| Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom | |
|
+13Suspiria kamarad igorrr gizmo Matko sinus Marin Split --muki-- imnik ssekir75 Antiša Davorin bayro dean 17 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8292 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 26.01.15 9:42 | |
| Sigurno hoces, ovo je provjerena metoda. A onda nastavi s latakijom | |
|
| |
gizmo Prva lula
Broj postova : 67 Join date : 13.12.2014 Age : 39 Lokacija : zagreb
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 26.01.15 20:49 | |
| Budem poslušal,al prvo onda nabavit latakiju. | |
|
| |
gizmo Prva lula
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 29.01.15 19:32 | |
| | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 30.01.15 8:12 | |
| | |
|
| |
gizmo Prva lula
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 07.02.15 10:43 | |
| Javljam da se opet ukiselila ,nije mi baš preveč jasno kaj ju muči trošim ju sa MacBaren Navy Flake.Vjerojatno joj aromatici ne pašu neznam kaj bi joj više smetalo,probat ču još jednom proč tu metodu alkoholom i soli. I u nju više ne kapam aromatike pa da vidim kaj bu tad rekla. | |
|
| |
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 07.02.15 10:51 | |
| Daj molim te napiši što si točno napravio sa usnikom nakon preuzimanja lule, nekak mi se čini da je u tome problem... | |
|
| |
gizmo Prva lula
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 07.02.15 11:01 | |
| Očistio sam ga štapičima za uši,popalil sam ženi ona dva tufera namočio ih u alkohol i snjima prešao kolko sam god mogao uč u usnik od ispod,budem probao ga natopit u sam alkohol i ostavit dva dana da se unutra namoči.Možda ubije tu kiselinu. | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 07.02.15 12:09 | |
| Ako je usnik od vulkanita nemoj potopiti u alkohol... samo onak, za info. | |
|
| |
gizmo Prva lula
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 07.02.15 12:13 | |
| Priča se da je akril,hvala. | |
|
| |
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 07.02.15 12:56 | |
| Po tome što si napisao izgleda da nisi uspio proći čitavu unutrašnjost, pa se naslage osjete. Ja kad uređujem estate lulu na usnik potrošim onoliko čistača koliko je potrebno da kad ga provučem izađe potpuno čist. Ovisno o stanju lule i održavanju prije nego je došla u moje ruke, nekad to riješim s dva - tri čistača, no nekad ih potrošim i dvadesetak. Ukoliko ne može proći čistač skroz s jedne strane na drugu, znači da je vjerovatno u pitanju manja lula, one znaju imati tanke usnike s manjim promjerom rupe (ali kod tvoje koliko sam vidio nije taj slučaj, no da znaš za buduće lule). Za njih su ok oni tanki/meki čistači, ima ih posvuda kod nas za kupiti. Ako je usnik iznutra u lošijem stanju, onda za početak čistač natopljen alkoholom gurnem unutra i ostavim ga neko vrijeme da otopi tu čađu. Naravno ne tretiram usnik isto tako izvana, jer kao što je već spomenuto, oni od vulkanita apšisaju kad ih nagrize alkohol. No ova tvoja ima ionako usnik od akrila. | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2212 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 9:57 | |
| Sinoc sam ''napacao'' one dvije lule iz posta: https://www.dimlule.com/t3353-lakeman-luleNakon 13 sati stajanja izgledaju kao na slici: Sol je ''suha'' na dodir. Da ostavim još (nisu uopće mozda ni trebale kupku) , da dodam jos alkohola sada, ili da sve vadim i očistim? | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 10:21 | |
| ...sol je dobila lijepu boju čvaraka...koliko je krupna jos bi covjek i pomislio da su usitnjeni čvarci... | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2212 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 10:23 | |
| Zaboravih napisati. Pomijesana je krupna sol i sitna obicna. _________________ PRAVILA FORUMA // DIY ORMARIĆ ZA LULE // Lakeman Outdoors & Moto - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
|
| |
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 10:26 | |
| ..poželjno je da je nejodirana,ja sam ljetos baš za tu namjenu kupio kilu čiste krupne nejodirane u solani u Ninu,gdje sam bio usput...no u zg ju garant imaš gdje kupiti... | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 10:29 | |
| ...btw.o lulama i održavanju istih možeš si s neta bespl.skinuti priručnik- knjigu :Lula za početnike..sa puno dobrih i korisnih savjeta...kojih doduše ima i ovdje..samo trebas traziti... | |
|
| |
Lakeman Administrator
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 10:36 | |
| - leonhardy je napisao/la:
- samo trebas traziti...
naravno. ali pitam za savjet na forumu. Googlati znam. Dakle, da li netko zna, sol je ''suha'' na dodir. Da ostavim još (nisu uopće mozda ni trebale kupku) , da dodam jos alkohola sada, ili da sve vadim i očistim? | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| |
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17388 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 17:01 | |
| Sada ih isprazni, očisti, pusti dan - dva da se osuše i dimi brate mili koliko te volja! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Lakeman Administrator
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 17:04 | |
| E super. tako sam i napravio. Upravo ribam usnike a kasnije jos poliranje _________________ PRAVILA FORUMA // DIY ORMARIĆ ZA LULE // Lakeman Outdoors & Moto - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
|
| |
Broj postova : 17388 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 17:07 | |
| I bez žurbe, sada ih ostavi negdje da se lijepo osuše (nikako blizu bilo kakvog izvora topline) i milina! Možda će ti u početku malo okus biti čudan, ali će to proći! Vidiš, jučer si pričao da ti se čini da ne treba tretman sa solju i alkicom, a vidiš koliko je gadosti izašlo! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 18:14 | |
| ...ja sve rabljene (osim ako nisu prošle sir Sarmine ruke)obavezno "okupam"u solnoj kupki & alkoholu,jer tko zna kako je bivši vlasnik vladao njima...još ako su zakramane tad je razlog više da ih se fino dovede u red...j.b.ga...polovnjača je polovnjača...iako ih ima i dobrodržećih | |
|
| |
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom 06.02.17 18:21 | |
| Sa "polovnjačom", kako ti kažeš, barem nemaš problema oko upušivanja, ili "skidanja junfa". Dakle, sve ima svoje prednosti! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Lakeman Administrator
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom | |
| |
|
| |
| Tehnika čišćenja lule sa soli i alkoholom | |
|