| Klasifikacija duhana | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17558 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Klasifikacija duhana 06.11.09 10:51 | |
| Mislim da ne bi bila loša ideja da duhane nekako klasificiramo, naime ovo je dobro, ali relativno nepregledno. Da recimo napravimo "klasičnu" klasifikaciju, u smislu: 1) aromatici2) danski aromatici (ovdje bi trebali biti aromatici prema "danskim recepturama", recimo Da Vinci, Black Diamond, Borkum Riff i slično) 3) "englezi" (klasične engleske mješavine kao Dunhill extra mild) 4) "englezi sa latakiom "(ovom ne treba neko posebno obješnjenje - svi znamo o čemu se radi!) Što mislite o ovoj ideji? Kekica i ja to možemo brzo napraviti, ako se slažete. Obojica imamo dosta iskustva, većinu tih duhana smo i probali, pa da vas čujem! | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 06.11.09 10:53 | |
| "Naprijed, vojsko galantarska!" | |
|
| |
Broj postova : 17558 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 06.11.09 10:54 | |
| | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 06.11.09 11:08 | |
| Neka osnovna podjela bi bila na armoatice , Virginije (duhane bazirane vecinom na virginiji ali bez latakije kao Rattray npr.) i latakijske mjesavine. naravno da tu ima podklasifikacija, kao engleska mjesavina . _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
| |
|
| |
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 06.11.09 11:24 | |
| Nije loša ideja. Mogu se "virginije" ubaciti kao peta kategorija. Ima ih dosta "Gold Blend" od Petersona, "HH Mature Virginia" od Mac Barena, ima ih još hrpa, sugestija na mjestu! | |
|
| |
Damir Peče me jezik
Broj postova : 431 Join date : 28.01.2008 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Frog morton, Night cap, 965, Early morning pipe, Balkan sobranie
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 06.11.09 11:59 | |
| Napravite to svakako, ovo je nepregledno za ubit se | |
|
| |
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 06.11.09 14:23 | |
| | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 06.11.09 18:03 | |
| Svakako, na kraju tko bi to mogao bolje napraviti od bayre. Inače, kako smo se dogovorili na startu, ovo mora biti i neki oblik wiki-pipe-edije, za potpune početnike, tako da svaka klasifikacija je dobrodošla, što više informacija na jednom mjestu.... Mislim ono tipa: "Upravo pušim" je valjda interesantno samo onome tko je to napisao | |
|
| |
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 06.11.09 18:11 | |
| Budem ja to sredio, samo da mi Crni Gujan sredi podkategorije! I to sa zadovoljstvom! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 08.11.09 3:43 | |
| Odlicna ideja, ja upravo sada tragam, tragam i tragam za (jos) necim sto mislim da bi mi moglo biti po volji. Oni silni reviewi me samo jos vise zbunjuju. Kad bi u ovom trenutku mogao naruciti sve sto bi htio probati u buducnosti mislim da bi se skupilo sigurno 20-ak limenki i 10-ak vrecica bulka... Kako god bilo, dosad sam "skupio" 4 vrste dostupnih duhana koje uvijek zelim imati u svojoj blizini, kad zatrebaju, ali problem je znatizelja... Ne pomaze tu puno tudje misljenje, svatko od nas percipira duhan na svoj nacin a receptori na jeziku se drukcije "aktiviraju"... Da, upravo sam fino popricao sam sa sobom u frtalj do cetiri ujutro. |
|
| |
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana 08.11.09 10:52 | |
| Srediti ću ja to, samo čekam da se Blackadder pojavi i da mi otvori posebne podforume za svaku od ovih pet kategorija! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Klasifikacija duhana | |
| |
|
| |
| Klasifikacija duhana | |
|