Broj postova : 13 Join date : 11.04.2017 Age : 31 Lokacija : Serbia
Naslov: Druga lula - prva polovna 24.04.17 14:26
E pa ljudi, jutros mi je stigla prva estate lula, ubi me merak da kupim neku a ova mi se bas svidjala na izgled i tako odvojih 8e i kupih je Sama lula je u super stanju i tu je i moj problem, mozda cak i previse dobrom stanju da bih znao sta da joj radim. Po netu nalazim uglavnom strasno lose ili lose koriscene lule koje neko restaurira i tu ima step by step objasnjena ali ovoj mojoj na izgled ama bas nista ne fali. Savrseno je cista unutra, cistac izlazi cist, stapic za usi natopljen alkoholom takodje. Unutrasnjost zarnice vidite na slikama, ne izgleda lose i nema apsolutno nikakav miris na duvan ili bilo sta slicno.
Dakle, da li da je ocistim kao sto cistim lulu posle svakodnevnog pusenja i pripalim ili da joj ipak radim tretman so/alkohol, da potapam usnik i sta sve jos?
P.S. Lik mi je rekao da je filter 9mm, kad ono medjutim, vidite sliku
Hvala!
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 14:36
Po mom misljenju, ovoj luli ne treba "soljenje", zarnica je dovoljno cista. Ja bi je, osobno, samo dobro dezinficirao i pusio sa zadovoljstvom. No, svejedno, pricekajmo sto ce rec oni mnogo iskusniji od mene...
Sto se tice filtera, kao sto bi kod vas u Srbiji rekli, mani filter, uzivaj duhan u potpunosti
sr_ki Hladan dim
Broj postova : 747 Join date : 22.02.2016 Age : 62 Lokacija : cacak, srbija
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 14:57
Lula treba da ti bude zadovoljstvo, a ne glavobolja-to je pristojna lula-malo ismirglaj usnik vodenom smirglom, cisto sebe radi i-vozi Misko...
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 15:22
Namočiti čistač alkoholom (nekoliko kapljica preko cijelog čistača je dovoljno.), lagano proći kroz usnik da ga dezinficiraš, možeš malo i žarnicu ali po meni nema potrebe. Eventualno malo šmirglom (visoke gradacije. 800/1000 pa 1500/2000 vodobrusni) zagladiti usnik di su ugrizi.
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17409 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 15:26
Eto - sve su ti napisali moji predhodnici! Dezinficiraj je sa malo alkohola na čistaču i šišaj Mitre! A ta govna od filtera, mani, što će ti to! Kada budeš u prigodi, nabavi si adapter i guštaj!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 15:30
bayro je napisao/la:
Eto - sve su ti napisali moji predhodnici! Dezinficiraj je sa malo alkohola na čistaču i šišaj Mitre! A ta govna od filtera, mani, što će ti to! Kada budeš u prigodi, nabavi si adapter i guštaj!
Ćuti bayro oberštovani, ima nas tu filteraša!
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17409 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 15:32
Da. Pričao mi je ! Potpuno si me razočarao! Kao Kristina Đenku!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Jimmy_018 Prva lula
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 15:38
Okej, to sam i zeleo da cujem, znaci rutinska operacija Evo bacam se na lagano smirglanje, onda dezinfekcija kao sto je receno i kasnije palim. Hvala vam
Rakija Oblak dima
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 15:53
bayro je napisao/la:
Ja mislio da ti znaš da sam ja na filterima odavno... i to prešao sa ne-filteruša na njih.
Jimmy, predlažem ti da probaš pušiti sa i bez filtera pa vidi što ti najviše prija. Znam neke koji recimo filtere koriste za aromatike, dok, engleze primjerice, puše bez.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8293 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 16:05
kako mi izgleda, unutra VEĆ JE adapter....
Rakija, ovo mi je interesantno, malo s filterima, malo bez...
Rakija Oblak dima
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 16:32
Davorin je napisao/la:
kako mi izgleda, unutra VEĆ JE adapter....
Rakija, ovo mi je interesantno, malo s filterima, malo bez...
Negdje načuo... ne drži me za riječ...
Za druga Bayru oberštovanog:
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 17:12
možeš li izvući ovu tanju plastiku? izgleda kao adapter.
alternativno, da li si siguran da nejde filter u drvo a usnik da ga drži na mjestu? vidio sam i takve naopake lule.
sr_ki Hladan dim
Broj postova : 747 Join date : 22.02.2016 Age : 62 Lokacija : cacak, srbija
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 18:23
Rakija, ovo mi je interesantno, malo s filterima, malo bez..
Kao i kod sexa-gde je sigurno, moze bez, ali pri svaleraciji -valja zastita
Jimmy_018 Prva lula
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 24.04.17 22:19
foksieloy je napisao/la:
možeš li izvući ovu tanju plastiku? izgleda kao adapter.
alternativno, da li si siguran da nejde filter u drvo a usnik da ga drži na mjestu? vidio sam i takve naopake lule.
Izgleda ali nije adapter, los je ugao pati se cini. A nije ni naopaka lula, dakle nije 9mm filter nikako
Sve u svemu, cistio sam dok nije pocela da sija, dezinfikovao sve i spalio jednu lulu bez filtera. Lula dimi super a mogu reci da mi se vise svidja aroma bez filtera, stvarno ima razlike
dado Oblak dima
Broj postova : 1048 Join date : 05.01.2017 Age : 57 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 25.04.17 12:09
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1828 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
Naslov: Re: Druga lula - prva polovna 11.07.17 15:01
Rakija je napisao/la:
bayro je napisao/la:
Ja mislio da ti znaš da sam ja na filterima odavno... i to prešao sa ne-filteruša na njih.
Jimmy, predlažem ti da probaš pušiti sa i bez filtera pa vidi što ti najviše prija. Znam neke koji recimo filtere koriste za aromatike, dok, engleze primjerice, puše bez.