 40 kn sve zajedno. Sljeva dvije su Real briar, a zadnja desno je H.H.G. Potonja ima navoj na usniku pa se tijekom pušenja može brisati kondenzat bez straha da će se nešto oštetiti. Od ove tri, prva slijeva mi je najdraža. Real briar - Old Bond. Ima idealne proporcije i u nju trpam isključivo engleze. Ostale lule ostavljam za drugu priliku... | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Moje pipe 24.02.17 18:34 | |
| Prva je sigurno kruška. Samo uživaj i nek te dobro služe. Ako je lulaš pravi, svaka mu je lula prava! | |
|
| |
Vander Gasi mi se lula
Broj postova : 219 Join date : 23.09.2016 Age : 46 Lokacija : Pisarovina Omiljeni duhani : Artisan's Blend
| Naslov: Re: Moje pipe 24.02.17 18:38 | |
| Tako je! Gledao sam tvoju temu o kruški i da, vrlo su slične. Lako moguće... Nema oznaka, pa nemogu provjeriti | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8303 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Moje pipe 24.02.17 19:09 | |
| Po boji i strukturi je vrlo vjerojatno kruška, ali samo naprijed... Kako Igor kaže, lulaš je bitan | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3185 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Moje pipe 24.02.17 19:47 | |
| Obzirom na boju, strukturu i gde je nabavljena, sigurno je kruska. No bez brige, samo nastavi dimiti. | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Re: Moje pipe 26.02.17 12:13 | |
| ..a možeš i zalivati kruškovcem!.. | |
|
| |
Vander Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Moje pipe 26.02.17 16:29 | |
| - leonhardy je napisao/la:
- ..a možeš i zalivati kruškovcem!..
Uh, to sam zadnji put pio dok sam bio u srednjoj Mogao bih se malo podsjetiti. Dobra ideja! | |
|
| |
Vander Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Moje pipe 02.10.17 21:15 | |
| Ovo ljeto mi je jedna poznanica javila da je čistila tavan i da je našla neke lule od njenog djeda, da je čula da ja pušim lulu i da joj ih je žao baciti (?!), pa ako hoću da ih mogu uzeti.. Dodjem ja kod nje i ona izvadi vrečicu sa desetak lula i raznim priborom. Kakvo uzbudjenje! "Šteta je to baciti" govori ona, dok ja kopam po vrečici. Pitam je koliko traži, "ma ništa" kaže "možeš ih staviti negdje kao ukras.." Kad sam došao doma, jedva sam dočekao da ih pregledam. Našlo se tu par Real briar, neke no name koje na prvi pogled i opip vidiš da nije neka kvaliteta, a između ostalog tu se našlo i par zanimljivih komada: Za ovu kornicu sam skoro siguran da je Missouri Meershaum. Nije pušena. Ova u sredini je Oldenkott Oxford. Ima i neki broj ali nikako nemogu odgonetnuti koji je. Bila je jaako prljava, pa sam je očistio i izglancao usnik. Lula je mrak! lijepo leži u ruci i dobro dimi. E sad... ona zadnja je neka minijatura bez ikakvih oznaka. Vidi se da nije vrijes, ali kad je uzmem u ruku čini mi se da je odlična za pušenje. Nju bi još trebao srediti i očistiti. Ako neko od meštara zna reči nešto o njoj bio bih zahvalan. Eto... kratka pričica o darovima s neba. | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Moje pipe 02.10.17 21:30 | |
| ako nema bas nikakvih oznaka onda vjerovatno nije vrijes....ne znam....mozda je home made , trebao bi je pogledat neki poznavalac materijala.... | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2217 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: Moje pipe 02.10.17 21:38 | |
| Meni lici na Big Ben....
Sent from Topic'it App | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Moje pipe 02.10.17 21:40 | |
| - Lakeman je napisao/la:
- Meni lici na Big Ben....
Sent from Topic'it App Moguce, one znaju biti takve ali mi je cudno da nema nikakav pečat | |
|
| |
dado Oblak dima
Broj postova : 1048 Join date : 05.01.2017 Age : 57 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
| Naslov: Re: Moje pipe 03.10.17 12:34 | |
| Zna se, meni najbolja cobica! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Moje pipe | |
| |
|
| |
| Moje pipe | |
|