Evo, za početak ponešto o meni: lulu pušim oko pedeset let.... najdraža lula....hm, našlo bi ih se više, pokoja bent, neka ravna. Ovisi o duhanu.Uglavnom, Savinelli, Lorenzo, draga mi je i lula koju mi je napravio Drago Pavlić. Najgori duhan???Neki američki....prvih dana fenomenalna aroma, za tjedan dana se to izluftalo i osjetio se užasan smrad amonijaka. Erinmore flake mi je grozno naparfimiran. Clan mi je presitno narezan....uglavnom sam baziran na Mac Baren Plumcake, iako mi ni Original Choice nije stran. S druge strane, jako drag duhan mi je bio Three Nuns....
Nikša, Vortimejovrh and Bacho like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17573 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Hvala, nadam se da ću i susresti ponekog iz bivšeg kluba...čitam recenzije duhana i pokušavam nešto novo odabrati u Frankopanskoj....sve neki proizvođači kojih prije nije bilo kod nas
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Broj postova : 1001 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Broj postova : 1418 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Broj postova : 1432 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Već davno je promijenio onaj okus iz osamdesetih.....za svaki slučaj, isprobat ću i ovu Mac Barenovu opciju. Isto mi se desilo i sa crvenom Amphorom.....više nije ono što je bila osamdesetih....tih godina sam dosta putovao i isprobavao razne duhane. Neki su mi sjeli, a neki baš i ne - možda zbog načina pušenja, možda zbog lula s velikim promjerom. Sitno rezani duhani mi sprže jezik, više volim krupno rezane koji gore polako, u slojevima...sada dolaze okus i miris i tako to.... Još uvijek koristim takmičarski štopfer ( i lulu iz tih vremena, nije skupa, ali se potrefila ) no, uske visoke lule trpe i sitnije rezane duhane koje rjeđe pušim. Clan mi sprži jezik, a i Dutchmana više ne koristim.
Broj postova : 17573 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Svi ti duhani (s iznimkom crvene Amphore) su prošlo svršeno vrijeme, čisti aorist. Clan je zloglasan baš zbog toga jer je mnoge početnike otjerao od lule, jer je grozan duhan koji sprži jezik, Flying Dutchman se više niti ne proizvodi, koliko je meni poznato, Amsterdamer, mislim, isto tako, svi oni duhani koje smo osamdesetih pušili su davna prošlost. Sada ima toliko dobrih duhana, osobito njemačkih, da uopće ne vrijedi plakati za starim duhanima, svijet se promijenio kao i ukusi pušača lule, nikom više ni ne pada na pamet kumarinom aromatizirati neki duhan, a današnja djeca ni ne znaju za taj postupak. (i bolje da ne znaju!) Amphoru crvenu sam nedavno kupio - oplahnula me nostalgija i uopće nije loša. Doduše stare Douwe Egbertsove se više niti ne sjećam kakva je bila, ali ova "nova" je bila sasvim OK.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
joj...to me podsjetilo na kupovanje tekućine po apotekama....bez recepta, ha ha ha...
joj...to me podsjetilo na kupovanje tekućine po apotekama....bez recepta, ha ha ha...
Da, da. Ja sam zadnju tu tekućinu kupio u apoteci na uglu Tesline i Preradovićeve u maloj smeđoj bočici. Sjećam se da me teta magistra hudo gledala, tko zna što si je mislila da ja s tim kumarinom radim, ali mi ga je morala prodati jer je išao bez recepta.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Amir likes this post
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 752 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Svi ti duhani (s iznimkom crvene Amphore) su prošlo svršeno vrijeme, čisti aorist. Clan je zloglasan baš zbog toga jer je mnoge početnike otjerao od lule, jer je grozan duhan koji sprži jezik, Flying Dutchman se više niti ne proizvodi, koliko je meni poznato, Amsterdamer, mislim, isto tako, svi oni duhani koje smo osamdesetih pušili su davna prošlost. Sada ima toliko dobrih duhana, osobito njemačkih, da uopće ne vrijedi plakati za starim duhanima, svijet se promijenio kao i ukusi pušača lule, nikom više ni ne pada na pamet kumarinom aromatizirati neki duhan, a današnja djeca ni ne znaju za taj postupak. (i bolje da ne znaju!) Amphoru crvenu sam nedavno kupio - oplahnula me nostalgija i uopće nije loša. Doduše stare Douwe Egbertsove se više niti ne sjećam kakva je bila, ali ova "nova" je bila sasvim OK.
Imam ja te stare Egbertsove Amphore pa se možeš podsjetiti ako želiš.
Imam ja te stare Egbertsove Amphore pa se možeš podsjetiti ako želiš.[/quote]
Bilo bi lijepo, no, pitam se kako je izdržala dvadesetak let...osamdesetih sam naletio na duhan koji mi se svidio, koštao je 90 kopjejki....danas ga prodaju po cca 40 eura, nije bio vakumiran i prestao se proizvoditi tih godina...Zlatno runo.Vidim da su mu cijenu udvostručili prije prestanka proizvodnje, mislim da su ga obrađivali konjakom, no bio je iznenađenje.....
jam.hadar Hladan dim
Broj postova : 870 Join date : 05.01.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
Imam ja te stare Egbertsove Amphore pa se možeš podsjetiti ako želiš.
Bilo bi lijepo, no, pitam se kako je izdržala dvadesetak let...osamdesetih sam naletio na duhan koji mi se svidio, koštao je 90 kopjejki....danas ga prodaju po cca 40 eura, nije bio vakumiran i prestao se proizvoditi tih godina...Zlatno runo.Vidim da su mu cijenu udvostručili prije prestanka proizvodnje, mislim da su ga obrađivali konjakom, no bio je iznenađenje..... [/quote] Da, duhan je bio u celofana u limenoj kutiji, bez vakuuma. Ovlažio sam ga , spremio u regularna teglu i eno ga ko novi.
Amir likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced