| Lula i brada | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula i brada 13.02.08 23:19 | |
| liberalniji svakako |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula i brada 13.02.08 23:20 | |
| Nije toliko bed što nemam bradu, ali ja ni kose više nemam. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula i brada 13.02.08 23:23 | |
| Ma daj,to sam davno izgubio.Još kad sam Dalilu poznavao |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula i brada 13.02.08 23:25 | |
| Deane, treba nam bradati smajlić. |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Lula i brada 13.02.08 23:27 | |
| Pa sad onaj "bohemičko" teško da bi prošao. Puno njih su bili vrlo situirani gospodini. Mislim i da tradicija tu igra svoju ulogu. Ipak je lula ostala kao dio "alata" gospode. | |
|
| |
dean Oblak dima
Broj postova : 1392 Join date : 12.01.2008 Age : 46 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Lula i brada 13.02.08 23:30 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula i brada 13.02.08 23:34 | |
| Malo sam se zamislio, jer vec sest godina idem po sajmovima i prodajem lule, pa sam imao prilike susresti zbilja mnogo pusaca lule. I cini mi se da ih vecina, i to velika vecina nema bradu. Moze biti da je to slucaj sjeverne Italije, ne znam, jer na jugu nisam prodavao lule, ali zbilja mislim, da ih je vrlo malo nosilo bradu. |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Lula i brada 13.02.08 23:46 | |
| Da može biti pitanje i geografije, moja putovanja su nekako ipak bila Sjever - Holandija, Njemačka. Istina možda govorim i o nekom drugom vremenu. Danas općenito manje ljudi nosi bradu nego prije dvadesetak godina. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17556 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 0:21 | |
| Caro amico Branko...I ja smatram da je to stvar geografije...Pogotovo što se tiče Italije u kojoj sam i ja neko vrijeme živio. Prvo što mi je tetka rekla kad sam došao u Milano, je bilo: "Obrij te brke, izgledaš kao "meridionale" a to nije lijepo, ili pusti bradu." I što ću bidan, pustio sam bradu... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 0:36 | |
| Da, ta stvar "meridionale" je zbilja jedan socio-kulturoloski fenomen. Sad kad sam iz blizeg upoznao Pijemonteze (moja supruga je "torinese"), moglo bi se stogod prigovoriti i na njihov racun, i to upravo tamo gdje najvise lupaju po "juznjacima", tipo lijencine i sl. Ali, sada o tome... gdje zna gdje bi nas odvelo. U svakom dslucaju, kad se budemo sreli, nadam se da to nece biti susret od pet minuta, pa cemo i o tome, a ako i necemo "chi se ne frega" |
|
| |
Broj postova : 17556 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 0:39 | |
| Senz' altro! Povero mio zio Angelo! Sada je već nažalost pokojni. Došao je kao ponosni Duceov osvajač, tenente u diviziji "Taurinense", još alpinac i u Dalmaciji pao u (uvjetno rečeno - jugoslavensko) zarobljeništvo... Naime, zaljubio se u moju tetku Jucu i oženio se njom, te je proveo više od četrdeset godina do svoje smrti u teškom zarobljeništvu moje tetke. Kakav Sibir, kakvi bakrači...A teta Juca, eto je, živi u Milanu ima preko 90 godina, ali se neda... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 0:59 | |
| Eh, kazes Sibir. A moj punac, ako mi nije jedno vec 82 puta pricao o svom stricu koji je zavrsio u ruskom zarobljenistvu u Sibiru, gdje ih je Musolini poslao lose opremljene (kartonske cizme!). I kako se vratio kuci pjeske itd. pozivio jos koji mjesec i umro. Mislim da je ipak, zarobljenistvo tvoje tetke ipak, nesto drugo. S mojim puncem, o cemu god pricali, zavrsi se na drugom sv. ratu. Ma koliko puta sam si rekao, necu vise, ali jok... sad pocinje malo naglo gubiti mozdane celije, pa je to izgubilo smisao. A osim toga, zapocinje predizborna kampanja, Alé!!!! |
|
| |
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 1:07 | |
| Ma naravno, to je bila samo zezancija, Sibir je ipak nešto drugo... A ti grešni Talijani iz "CSIR-a" i "ARMIR-a", su bili samo Duceova propaganda, a svoje su kosti rasuli od Sjeverne Afrike, preko Balkana do Sibira... Ima jedan odličan film na tu temu sa Sofiom Loren i Marcellom Mastroianiem "I girasoli" koji baš o tome govori. No mislim da će nas Dean isprašiti, jer smo debelo | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 1:09 | |
| I hocu, no poznato da je jedino talijanski tenkovi imaju retrovizore....da vide bitku | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 1:11 | |
| |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 1:13 | |
| to je stari vic kao i onaj kad vod talijana vide dva partizana i kazu "mama mia, njih su dvojica a mi smo sami " | |
|
| |
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 1:13 | |
| Nisu oni ni imali prave tenkove kao recimo "Shermane", "T-34", ili "Tigere", nego neke smiješne Fiatove tankete i posadu od dva čovjeka. Poverini... | |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 1:14 | |
| najtanja knjiga na svijetu " talijanski junački epovi" , no sad smo fakat zabrazdili | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 1:15 | |
| u tuta forci |
|
| |
dean Oblak dima
| Naslov: Re: Lula i brada 14.02.08 1:20 | |
| da, dosta o talijanima , ...svaka im cast an osvajanju Etiopije | |
|