Broj postova : 1341 Join date : 08.01.2021 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Koju lulu/lule najčešće pušite? 04.05.22 20:26
U više navrata sam čuo (najčešće na internetu) da ljudi pričaju kako im je određena lula najdraža. Osobno nemam baš najdražu, a i najdraža lula može biti i ona koja se ne puši često nego ima neko sentimentalno značenje. Ali vjerujem da svako ima neku lulu (ili više njih) koju iz nekog razloga najčešće zapali. Iako pušim manje više redovito sve svoje lule (još uvijek ih imam dovoljno malo ) postoje dvije koje najčešće zapalim.
Jedna je Butz-Choquin dublin, i nju najčešće pušim vani, jer je lagana, stane u torbicu a opet može u nju stati sasvim dovoljno duhana. Druga je DMP Bingica. To je lula koja je prvi izbor kad sam kod kuće. Odlično se puši, odličano izgleda, sjeda u ruku, lula po mojoj mjeri.
Koju lulu/lule najčešće zapalite i zašto baš te?
Sokreos, Slajs and Vortimejovrh like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1235 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 04.05.22 22:45
Zašto Petersonovu Irish Harp (150)? Mislim da je glavni razlog taj što mi oblik bulldog jako odgovara! Naime, kupio sam je kao prvu bulldogicu baš iz razloga da vidim kako mi odgovara taj oblik. Trenutačno, mogu reći, da mi je oblik bulldog možda i najdraži od svih!
bayro, Polerouter, v.milan and Vortimejovrh like this post
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 05.05.22 8:35
Za sada bi rekao da mi se najbolje puši Rinaldo sahara yyy apple, a najviše sam pušio Radice rind, a to ce se cjerojatno promjenit, nedavno sam kupio Brebbiu pusio sam je samo 2-3 puta cini mi se da ce biti odlicna, a na istom putu je i Nuttens Bing.
Polerouter likes this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2055 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 05.05.22 10:20
prastaru savinelli 606 virginia model. obični bent billiard. ima tolko patine po njoj da se ne vidi sta je ispod. druga mi je jedan davorinov stari rad koji ni nema ime shapea, a svidja mi se jer je duboka dosta zarnica, a uska.
Sokreos likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 35 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 05.05.22 10:36
Savineli 129 i iza nje Dr.Boston koja je nekad bila klasična billiardica koju sam prepravio zbog oštešenja na usniku (u temi "nove stare lule" se vidi). Ove dve lule se najbolje i najpouzdanije puše, isključivo virginije i vapere, toliko ih koristim da kejk skidam na dve nedelje 😁
bayro, Sokreos, Igor ZG, Slajs, Polerouter and v.milan like this post
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 05.05.22 10:49
Branislav je napisao/la:
Savineli 129 i iza nje Dr.Boston koja je nekad bila klasična billiardica koju sam prepravio zbog oštešenja na usniku (u temi "nove stare lule" se vidi). Ove dve lule se najbolje i najpouzdanije puše, isključivo virginije i vapere, toliko ih koristim da kejk skidam na dve nedelje 😁
Da probaš poslje svakog pušenja očistit žarnicu papirnatim ubrusom, cake se stvara puno sporije i bude bas kako triba
Vortimejovrh likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 35 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 05.05.22 11:37
Ma naravno da to radim
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17396 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 06.05.22 13:30
Ova DMP vulkanica, morta bicolor, rad našeg Meštra iz prošle godine, poklonila mi ju supruga za rođendan, ono - za prave muže, stane u nju 'ladno tri i po grama medecine. Kako reče; spoj iskustva i znanja. Uz nju, stara Aktaşeva meerica kupljena u Excalibur city-u na granici Austrije i Češke. Sa te dvije bih mogao na pusti otok. Uz dovoljnu količinu duhana, normalno.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Branislav, Sokreos, Slajs, Polerouter, v.milan, Nikša and Vortimejovrh like this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1272 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 07.05.22 4:20
Passatore, Oliva Graziosa. Lagana i puna dobrih uspomena
bayro, Branislav, Sokreos, Igor ZG, Polerouter, v.milan and Vortimejovrh like this post
Broj postova : 17396 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 07.05.22 14:21
Krasna. Mora da se ova oliva odlično puši! Inače su Passatore i Molina najpoznatiji proizvođači lula od maslinovog drveta.
Nikša likes this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8292 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 07.05.22 22:56
Ta Oliva je već lijepo promjenila boju....
bayro and Nikša like this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1272 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 08.05.22 9:00
Meni je baš super, odlično se puši. Nekako se uvijek vraćam njoj.
Da promijenila je boju, dosta je tamnija nego kad sam je dobio. Kad je stalno u upotrebi 😎. Nisam na prvu ni primijetio. Dok je nisam usporedio s stalkom koji je došao s njom 😯
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 947 Join date : 03.04.2019 Age : 40 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 08.05.22 10:57
Adsorba 218, dobro leži u ruci, kad nešto radim rukama mogu je držati u ustima (dobro težište), dobro se puši. Pravi radni 🐎.
bayro, Branislav, Polerouter, v.milan, Nikša and Vortimejovrh like this post
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 08.05.22 14:51
@Sokreos , nisi li tu Adsorbu dimio kad smo se našli u Senju? Odličan luličak!
Sokreos likes this post
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 947 Join date : 03.04.2019 Age : 40 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 08.05.22 15:43
Je, to je ta 😄
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1828 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
Naslov: Re: Koju lulu/lule najčešće pušite? 08.05.22 22:30
Velika Barontini lula,jos veca od tanzanijskog meera i obe jubilarke, DMP naravno.
bayro, Branislav, Sokreos and Nikša like this post