| Filter, da ili ne? | |
|
+14wranjo123 bayro G.S.Patton Sarmageddon Davorin Rakija Tomo1978 dado picipl ivek leonhardy babaq SašaZg Majka 18 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 22.10.17 19:10 | |
| - oliohardi je napisao/la:
- Jedno pitanje-meni su vecina lula 9mm filter(skoro sve) ali ih pusim bez filtera.Jel neka razlika ako nabavim te adaptere-trenutno ih na SP nema,i zar mi nece oni posto su od gume/plastike menjati ukus duvana?
imas ih na ebayu | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17555 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 22.10.17 20:53 | |
| - oliohardi je napisao/la:
- Jedno pitanje-meni su vecina lula 9mm filter(skoro sve) ali ih pusim bez filtera.Jel neka razlika ako nabavim te adaptere-trenutno ih na SP nema,i zar mi nece oni posto su od gume/plastike menjati ukus duvana?
Neće. Rađeni su od tvrde plastike, od istog materijala kao i usnik, (neke mi je i Davorin poklonio koje je radio od vrijeska!) nema šanse da ti promijene okus duhana. Ja ih imam u svim lulama koje su predviđene za 9 mm i nema nikakve razlike u okusu. Jedino ga moraš poslije svakog pušenja izvaditi i očistiti, ali to i tako spada u svakodnevnu rutinu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
SašaZg Hladan dim
Broj postova : 838 Join date : 14.01.2016 Age : 48 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 22.10.17 21:12 | |
| Ja svoje lule pušim bez filtera. Protok dima u luli ionako određuje promjer kanalića kroz usnik. Adapteri su od plastike i ne vidim nikakvu korist od njih, nego samo još jednu stavku više za čišćenje. Apsolutno je točno da filteri jake duhane malo omekšaju, da ne utječu na arome duhana prilikom pušenja, da preuzimaju dio kondenzacije i raznih tvari prilikom pušenja. Ali, kao i sve ostalo, treba probati i onda odlučiti. | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 40 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 22.10.17 21:54 | |
| Korist je što dim kada pređe u praznu komoru se raširi, čime mu padne temperatura i stvori se kondenzacija u toj komori.
Isprobavaj, meni kad nemam adapter često zagrglja lula pa moram čistačem odgrgljat. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 22.10.17 23:24 | |
| upravo tako foki.. čista fizika.. Ima danas lule koje se nazivaju reverse calabash, koje imaju sličnu filozofiju. Komore su puno veće, a efekt... A da nemaju svrhu, pa onda ne bi ni postojali adapteri na tržištu.. ovako većina serijskih lula na tržištu, predviđenih za filter, imaju kao dodatak adapter u istoj kutiji... | |
|
| |
Broj postova : 17555 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 22.10.17 23:56 | |
| - Davorin je napisao/la:
- upravo tako foki.. čista fizika.. Ima danas lule koje se nazivaju reverse calabash, koje imaju sličnu filozofiju. Komore su puno veće, a efekt...
A da nemaju svrhu, pa onda ne bi ni postojali adapteri na tržištu.. ovako većina serijskih lula na tržištu, predviđenih za filter, imaju kao dodatak adapter u istoj kutiji... U tome i je poanta; može se pušiti i bez adaptera, no onda dolazi do veće kondenzacije u usniku. Ne treba biti genije iz fizike, niti Einstein ili Newton da bi se to shvatilo! I da, upravo zato i je pokojni herr Dreier i imao punu ladicu adaptera, jer je u sve svoje filter lule po nekom svom urođenom k.u.k. automatizmu odmah stavljao one dr. Pearl filtere. Ako već da filterima ili čemu sličnom, onda samo meer granulat. Dva komadića granulata na dnu žarnice sve to isto rade, samo mnogo elegantnije, bez ikakvog utjecaja na okus duhana, a upijaju i vlagu i sve ostalo! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 0:36 | |
| nema Bayro granulata kod nas ,hteo sam da probam,sad lovim ove sto idu po trulom Zapadu da mi donesu jednu kutiju. | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2081 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 1:50 | |
| Meni taj granulat ne odgovara jer mi se uvijek čini da lula nije nabijena kak spada. | |
|
| |
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 8:20 | |
| Ne moraš usuti cijeli kamenolom! Dosta ti je komadic ili dva. | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 8:50 | |
| Ti komadici su dobra stvar, imam i to doma za lule bez filtera. Ucinak je isti. | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 11:39 | |
| Ja koristim kristalice silica gela (iz vrecica koje dobijete u kutiji s cipelama kad ih kupite ili iz vrecice s pjeskom za maciji zahod (koristim samo nekoristene kristalice, da ne bi bilo zabune niti bilo kakvih primisli )) i rade besprijekorno...jedini je problem kaj ih cesto zaboravim metnut na dno zarnice prije punjenja, i sjetim se tek kad lula progrglja No, sad smo malo otisli | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2081 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 11:48 | |
| - bayro je napisao/la:
- Ne moraš usuti cijeli kamenolom! Dosta ti je komadic ili dva.
stavljam komadic ili dva, ali mi i dalje to nije to. plus dosta komada je veće i ne da se strgati. | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 14:52 | |
|
Zadnja promjena: oliohardi; 23.10.17 20:12; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 14:55 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 15:03 | |
| _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 15:25 | |
| u stvari granule za mačji zahod su od meershuama... naravno ne vrhunskog, nego standardnog, za industrijske svrhe, a kojih rudnika ima dosta po Europi... koliko se sjećam, najveći je u Južnoj Francuskoj a dva velika su na Kosovu, | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 16:01 | |
| - Davorin je napisao/la:
- u stvari granule za mačji zahod su od meershuama...
Možda misli na ovo? To je taj silikatni ''pijesak''. [You must be registered and logged in to see this link.]_________________ [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
|
| |
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 16:57 | |
| da Magnezijev silikat, ili sepiolit je u stvari meerschaum... istina, nisam siguran da ga još nečim ne tretiraju, u ovoj namjeni - dodatni miris, ali u stvari to je to. Turski je poznat po tome što je (jedini) snježno bijeli... ostali su razne nijanse sivog do smeđega... ali svi imaju izvanredna upijajuća svojstva | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 16:59 | |
| - Lakeman je napisao/la:
- Davorin je napisao/la:
- u stvari granule za mačji zahod su od meershuama...
Možda misli na ovo? To je taj silikatni ''pijesak''. [You must be registered and logged in to see this link.] To je to, da! | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 16:59 | |
| | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 40 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 17:17 | |
| Razlika je u molekulama vode koje su vezane na njega. Nisu svi magnezijevi silikati isti.
Sepiolit (meer) ima nekoliko hidroksilnih skupina koje onda na sebe vežu vodu.
| |
|
| |
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 17:46 | |
| _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 20:16 | |
| Upravo mi zena rekla da se mogu ogrebati od macke,bas je kupila novi pesak. | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 20:18 | |
| Uvijek se sve svede na mačji zahod..... | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? 23.10.17 20:19 | |
| - Tomo1978 je napisao/la:
- Uvijek se sve svede na mačji zahod.....
Tako nekako... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Filter, da ili ne? | |
| |
|
| |
| Filter, da ili ne? | |
|