Broj postova : 257 Join date : 09.01.2024 Age : 38 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Mac Barren OC, Navy Flake, amphora no2. Peterson 3 y.o. virginia mixture, holmer knudsen's
Naslov: Koliko lula je dovoljno lula? 29.05.24 20:29
Kada sam pred evo skoro pola godine postao član ove zajednice Gentlemana sa svojom prvom i tada jedinom lulom, brzo sam shvatio da jedna lula nije dovoljna. Sada, kad ih imam pet, plus dvije u dolasku u skorije vrijeme, pitam se gdje je kraj koliko lula je dovoljno? Ne za pocetak, opcenito. Jel to 5, 15, 55, 500? Gdje je kraj?
Nikša and PurgerVž like this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 950 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 29.05.24 21:55
Stvar je u tome što katkad tome nema kraja...ali to ujedno i krasi ovaj predivni hobi. Svaku koju kupiš vodiš ju pod " još samo ova".. Što svjesno, a što nesvjesno postaneš kolekcionar htio ti to ili ne, naravno, samo ako te baš privuče cijela ta priča. A povukla je i tebe.. 😁
Nikša and FrancoRi like this post
imnik Oblak dima
Broj postova : 3185 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 30.05.24 12:34
Samo nebo je granica... Nema kraja u brojkama. [You must be registered and logged in to see this image.]
Nikša and FrancoRi like this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1327 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 30.05.24 13:30
Ja se naivno nadam zaustaviti na nekih 20 do 30, čisto iz logističkih razloga. Naravno onda pogledam neke od "manjih" kolekcija ovdje na forumu i uzdahnem 😱🫣😁
PurgerVž and FrancoRi like this post
FrancoRi Gasi mi se lula
Broj postova : 257 Join date : 09.01.2024 Age : 38 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Mac Barren OC, Navy Flake, amphora no2. Peterson 3 y.o. virginia mixture, holmer knudsen's
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 30.05.24 13:55
Na ovaj post ponukao me neciji komentar na topicu gdje drzite lule. Di kaze da one u rotaciji drzi na polici a ostale po kutijama?? Ja vjerujem da me slijeduje morta, maslina, glina, meerschaum. Sta dalje, hocu li ikada stat?? XD
Nikša likes this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1327 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 30.05.24 14:00
v.milan, PurgerVž, GrⒶna, Borut, FrancoRi and Goldwood like this post
Borut Peče me jezik
Broj postova : 343 Join date : 07.09.2023 Age : 52 Lokacija : pa tamo negdje daleko Omiljeni duhani : EMP, Nightcap, 965, Old Ironsides
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 30.05.24 16:57
Eto ja sam nakon dvije godine stao na 20 lula. Možda ču još par njih kupio skroz vrijeme ali mora če da bude kakva specialna okolnost, uspomena. I uz redovno pušenje pušim onih 10 lula, a za ostale kad baš kažem, da ako sem več kupio lule ajde da mi tamo ne stoje u prazno.
Nikša, Vortimejovrh, PurgerVž and FrancoRi like this post
Nikša Oblak dima
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 30.05.24 19:21
[You must be registered and logged in to see this link.], kad možeš ukočiti, ti si John Wick lulaša.😎
Borut and FrancoRi like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2062 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 7:39
idealan broj je 900ak
Nikša, Borut and FrancoRi like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17456 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 7:59
Borut je napisao/la:
Eto ja sam nakon dvije godine stao na 20 lula. Možda ču još par njih kupio skroz vrijeme ali mora če da bude kakva specialna okolnost, uspomena. I uz redovno pušenje pušim onih 10 lula, a za ostale kad baš kažem, da ako sem več kupio lule ajde da mi tamo ne stoje u prazno.
Ovo što Borut piše, živa je istina. Imam preko dvije stotine lula, ali "recikliram", odnosno stalno vrtim njih dvadesetak, uglavnom Davorinove lule i pokoju staru "Petersonku" ili meericu. Znam da isto i radi.
No, to je strast i jednostavno tome je tako. Ne kupujem besne aute, ne nosim brendiranu odjeću, trošim tank goriva u dva mjeseca, ne jedem teleći frikando sa tartufima svaki dan, svoje sam "piramide" i životne zadaće uglavnom završio, djecu školovao, tako da si mogu pruštiti kakvu lijepu DMP lulu i kakav dobar duhan kad mi dođe milo.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Nikša, Vortimejovrh, PurgerVž, GrⒶna, Borut and FrancoRi like this post
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 744 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 8:25
Ja moram još par piramida napraviti
bayro, Nikša, GrⒶna, Borut and FrancoRi like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1354 Join date : 08.01.2021 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 11:07
Za sada imam 12 lula. Držim se oko 10ak već dosta dugo. Upravo iz razloga koje je Borut spomenuo. I skoro svaka ima sentimentalnu vrijednost pa mi je teško uzeti neku novu tek tako. Biće da se previše vezujem za stvari. Pitanje za vas sa 20+ lula, je l sve duhane pušite iz svega ili su neke lule određene za posebne blendove? Možda sam ovo već pitao, pa ako jesam, ispričavam se.
bayro, Nikša, Vortimejovrh, PurgerVž and FrancoRi like this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 950 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 11:25
Imam 18 vrijesuša plus 4 corn cobice sa još jednom na putu. Sve su mi drage ali neke ne pušim uopće jer jednostavno ne stignu na red. Te koje stoje su mahom lule s početka moje lulaške priče. Kako teže aromatike uopće ne pušim 6 lula sam podredio latakijskim mješavinama, a ostale čistim virginijama i virginijskim mješavinama uključujući i burley. U kukuruzarama pušim apsolutno sve i nemam problema sa "duhom" prijašnjih duhana. Par lula sam upušavao latakijom i osjetim naravno razliku ako u tu lulu stavim virdžiniju, burley ili nekaj treće. Jedna lula je posvećena isključivo za Mac Barenovog Škota iako njega znam tu i tamo popušit iz malo veće odnosno šire lule kad mi dođe želja za malo više burley okusa.
v.milan, Nikša and FrancoRi like this post
FrancoRi Gasi mi se lula
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 11:53
Ja imam jednu iz koje pusim latakije. Iako u njoj znam zapalit i nesto drugo. Jednu lulu pusim cesce nego ostale. Na zalost, nemam vremena za 5-6 lula u danu, osim eventualno vikendima i kad sam na godisnjem. Dakle, koliko sam uspio shvatiti, 20 ak lula je dovoljno dok jos piramide nisu slozene. A kad se sloze piramide, samo je nebo granica
Nikša and PurgerVž like this post
Vortimejovrh Hladan dim
Broj postova : 744 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 14:47
50ak lula, aktivno 20ak, sve iz svega, jače aromatike ne pušim, a i slabe rijetko.
v.milan, Nikša, PurgerVž, Borut and FrancoRi like this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 859 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 17:05
50-ak lula, pušim sve iz svega
v.milan, Nikša, Vortimejovrh, PurgerVž, Borut and FrancoRi like this post
Broj postova : 17456 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 20:07
Saymoran je napisao/la:
50-ak lula, pušim sve iz svega
Pošteno.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Saymoran and FrancoRi like this post
GrⒶna Peče me jezik
Broj postova : 378 Join date : 07.01.2023 Age : 26 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McConnell Oriental i Notting Hill. Peterson MM 965, Wellauer Balkan Mixture i English Blend.
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 31.05.24 20:13
6-7 i savršeno zadovoljan! Imao sam još toliko ali poklonim kad netko pokaže interes...
bayro, v.milan, Nikša, Vortimejovrh, PurgerVž, Saymoran, Borut and FrancoRi like this post
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 05.06.24 19:58
70-80 lula, neke ne pušim jer još nisu očišćene/obnovljene, ne pušim latakijske mješavine iako za to imam predviđene 2Davorinove, ostalo sve iz svega, premda u zadnje vrime volim ove manje da se puši 30-40 minuta pa vrtim 10ak istih vec 3miseca
Sokreos, Polerouter, v.milan, Nikša, Vortimejovrh, PurgerVž, GrⒶna and FrancoRi like this post
jam.hadar Hladan dim
Broj postova : 865 Join date : 05.01.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 06.06.24 8:10
Univerzalni odgovor bi bio: uvijek je bar jedna premalo...
bayro, Sokreos, v.milan, Nikša, Vortimejovrh, GrⒶna and FrancoRi like this post
Lakeman Administrator
Broj postova : 2217 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 08.06.24 11:04
''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
v.milan, Nikša, Vortimejovrh and FrancoRi like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1354 Join date : 08.01.2021 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 08.06.24 16:34
Koje su želje?
Vortimejovrh likes this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8299 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 08.06.24 16:53
Nikada dovoljno... ali objektivno, 10 do 15 bi bilo ok, toliko redovno dimim, koji put izvedem u šetnju i Petersonke, meershaumice, a sramotno je reći da imam barem tridesetak komada koje nisu nikada pušene...
bayro, Sokreos, Nikša, Vortimejovrh, GrⒶna and FrancoRi like this post
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 08.06.24 19:24
,,,,izvedem u šetnju! Pa ja ću se ranit'!
Sokreos, Nikša and Vortimejovrh like this post
Naslov: Re: Koliko lula je dovoljno lula? 08.06.24 19:24
,,,,izvedem u šetnju! Pa ja ću se ranit'!