| Vidla žaba da konja potkivaju... | |
|
+14Sarmageddon milo Lakeman G.S.Patton foksieloy oliohardi ivek Leo wranjo123 sinus sr_ki dado Rakija Zupnik 18 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Zupnik Gasi mi se lula

Broj postova : 147 Join date : 29.08.2016 Age : 37 Lokacija : Mraclin Omiljeni duhani : Drama Reserve, Navy flake, Nightcap, Boneyard
 | Naslov: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 17:16 | |
| Pozdrav svima! Predstavljam svoju prvu vlastoručno izrađenu lulu! Izrađena je od morte (valjda smeđe, dosta je tamna al nije baš crna), usnik Lucite (valjda neka vrsta akrila), polirana carnaubom. Nisam baš neki fotograf, kunem se da bolje izgleda uživo! Bilo mi je jako zabavno dok sam ju radio, nadam se da će mi isto tako biti zabavno pušiti ju. Materijali kupljeni sa ebaya, morta ukrajinska, usnik polugotovi američki. Ako bude tko htio, mogu staviti i linkove. Na žalost, tek kad su mi stigli usnici sam vidio koliko su zapravo mali, pa sam se nekako snalazio da to liči na nešto. Drvo sam rezao i bušio samostalno. Još ju nisam pušio pa s tog aspekta ne znam kakva je, a mislim da će to pričekati do sljedećeg tjedna jer večeras idem u jedan alkoholni izlet, a sutra mi je rezerviran dan za mamurluk pa ne vjerujem da ću uopće pušiti lulu. Visina lule je suludih 76mm, dubina žarnice 65mm, promjer 20mm. Ako budem vidio da mi to iz nekog razloga ne paše, skratit ću ju. Makar baš mi je fora ovakva.  Evo slika:       | |
|
 | |
Rakija Oblak dima

Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 36 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 17:26 | |
| Isse... 65 za 20.... nakrcas i dimis dok gledas redateljske verzije kuma (sve) ili lotr ili hobita ili statececveseli...  Samo naprijed.  | |
|
 | |
dado Oblak dima

Broj postova : 1046 Join date : 05.01.2017 Age : 56 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 17:28 | |
| | |
|
 | |
Zupnik Gasi mi se lula

Broj postova : 147 Join date : 29.08.2016 Age : 37 Lokacija : Mraclin Omiljeni duhani : Drama Reserve, Navy flake, Nightcap, Boneyard
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 17:28 | |
| @ Rakija To je bila glavna ideja. Kažem ženi da idem u podrum na jednu lulu. Ili nek pričuva maloga dok ja popušim lulu kad smo u gostima.  | |
|
 | |
sr_ki Hladan dim

Broj postova : 747 Join date : 22.02.2016 Age : 61 Lokacija : cacak, srbija
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 17:44 | |
| Mozes, vala, i celog 'maloga' da stavis u nju ..ali odlicna je... | |
|
 | |
Zupnik Gasi mi se lula

| Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 18:08 | |
| Jedno blesavo pitanje: treba li upušavati nove lule od morte?  Ovo mi je prva lula koja nije bila pušena, pa nemam pojma kako se te stvari odigravaju. | |
|
 | |
sinus Oblak dima

Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 60 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 18:16 | |
| Pravi chimney.Odlična za prvu!! | |
|
 | |
wranjo123 Oblak dima

Broj postova : 1912 Join date : 23.08.2016 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 19:22 | |
| Odlicna za prvu, jedino mi je malo previsoka. Morta je inače tvrda, jedino ne znam kakvu Ukrajinci rade selekciju. | |
|
 | |
Leo Oblak dima

Broj postova : 3082 Join date : 17.09.2010 Age : 30 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 19:23 | |
| Ne treba upušavati mortu. | |
|
 | |
dado Oblak dima

Broj postova : 1046 Join date : 05.01.2017 Age : 56 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 19:23 | |
| | |
|
 | |
ivek Peče me jezik

Broj postova : 497 Join date : 17.11.2016 Age : 47 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, arango,english balkan
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 21:22 | |
| Super lula za prvi put odlično | |
|
 | |
oliohardi Oblak dima

Broj postova : 1827 Join date : 02.05.2017 Age : 62 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 22:41 | |
| Za pocetnika je vrh vrhova,kako si krenuo Davorin dobija konkurenciju. | |
|
 | |
foksieloy Oblak dima

Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 38 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 20.01.18 22:50 | |
| Dobra za prvi put, pregib između usnika i vrata je malo kriv. Pretpostavljam da nisi istovrmeno brusio i vrat i usnik? | |
|
 | |
Zupnik Gasi mi se lula

| Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 21.01.18 11:27 | |
| Brusio sam ih zajedno i lijepo sjedaju jedan na drugi. A krivi pregib ti se čini zbog toga kako je usnik spigan. Inače, i sam imam oči pa vidim sve greške. Da ne govorim koliko sam ju držao po rukama i gledao iz svih mogućih kuteva, na svjetlu, pod rukom i na sve ostale moguće načine. Ima tu grešaka puno, nit je savršeno okrugla lula, nit je savršeno u centru, nit je vrat savršen, ima hrpetinu malih nesavršenosti, ali ja sam s njom zadovoljan jer sam ju proizveo iz običnog komada drva. Ja nisam pipemaker niti to mislim postati, samo volim rad sa drvom i to koristim kao svoju nekakvu terapiju i liječenje živaca. Jučer nisam mogao izdržati pa sam ju zapalio, napunio do cca 4/5 i to je trajalo nešto manje od 2 sata. I nsam jako nabio duhan jer nisam znao kako će se ponašati u takvoj žarnici. Što reći, puši se vrhunski! | |
|
 | |
G.S.Patton Oblak dima

Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 55 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 21.01.18 11:39 | |
| | |
|
 | |
Lakeman Administrator

Broj postova : 2171 Join date : 31.01.2017 Age : 43 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 21.01.18 11:39 | |
| Fora dimnjak. _________________ PRAVILA FORUMA // DIY ORMARIĆ ZA LULE // Lakeman Outdoors & Moto - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
|
 | |
milo Oblak dima

Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 46 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 21.01.18 18:39 | |
| | |
|
 | |
Sarmageddon Oblak dima

Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 49 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 21.01.18 19:33 | |
| Odlucno! Obzirom da sa motorički legastenicar je daleko bolja nego ona nijedna koju ja nisam napravio stoga skidam kapu svakom ko se sam prihvati posla 😊 | |
|
 | |
bayro Pipe guru / Moderator

Broj postova : 16640 Join date : 15.01.2008 Age : 67 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 21.01.18 20:33 | |
| Slažem se! Meni se lula jako sviđa i ako je ikada budeš naumio prodavati - imaš kupca! Samo nemoj kratiti dimnjak! Ovakva je lula idealna za večeri uz dobar jazz i knjigu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |
Hrv Prva lula

Broj postova : 86 Join date : 20.01.2018 Age : 54 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 21.01.18 20:35 | |
| | |
|
 | |
babaq Oblak dima

Broj postova : 2953 Join date : 23.01.2016 Age : 51 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 22.01.18 8:22 | |
| | |
|
 | |
Zupnik Gasi mi se lula

| Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 22.01.18 9:49 | |
| - bayro je napisao/la:
- Slažem se! Meni se lula jako sviđa i ako je ikada budeš naumio prodavati - imaš kupca!
Samo nemoj kratiti dimnjak! Ovakva je lula idealna za večeri uz dobar jazz i knjigu! Ne vjerujem da ću je kratiti, zapravo mi je to bila opcija samo u slučaju da mi bude preteška. Inače, lula je na nekih 87g, što za moj pojam je dosta teško, ali u zubima imam dojam da nije tako strašno. Puši se izvrsno pa mislim da će ostati točno ovakva kakva je! Hvala svima na komentarima i podršci! | |
|
 | |
Majka Hladan dim

Broj postova : 829 Join date : 18.08.2015 Age : 37 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 22.01.18 10:07 | |
| Skroz dobra lula, iako ja ta chimneye nikad savladao nisam! :grin: Ima li ime lula, Plomin 1? :wink: | |
|
 | |
Zupnik Gasi mi se lula

| Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 22.01.18 10:25 | |
| Majko, nema se tu šta savladavati. Uzmeš i pušiš dok se dimi, ko i svaka druga. A što se imena tiče, upravo si postao krsni kum! Od sad ću ju zvati Plominka! | |
|
 | |
foksieloy Oblak dima

Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 38 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju... 22.01.18 10:56 | |
| 87g nije puno, generalno morta je dosta lagan materijal, tak da samo raspali. | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Vidla žaba da konja potkivaju...  | |
| |
|
 | |
| Vidla žaba da konja potkivaju... | |
|