Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 11:34
Amphora Full Aroma iz '12 u Savinelli Mr.G punto oro i Nescaffe
v.milan and PerB like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 12:59
*hvala Milane (@v.milan) na uzorku Dark Twista da se malo podsjetim!
Sokreos, Polerouter, v.milan and PerB like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2081 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 13:13
Dosla narudjba, a i pokloni marka i hrvoja tak da se dimi solani silver, london burley i hamburger veermaster. Sve odlicne medicine, hvala još jednom
Marko1980, Sokreos, Slajs, Vortimejovrh and PerB like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1410 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 13:54
Solani silver flake (uzorak od [You must be registered and logged in to see this link.]), crni čaj sa malo Jim Beama. Dosta zanimljiv duhan, virginia u njemu mi se baš sviđa, kentucky mi je u pozadini ali fino zaokruži cjelokupni dojam. Hvala Marko!
Marko1980, Sokreos, Slajs and PerB like this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 16:11
Zdimio lulu HU Aus dem Krater Pluga i ostao vrlo ugodno neiznenađen! Odlična Virginija koja udomljava taman pravu količinu perika za moj ukus. Ima i Kentuckyja, ali mi je to potpuno nevažno u kontekstu uvižavanja u ovom duhanu. Plug je savršene vlažnosti, ali bude li netko naručivao, nešto sam čudno primijetio s ovom limenkom. Možda bi bilo dobro obratiti pažnju je li HU počeo sve nove limenke ovako otpremati. Naime, ne postoje dvije naljepnice preko poklopca, tako da zapravo ne znate je li limenka već otvarana jer se može otvoriti i zatvoriti bez da se ošteti jedina naljepnica. I ono važnije, poklopac ne dihta kao što smo navikli na dosadašnjim HU limenkama! Zamijenio sam poklopac s rezervnim od jedne starije HU limenke i taj dihta najnormalnije. Novi poklopac razlikuje se od starijih po tome što nema one tri izbočine na obodu gdje se kao lakše umetne recimo kovanica. Ali tek kad ga zatvarate shvatite da ništa ne dihta, samo "klikne", preskoči, i ostane manje-više loh. Dok stari poklopci dihtaju po istom principu kao i army mount.
Inače duhan, gori do kraja s prvim (lažnim) paljenjem, prekrasno dimi, aroma mrak, perik se pojačava prema kraju lule.
Usporedio ga odmah poslije s Peterson 3P's kojeg mi je poklonio [You must be registered and logged in to see this link.] i otkrio još jedan biser!!!! Hvala Slajs! Obožavam burley senzaciju iz ovog. Mijenjao bih ga s MB Old Dark Fired bez razmišljanja (uh, bit će kritika). A kad već provociram, Dockworker mu nije ni do gležnjeva. Malo je već presuh, nadam se da ne dolazi takav oriđiđi, ali može se taman još normalno pušiti, i također lijepo gori. Otkad sam se dobrano spraksirao s pripremanjem plugova, teško da mogu naići na neki koji neće dobro goriti. Sad sam na trećini lule, milina. Uz kavu i on-line edukaciju...
Eto baš sam zadovoljan s dosadašnjom današnjom seansom. Uživajte mi i vi!
Branislav, Sokreos, Slajs, v.milan, Vortimejovrh and PerB like this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 17:01
3P's je i prevlažan, mora dobro da se prosuši nakon rezanja, takav je plug koji ja imam.
Trenutno Elizabethan Mixture i espresso.
Marko1980, Slajs, Vortimejovrh and PerB like this post
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 17:09
Kava, kola (nedilja je može se ) Briarworks Back Down South
Polerouter and Vortimejovrh like this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 19:32
G.L. Pease Penny Farthing Predobar!Podseća na Old Gowrie ali zreliji i puniji ukus, toliko mi je dobar da pripremam još dve sledeće lule.
bayro, Marko1980, Polerouter, v.milan and PerB like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17556 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 22:12
HU tobacco "Tuarekh" iz DAP bentice i čaj od mente. Može se.
A propos [You must be registered and logged in to see this link.] kakva je "Asmara"? Na listi mi je za slijedeću narudžbu od Belog odela.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Polerouter, Vortimejovrh and PerB like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 22:38
HU Aus dem Krater Plug*
*drugi put nakon temeljite pripreme duhana, koja je prvi put izostala jer sam ga htio što prije probati, mogu reći da me ovaj plug nije baš impresionirao. Naime, osjete se fino Virginia i Burley koji su meni nekako podudarnog intenziteta u ovoj mješavini, premda bih rekao da Virginia ipak prednjači. Što se tiče Periquea, on je samo u tragovima, gotovo da ga i nema. Ovaj mi plug nekako odaje dojam nezrelosti što ne mogu reći za 3P ili primjerice Salty Dogs. Okusom mi je prilično ugodan, pogotovo na trenutke kad Burley želi zauzeti mjesto koje Virginia ima u ovoj mješavini.
Rekao bih da je ovo all-day za ljubitelje plugova, ali opet kao i svaki plug iziskuje temeljitu pripremu, što ga u mojoj knjizi stavlja iza 3P-a i Salty Dogsa i u domenu mješavine koja ničime ne odskače, pa tako niti intenzitetom okusa i jačine. Preporučio bih ga samo ljubiteljima plugova s time da bih napomenuo da ne očekuju da je na razini plugova poput 3P-a i Salty Dogsa jer to zaista i nije.
Branislav, Marko1980, ilustrišimuš Batorić, Polerouter and Vortimejovrh like this post
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 751 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 18.04.21 23:39
bayro je napisao/la:
HU tobacco "Tuarekh" iz DAP bentice i čaj od mente. Može se.
A propos [You must be registered and logged in to see this link.] kakva je "Asmara"? Na listi mi je za slijedeću narudžbu od Belog odela.
@Bajro, ha mislim da sam prezelen za raspisivanje na kompetentnom nivu. Mogu reci, dobra i jaka. Ali pošto sam uzeo po pola sa @Wranjom123 mislim da bi on mogao dati kud i kamo zanimljiviju recenziju.
bayro likes this post
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 9:26
Cube cut, kafa
Marko1980, v.milan and PerB like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2081 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 10:12
asmara je sve ono sto sam zelio da bude. fina blaga ekstra kremasta mjesavina u kojoj dominiraju orijentalci. možda čak ima i yendijea unutra ili nečeg sličnog jer se mogu vidjeti mali sivi listići. periquea uopće nema, a latakije vrlo malo.
bayro, Marko1980 and Vortimejovrh like this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 11:35
Još jedno testiranje Slajsovog uzorka 3P's, uz kavu. Ma jedan od najboljih plugova koje sam probao. Bio mi je fenomenalan jučer do zadnje petine lule, a onda se počeo ponašati čudno, gasiti se i gristi. I ostavio puno vlage što mi je nevjerojatno za tako posušeni duhan. Zato me zanima što će biti danas. No taman i da je takav uobičajeno pri kraju lule, neću mu to uzeti za preveliko zlo.
E sad, jednostavno pitanje - Slajs, kad si ga kupio, ili ako znaš, kad je proizveden? Čisto da znam ako ima više od godinu dana iza sebe, možda i ne trebam očekivati tako dobar friški, a Branislav lijepo kaže da je friški vrlo vlažan, dakle ovaj je dosta odležao kad se već toliko uspio osušiti Uh, koji burley flavor, wow...
[You must be registered and logged in to see this link.], vidim da je i tvoja limenka HU-a s novim poklopcem i samo jednom naljepnicom. Jel bar tvoj poklopac dihta, ili osjećaš pri zatvaranju da preskoči najtjesniji fit, klikne preko njega i smjesti se gdje nije toliko tijesno? Inače mi je najbolja stvar kod tih HU 100 g limenki bila baš to što su savršeno dihtale i bez silikona, ali piši kući propalo je, izgleda.
Slajs and Polerouter like this post
wranjo123 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 11:51
nemam pojma, ja sam sebi odvadio i dao limenku hrvoju. generalno nisam fan tog tipa limenke
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 11:59
Razumijem. Kao i sve prednosti staklenki sa silikonom. Ja jednostavno nemam mjesta gdje bi ih držao, tako da nemam izbora nego snalaziti se s najmanjim mogućim pakiranjima.
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 12:11
Marko1980 je napisao/la:
E sad, jednostavno pitanje - Slajs, kad si ga kupio, ili ako znaš, kad je proizveden? Čisto da znam ako ima više od godinu dana iza sebe, možda i ne trebam očekivati tako dobar friški, a Branislav lijepo kaže da je friški vrlo vlažan, dakle ovaj je dosta odležao kad se već toliko uspio osušiti Uh, koji burley flavor, wow...
Nabavio sam ga preko bivšeg zastupnika Petersona i s obzirom na naše razgovore, riječ je o prilično odležanom duhanu! Rekao bih čak 5-10 godina sigurno!
Marko1980 likes this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 12:14
Uh, nemoguće onda znati što očekivati od svježeg. Ali ovaj je dobaaaar!
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 14:46
HU Aus dem Krater + Cedevita*
*dobar je ovo plug! Treba kupiti par kantica pa ga postarati par godina! U prvoj trećini mi je dosta sirov!
Marko1980, Polerouter and PerB like this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 15:06
Nastavljam HU Aus dem Krater Plug uz kavu kojeg sam pripalio s [You must be registered and logged in to see this link.] koji se našao u ZG, no budući da ja dimim iz GMP Giganteae, lako bi čovjeku parking istekao dok ja ovo ne zdimim. Razmijenili smo uzorke (zahvaljujem!) i tako, malo se podružili. Prenosim njegove pozdrave jer nismo znali do zadnje minute kad ćemo se moći naći pa nismo mogli najaviti i drugima...
Sokreos, Slajs and Polerouter like this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 15:07
Slajs je napisao/la:
HU Aus dem Krater + Cedevita*
*dobar je ovo plug! Treba kupiti par kantica pa ga postarati par godina! U prvoj trećini mi je dosta sirov!
Gdje si našao Cedevitu* u plugu, to je ko stvoreno za mene?
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 19.04.21 15:12
GLP Windjammer uz kavicu sa [You must be registered and logged in to see this link.]. Hvala i tebi na nesebičnim uzorcima i drago mi je da smo se našli. Dogovorit ćemo se i slijedeći pon, ako bude sve kako treba.