Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Petersonke iz Dublina 18.01.22 13:23
Prijatelj Željko iz Dublina mi je danas poslao nekoliko fotografija pa da podijelim s vama:
bayro, Branislav, wranjo123, Polerouter, v.milan, Nikša and PerB like this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1332 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 17:44
Zahvaljujem na slikama. Vrlo "opasno" mjesto. 😂🤔😂
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8303 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 20:57
na žalost... nekada jako dobra tvrtka se zadnjih godina jako srozala u kvaliteti, a digla cijene... tako ti je to kada dođe Američki kapital. .. Inače jedinu kolekciju koju sam složio, i zadržao su Petersonke... imam ih ( samo sa srebrnim prstenom ) jedno petnajstak komada...
Slajs and v.milan like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 21:30
Nedavno sam gledao intervju s njihovim djelatnikom koji je odgovoran za marketing i rekao je da im nedostaje ljudi koliku proizvodnju imaju! Po mojem mišljenju oni jednostavno imaju previše serija i jednostavno suviše veliku ponudu, ali opet, ide im i to prilično dobro!
Iskreno mene zaista čudi da je tolika potražnja za njihovim lulama jer ipak su oni samo jedni od mnoštva različitih proizvođača i to još sad kad je procvat artisana! No, slična je priča i u domeni klasičnog brijanja (britve i brijači DE), tako da je zanimljivo preslikavanje takvih pojava. Zaluđeni hipsteri degradiraju klasičnu mušku modu, ali suvereno vladaju i u svijetu lula, i to na očiglednu štetu! Laudisi nagriza Peterson, polako i sigurno...
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 21:36
Jel ti to rode imaš nešto protiv brade?
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 21:39
A ti se pored svega uhvatiš brade koju nisam ni spomenuo... Poanta je da C&D i Laudisi diktiraju trendove, a s obzirom na njihov modus operandi, ne čudi što kvaliteta pada.
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 22:02
da sve stoji... nažalost. Nekada je Peterson bio pojam "radnog konja" lula koja je trajala godinama, na stranu što je ubrzo usnik postao smeđe zelen... ali dimila se, i to svaka, odlično... Negdje na forumu, prije ohoho godina sam stavio neke slike iz tadašnje proizvodnje...
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1360 Join date : 08.01.2021 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 22:04
Sudeći po smokingpipesu, i američkom i europskom, posluju odlično. Prodaja nikad bolja. Svaka nova "posebna serija" se rasproda jako brzo, a svakih par mjeseci izađe nova "posebna" serija. Normalno je da ljudi hoće zaraditi. A tržište raste, posebno u Americi. Peterson još uvijek predstavlja neki prestiž u svijetu lula (opravdano ili ne to je već pitanje) pa svako želi imati bar jednu petersonku. Iskreno ni ja nisam imun na marketing i brend pa već neko vrijeme gledam da nabavim svoju prvu petersonku. Ali ću radije sačekati da me put nanese u Dublin pa malo da razgledam i da biram.
bayro likes this post
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 22:05
Koliko sam upoznat, tamo cijena i nisu baš najpovoljnije
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17457 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 22:10
@v.milan: Laki je, mislim jučer, stavio u "Ivekovoj ostavini" lule koje su ostale kod Ivekove žene na prodaju. Među njima je dolje lijevo koliko se sjećam, jedna vrhunska bent Petersonka, stara pedesetak godina, a slabo pušena koju sam ja poklonio Iveku prošlog ljeta, a prije toga ju je naš sredio da se sija kao muda. To bi ti gospođa prodala po 500 kuna, što bi bila win-win situacija.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
v.milan likes this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1360 Join date : 08.01.2021 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 22:11
Davorin je napisao/la:
Koliko sam upoznat, tamo cijena i nisu baš najpovoljnije
Radije ću izabrati točno lulu koja mi se sviđa i biti zadovoljan nego platiti 10 posto manje i dobiti nešto gdje je bušenje krivo ili je pjeskarena posve ružno. A ima nečega i u kupovini lule uživo.
Osim ako u međuvremenu ne dođe neka DAP vrijesuša, pa zaboravim na petersonku. 🤣 Tu sam siguran u kvalitetu.
Broj postova : 2066 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 22:40
Bio sam tamo prije par godina i cijene su jednake, ako ne i skuplje nego na webshopovima. Vjerojatno radi njihovih poreza.
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 22:46
Ja baš imam nešto Petersonki. Dobar vrijes imaju i dalje unatoč ponekad upitnoj kontroli kvalitete. Ali da ih se može derati može!
bayro likes this post
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: Petersonke iz Dublina 18.01.22 23:01
Slajs je napisao/la:
A ti se pored svega uhvatiš brade koju nisam ni spomenuo... Poanta je da C&D i Laudisi diktiraju trendove, a s obzirom na njihov modus operandi, ne čudi što kvaliteta pada.
Vidija san da si spominja neku mušku modu i brijanje i te stvari a to je sve prekomplicirano pa zato…. A Petersonke nemam a nije baš ni da ih želim, možda neke starije koje su gore spomenute. Što se Smokingpipe-sa tiče blago me živciraju i mislim da su prekupi što se lula tiče, radije ću imat posla s onim danskim bolesnikom (William). I ta njihova promocija je ko TBF “alo prika ja san šareni aritkal… kupi me…”
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 744 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb