| Pitanje za iskusne Lulaše!!! | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 11:04 | |
| Mac Baren Black Ambrosia - u početku mi je bi, jak sad mi je OK, malo neutralan (možda je to moj opečeni jezik, to bi trebao biti aromatik, ako e ne varam)! Radford Sunday' Fntasy - taj mi je najdraži Macbaren - OC - jako fino Borkum Riff - Original - ok Alsbo Chery - katafakinstrofa, popušio jednu lulu, ko da žvačeš žavaku od koje te peče jezik!!! | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17561 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 11:17 | |
| Što se tiče jezika i nepca, to je nažalost nešto što se mora proći - nešto kao obred inicijacije. Samo nemoj napraviti grešku koju većina radi pa to probati "ublažiti" gaziranim pićima i to svim i bezalkoholnim i alkoholnim (piva, recimo). Skuhaj čaj, po mogućnosti neki biljni, ali možeš i bilo koji drugi, po mogućnosti nezašećereni, to pij i za dva dana si kao nov. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 11:36 | |
| moj deda umro od raka pluca (doduse u 91-oj) a u zivotu zapalio jednu cigaretu, popusio do pola i zavrljacio je kroz prozor! a bio limar,bravar i kazandzija, radio sa kalajem,olovom,kiselinama,isparenjima... jel dosta? sta je izazvalo rak pluca,a? (javio se 15tak godina pre nego je umro i kucni prijatelj doktorka pulmolog rekla je da je pametnije da se ne dira) | |
|
| |
Broj postova : 17561 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 12:15 | |
| Što ste vi? Topalovići? Koji si ti po redu: Maksimilijan, Aksentije, Laki ili božemesakloni Mirko? _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 12:23 | |
| doduse,jesmo povezani sa grobarskim poslom, pravimo svecnjake za groblje (pravio deda,pravi cale,pravio i ja dok bio u nis ) bogami,kako dugo zivimo i po ocu i po majci... (da ga ne ureknem...) | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 12:37 | |
| A zašto se bojiš samo raka na plućima? Kad si nas već počeo na tu temu, velike šanse imaš da ga dobiješ i na jeziku...To ti nije supruga rekla? |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 12:52 | |
| - bayro je napisao/la:
- Što ste vi? Topalovići? Koji si ti po redu: Maksimilijan, Aksentije, Laki ili božemesakloni Mirko?
A gdje je cestiti Milutin na ovom popisu?!? |
|
| |
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 13:29 | |
| Ups, ispade Milutin? A tko je glumio Milutina? Paja Vuisić ili Ljuba Tadić? Mislim da je Paja, ali nisam siguran! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 13:40 | |
| Da, Milutina je glumio pokojni Vujisic, legendarna pljuska za vrijeme citanja testamenta uz povik "U MENE SUMNJAS?" |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 15:37 | |
| Paja je bio legenda... | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 15:39 | |
| Inace radjene su studije koje jesu pokazale razliku pojave raka disajnih puteva kod nepusaca i pousaca, ali nema statisticki znacajne razlike. Ako te dovati dovatio te je. Niko ne zna kad ce biti pozvan gore.Stoga take it easy, od necega se mora umreti. | |
|
| |
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 16:25 | |
| Postoji i statistika, će točno znati - njegovo je područje; da pušači lule žive u prosjeku dulje od nepušača! Smanjenje stresa prije svega, način života... Ima nešto u tome. Osim toga postoji i tzv. "prljava statistika". Već spomenuti Betrand Russel (Antišin avatar!) je umro u 91. godini. Pa zar ćemo kazati da je umro od posljedica pušenja? Nije! Umro je od starosti - ugasio se kao svijeća! Osim toga nema još nikakvih konkretnih i znanstveno opravdanih istraživanja koja bi dokazala uzročnu vezu između pušenja i raka pluća. Sekirče je spominjao željezaru u Smederevu. A da ne spominjemo smog u Zagrebu, Beogradu, Sisku (hrvatski grad-slučaj po tom pitanju). Način života i stres nas ubijaju, pušenje je u cijeloj toj priči imponderabilno! I zato lule u ruke i guštajmo! Nitko od nas neće ostati za sjeme! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 16:51 | |
| Ako smijem, primijetio bih da se na kraju sve (ipak) svodi na "moj" moto. |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 19:08 | |
| a sta podrazumevas pod tim "moj te moto"? | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 19:09 | |
| ups, bez "te" | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 19:12 | |
| bayro,namerno sam izostavio "moje" pancevo. na karaburmi osecam smradove iz rafinerije i hip-a ali jedno si 100% u pravu - STRES UBIJA A NE NE ZNAM STA!!! i to tek kad prodje. pogledajte koliko je ljudi pomrlo posle ratova "onako iz cista mira,zdravi-pravi". jes, ali stres bato... ali da se ne ponavljamo,vec je sve ovo pisano u "elektricnoj luli"... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 19:17 | |
| - ssekir75 je napisao/la:
- a sta podrazumevas pod tim "moj te moto"?
"Ionako cu umrijeti." |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 19:34 | |
| Od nečeg se mora umrijeti. I da živimo pod staklenim zvonom, dišemo čisti planinski zrak, jedemo iskljućivo voće i povrće, bavimo se tjelesnom aktivnošću svaki dan... svejedno nas čeka isti kraj. To je jedina pravda! Zato treba guštat dok ide! |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 17.12.09 19:48 | |
| tako je! zivi punim plucima! (makar dima lule ) | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 18.12.09 8:04 | |
| Da budemo precizniji, Russell je umro s 97 godina. S 89 je posljednji put bio u zatvoru (ali ne zbog lule... ) | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 18.12.09 8:45 | |
| Decki hebeno ste offtopic _________________ Mrzim mizantrope, osporavam nihiliste i družim se sa androfobima.
| |
|
| |
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 20.12.09 11:59 | |
| - savate je napisao/la:
- Čitam malo ove Vaše a i tuđe recenzije duhana, i piše se stalno o raznoraznim ukusima, aromama,...
Ja sam neiskusan Lulaš, pušim svega 3 tjedna, i moram reći da sam se "zakačio"!! :-) Jes da me peče jezik i nepce, ali vjerujem da će proći!? Sviđa mi se okus duhana, ali ne osjećam sve te suptilne okuse u ustima!
Koliko vremena Vam je bilo potrebno da počnete osjećati sve te okuse duhana?? I dali ih ih svi, nužno, kad tad okuse??
Lp i thx :-) Stari moj, kako to da si u tri tjedna koliko pušiš, već stigao i do herr Dreiera? Jednostavno sam radoznao! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 20.12.09 16:57 | |
| Slučajno sam vidio trgovinu kad sam čekao ženu da izađe iz Interspara!! :-)
Kad sma vidio sve one lule u vitrinama, duhane, blejao sam ko tele u šarena vrata!!! Kad sam došao u ZG, stalno sam razmišljao o lulama, gledoa po netu,... Nisam mogao vijerovti kolko ljubavi i energije ljudi ulažu da bi napravili lulu, zblendali duhane!!.... i onda sam otišo u Frankopansku i kupio prvu lulu!!
Btw. Juče sam se vratio iz Dreiera sa mojom prvom fensi šmensi luluom, (da išao sam po mećavi u Graz). Ček it aut, pod "Lule"
A odgovor, na moje pitanje?? :-)
Lp | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 20.12.09 17:25 | |
| Koje pitanje o pečenju jezika ili raku? za prvo, puši dobre duhane... bez puno kemije, dakle izbjegavaj jeftine aromatike gdje je glavni sastojak kod "fermentacije" duhana glicerin... pisali smo već o tome. Puši polako s uživanjem, nekada se to zvalo pučkanje , nisi na natjecanju, ako se lula gasi, nema veze... upali je ponovo. "Hladi" jezik s nekim dobrim čajem, ne gaziranim pičima. Ubrzo će proči nije bed.... Što se tiče raznih rakova..... ako imaš predispoziciju nema ti spasa . Inače statistike ( da ne bude greške od WHO- svjetske zdravstvene organizacije ) baš ne pokazuju neku preveliku vezu između pušenja i raka. Najpušačkije zemlje svijeta - Japan i Kina imaju broj slučajeva ispod normale.... a ni u ostalom svijetu nije baš epidemija.. i nepušaći oboljevaju od raka pluča takođe.... malo si više pročitaj o tome na: [You must be registered and logged in to see this link.] naravno obrađuje prvenstveno slučajeva pušača cigareta, koji su, za razliku od lule, bitno drugačiji. jer: dim se uvlači rade se od izrazito nekvalitetnih duhana papir je otrov - probaj odvojiti papir od cigareta zapali ga i pomiriši.... največi problam je u filteru - koji se radi od rezane celuloze - tako da komadičci završe u plučima pušaća i postaju žarište infekcija i svega što ide uz to.... prema tome ne zamaraj se, sigurno ćeš umrijeti ... jednog dana... a do tada probaj uživati u životu ... maksimalno. lula je jedan od načina | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! 20.12.09 17:28 | |
| i PS,
Zašto ti je nick savate? Imao sam nešto s time u mladosti.... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pitanje za iskusne Lulaše!!! | |
| |