| Formiranje " cake-a" | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Formiranje " cake-a" 25.01.08 14:54 | |
| kako ga vi radite? Ja sam procitao zanimljiv clanak gdje preporucaju fini pepeo pomjesati sa medom i to fino namazati u unutrasnjost lule, te imat samo jedno pusenje (pola lule) i nakon toga se moze pusiti najnormalnije. neki mjesaju sa viskijem.
Zadnja promjena: ; 26.01.08 0:00; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17448 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 25.01.08 18:38 | |
| Eto opet mene prepametnog. Vratite med u smočnicu, odakle ste ga poplašili ženi ili mami. E jeste nestrpljivi! A možda i malo pačje kakice za promjenu? Pravilnim i strpljivim upušivanjem lule će se cake stvoriti sam od sebe, bez ovih eksperimenata. Činjenica je da je vrijes čvrst i otporan, ali je i porozan. Sa medom ćete zatvoriti sve mikropore u vrijesu i napraviti više štete nego korist. I zato, vratite med tamo odakle ste ga poplašili! | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17448 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 28.01.08 19:39 | |
| Lula se pravilno upušava tako da se tri - četiri puta puni do trećine, pa dva puta do polovice, a kasnije se normalno dimi, i kako kaže Dean - naš velepoštovani administrator, laganini polako, pa do kraja. Ako baš ne ide do kraja, i stvori se onaj nepušivi "mulj" na dnu, ne treba forsirati. Lula treba očistiti i pustiti da se odmori, drugi put će biti bolje. Ne smije se silovati i paliti u beskraj da lula ne progori. | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| |
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17448 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 05.02.08 20:09 | |
| Ovo je horror čisti i totalna nebriga. Žalibože vrijesa... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 18.03.08 23:19 | |
| Pa kako ću sutra kod tete Alme, a sve tri moje lule sam upušivao metodama uglavnom čitanim na netu (upravo ta metoda manjih punjenja i pušenja do kraja), zanima me ovo: novu Petersonku htio bih posvetiti isključivo englezima. Ako ću je upušivati OC-om, neće li se zaržavati OC-ova aroma? Kako se poslije doga riješiti? Imate li savijet za koji drugi duhan za upušivanje. Btw. mislim da Petersonka dolazi karbonizirana. |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 18.03.08 23:20 | |
| pa ja sam lule koje sam mislio pusiti sa latakiom samo uvijek tako i upožusavao, OC ostavlja jednu aromu. Moja preporuka- nemoj | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 18.03.08 23:22 | |
| Ma svrbi me i to da popušim paket OC-a, a onda tretman sol + alkos. |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 18.03.08 23:23 | |
| Pa mozes i to, madfa se sa svakim duhanom da upušit iskreno - osim Odysseyom (probao i neide) | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17448 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 18.03.08 23:31 | |
| Može se upušiti sa O.C. Neće se uopće osjetiti nakon dvije lule latakie...Ispitano, garantirano radi, a ako ste baš navalili, može se poslije upušivanja nabaciti ova solno-alkoholna metoda, ali doista nije potrebno, sigurno aroma O.C.-a nestaje već nakon prvog pušenja latakie... | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17448 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 19.03.08 0:19 | |
| Sve je to stvar individualna. Ja sam upiknuo svojevremeno jednu Larsenicu - unikatnu i isto je untra imala taj zaštitni sloj i pisalo je da se može odmah pušiti, bez prethodnog upušivanja. Vraga! Napunio ja preponosno, a ona se gasi, pa nešto malo dimi, sve skupa - drek. Na koncu sam je upušio po "klasičnoj" metodi 3 X 3 i sve je štimalo. Samo sam je nakon tog prvog nauspješnog pušenja ostavio dva dana rastavljenu da se dobro prozrači i ohladi... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 19.03.08 7:16 | |
| Kad smo već kod formiranja cakea, imam problem s jednom lulom s početka moje lulaške karijere, kad još nisam znao sve tajne lulašenja i sve te akcije oko cakea. Lulu sam odmah punio do vrha, cake se stvorio na gornjoj polovici ili recimo na gornje dvije trećine glave. E sad što mislite isplati li se ta lula naknadno dopušavati (mislim na formiranje cakea u donjem dijelu glave) ili skinuti postojeći cake pa krenuti ispočetka? Tu lulu inače jako rijetko pušim pa me to nije toliko smetalo, ali sad bih htio ispraviti grešku. |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17448 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 19.03.08 8:27 | |
| Ja bih ti preporučio da je sa "frezom" iznutra postružeš koliko možeš, pazeći da ne oštetiš drvo i da je lagano, ispočetka upušiš. To se i meni jednom dogodilo u početku karijere, sa jednom lijepom bent Savinellicom. Onda mi je frend posudio freze (imao ih je mislim četiri u kompletu - one konusne - fiksne) a ne onu što se "podešava" prema luli, ja samo cake skinuo koliko se moglo da se vrijesak ne ošteti, i kasnije upušio normalno... Bilo je sve o.k. i lula se normalno kasnije pušila. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 15.10.10 18:16 | |
| Može li tko bacit koju slikicu vaših "tortica" da vidim kak izgleda profi cake? |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8298 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 15.10.10 18:17 | |
| kao i svaki drugi ma nema tajne samo puši i redovno čisti i poslije par pušenja imaš "profi" cake | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 15.10.10 18:30 | |
| Bio sam do sad manijakalno čistio glavu i skidao SVE, sad imam drugi pristup. Kolko "jako" se čisti? Samo prođem s čistaćem složenim u U da skinem ostatke duhana i to je to? |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17448 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 15.10.10 18:56 | |
| Nemoj to raditi. Jednostavno isprazni glavu lule od ostataka duhana i pepela i to je to. Naravno da ćeš nakon pušenja čistačem lulu normalno očistiti kako treba i dolikuje, ali glavu lule ostavi na miru. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
bingo Gasi mi se lula
Broj postova : 152 Join date : 20.09.2010 Age : 53 Lokacija : Okolica Zaprešića
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 15.10.10 22:29 | |
| Ja poslije pušenja glavu iznutra lagano obrišem s papirnatom maramicom.Da li je to u redu ili da je samo ispušem? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 15.10.10 22:38 | |
| Za sve sto na luli trebas frekventno cistiti postoje "pomagala iliti alatici" predvidjeni za to - cistaci. Sve ostao pusti na miru i uzivaj.
Ende! |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 13.01.11 19:12 | |
| e sad, pitanje koje ce nekima zvucati neobicno (glupo) - Sta znaci prilikom upusavanja "popusiti lulu do kraja"? Koliko sam do sada iskusio uvek na dnu ostane malo nesagorelog duvana. |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8298 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 14.01.11 9:33 | |
| svatko tome pristupa različito... dakle netko stavlja uvijek malo duhana na kraju, jer se i ta malo količina ponaša kao filter, ili izgori lulu duhana do kraja, dakle da ostane samo bijeli pepel ( dobro ovo drugo zavisi i konstrukciji i kvaliteti lule ), dakle i jedno i drugo je ok.... nema razlike. Ja lično pušim i na jedan i drugi način i ne opterečujem se time. Vlastito iskustvo je najbolji pokazatelj | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 14.01.11 9:45 | |
| Zato je dobro imati meer kamencice, njih se stavi na dno, apsorbiraju veci dio vlage a kad pusac osjeti (pri kraju) da ide previse lagano zna se da je gotovo. Pritom jos pomognu "razbiti" zaostale komadice pepala u finu prasinu koja se lijepo rasporedi po stijenkama...
Da, meer granulat je, IMHO, odlicna stvar. |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 15.01.11 3:59 | |
| to sto ostane vlazno pri dnu izbaci i nemoj da palis na silu. eem je ruznog ukusa, em mozes progoreti lulu. ja sam vido kod nikole prosle godine progorelog sahina i jos jednog progorelog stanwella na buvljaku u nisu... | |
|
| |
Darko Peče me jezik
Broj postova : 497 Join date : 17.04.2011 Age : 52 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 04.05.11 16:41 | |
| Što da radim sa friškom morticom da bude u top formi? Popušio sam lagano jedno nekih 4-5 punjenja, ima onih tankih zaljepljenih smolastih i tvrđih područja naljepljenog duhana tu i tamo unutra, osjetim pod prstom... To je grijeh dirati ili da istrljam fino prstom? Pitam jer su mortice ipak specijal slučaj.
| |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8298 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" 04.05.11 16:50 | |
| istrljaj, morta NE TREBA cake..... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Formiranje " cake-a" | |
| |
|
| |
| Formiranje " cake-a" | |
|