| Brkine lule | |
|
+17Suspiria BSmatic ibublic Leo sinus Matko --muki-- Marin Split ssekir75 gavran11 MOVESHAKER milo Damir Davorin imnik bayro Brka 21 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Brka Peče me jezik

Broj postova : 311 Join date : 25.11.2010 Age : 50 Lokacija : Bilje, Osijek
 | Naslov: Re: Brkine lule 21.11.11 12:15 | |
| Ove prve dvije, gornje, su jučer imale bliski susret s bušilicom i borerom, a sve u svrhu proširivanja rupe u usniku. Tolko su se loše pušile zbog uske rupe (mada su uske rupe najbolje rupe), da sam poludio i uzo bušilicu i proširio rupe. Sad se puše odlično, jer se lakše čiste i odstranjuje kondenzacija. | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Brkine lule 21.11.11 12:49 | |
| I meni su te prve dvije najlijepse |
|
 | |
bayro Pipe guru / Moderator

Broj postova : 16641 Join date : 15.01.2008 Age : 67 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
 | Naslov: Re: Brkine lule 21.11.11 15:50 | |
| - Brka je napisao/la:
- Ove prve dvije, gornje, su jučer imale bliski susret s bušilicom i borerom, a sve u svrhu proširivanja rupe u usniku. Tolko su se loše pušile zbog uske rupe (mada su uske rupe najbolje rupe), da sam poludio i uzo bušilicu i proširio rupe.
Sad se puše odlično, jer se lakše čiste i odstranjuje kondenzacija. To se inače zove "otvaranje lule". Meni je  otvorio neke tri - četiri lule i to je sasvim druga priča. Em ih Talijani i tako buše na 3,5 mm, što je apsolutno premalo, em se nakupi u vratu katrana kojeg ne možeš nikakvim alkoholom i čistačima skinuti, jedino rješenje je borer! | |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 47 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
 | Naslov: Re: Brkine lule 21.11.11 21:29 | |
| | |
|
 | |
Brka Peče me jezik

| Naslov: Re: Brkine lule 22.11.11 9:23 | |
| Znači, otvorio sam lule. To je dobro. Vjerujem da će mi postat omiljene za pušenje. Em su lijepe, em se dobro puše, em su nove, em su jeftino kupljene (30 kn komad na sajmu antikviteta). Malo je samo usnik neprilagođen, al prijeći ćemo preko toga. | |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 47 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
 | Naslov: Re: Brkine lule 22.11.11 16:08 | |
| | |
|
 | |
Brka Peče me jezik

| Naslov: Re: Brkine lule 28.11.11 10:12 | |
| Usnicima fali to što su malo oštrijih rubova, baš tamo di naslanjaš usne pa me malo iritira. Mislim si to riješiti šmirgl papirom. Ja si nisam uopće premišljao kad sam naletio na ovo: http://www.aukcije.hr/item.php?id=1680659te ih i kupio odmah (postojala je ta opcija) i to za 70 kuna obje plus 15 kn poštarina. Vjerujte mi da ja imam i gore lule od ove dvije i da ih bez problema pušim. | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Brkine lule 28.11.11 10:20 | |
| Ne bih htio opet nesto izvaliti, ali nismo li vec nekog odgovorili od ove dvije lule zbog toga sto jedna nema originalni usnik (najvjerojatnije), a drugoj je naciknut (i to prilicno) vrat?? |
|
 | |
Brka Peče me jezik

| Naslov: Re: Brkine lule 28.11.11 10:24 | |
| Je, sad se i ja sjećam. Ali opet to mene uopće ne zabrinjava. Kažem, imam ja i gorih lula. Jednoj sam vrat lijepio super-attackom i ne smijem ju držati u ustima bez ruku da se ne bi odlomila opet. Dvije su napukle isto ovako. Ako ne budu za pušenje, lijepo će popuniti kolekciju. Bez brige. | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Brkine lule 28.11.11 10:24 | |
| Ok |
|
 | |
Matko Oblak dima

Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 40 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
 | Naslov: Re: Brkine lule 28.11.11 11:56 | |
| Brka, pun si entuzijazma! Svaka ti čast.  Lipa kolekcija. | |
|
 | |
Brka Peče me jezik

| Naslov: Re: Brkine lule 01.12.11 19:31 | |
| Stigle mi lule. I čist su pristojne. Je, ova savinuta je napukla, al imam ja i gorih lula. I u toj savinutoj je bio nabijen onaj komad željeza za tobož hlađenje dima i to do žarnice, al sam uspio nekako izvaditi. Malo šarafciger (vibra), malo kliješta malo žica. Očišćene i stavljena sol i alkohol, pa nek se malo odmaraju od dugog puta.
Imam pitanje za vjerojatno Davorina: popravio bih ta napuknuća (na 4 lule) s nekim prstenom, ali ne znam na koji način da napravim prsten. No, moja supruga je predložila da napravim prsten od Fimo materijala (ima u svakakvim bojama, pa još može i lijepo ispasti), ali se Fimo mora peći u pećnici ili mikrovalnoj na 100 stupnjeva. Oće li izdržati lula (bez usnika naravno) pećenje na 100 stupnjeva dok se Fimo ne stvrdne?? | |
|
 | |
Davorin Pipe maker / Moderator

Broj postova : 8148 Join date : 05.02.2008 Age : 67 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Brkine lule 01.12.11 19:42 | |
| Pa načelno bi trebalo, ali radije daj negdije istokariti metalni prsten. Bolje i ljepše | |
|
 | |
Brka Peče me jezik

| Naslov: Re: Brkine lule 01.12.11 19:50 | |
| - Davorin je napisao/la:
- Pa načelno bi trebalo, ali radije daj negdije istokariti metalni prsten. Bolje i ljepše
Zahvaljujem na brzom odgovoru. | |
|
 | |
imnik Oblak dima

Broj postova : 3140 Join date : 05.11.2009 Age : 48 Lokacija : Beograd
 | Naslov: Re: Brkine lule 01.12.11 20:26 | |
| Najbolje da ne eksperimentiraš. Poslušaj Davorina. | |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

| Naslov: Re: Brkine lule 01.12.11 21:29 | |
| - Davorin je napisao/la:
- Pa načelno bi trebalo, ali radije daj negdije istokariti metalni prsten. Bolje i ljepše
meni se na jednoj upasoval biksna od anlasera za stojadina, a na drugoj parce bakarne cevi za grejanje. naravno, drug (inace juvelir) mi je ponudio da mi uradi od srebra, ali to ce da bude na nekoj finoj... ne kuca mi se kartica za real briar... | |
|
 | |
Brka Peče me jezik

| Naslov: Re: Brkine lule 03.12.11 9:09 | |
| | |
|
 | |
Gost Gost

| Naslov: Re: Brkine lule 03.12.11 9:15 | |
| Ova prva, nisam siguran, da li se to vidi malo napuknuće na vratu gdje se spaja usnik? |
|
 | |
sinus Oblak dima

Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 60 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
 | Naslov: Re: Brkine lule 03.12.11 9:17 | |
| Brka, tvoja lova tvoja roba.Na drugoj luli je puknuta glava, a i druge dvije slike baš ne prikazuju nešto u što bi se isplatilo investirati. I daj nam pokaži te nove prstene. | |
|
 | |
Brka Peče me jezik

| Naslov: Re: Brkine lule 03.12.11 9:31 | |
| Je, 3 para očiju bolje vide. Da se ne bi opet zaletavao, bolje pitati. Zahvaljujem. Odustajem. Žena će biti sretna. Hyhyhyhyh
Pokazat ću prstenove. | |
|
 | |
Leo Oblak dima

Broj postova : 3082 Join date : 17.09.2010 Age : 30 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
 | Naslov: Re: Brkine lule 03.12.11 10:16 | |
| Ako je to odlično stanje prodavač je neznalica. | |
|
 | |
ibublic Peče me jezik

Broj postova : 375 Join date : 02.06.2011 Age : 41 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Brkine lule 03.12.11 11:15 | |
| - Leo je napisao/la:
- Ako je to odlično stanje prodavač je neznalica.
Nije neznalica, nego prodaje maglu, a lulu dobiš gratis  | |
|
 | |
bayro Pipe guru / Moderator

Broj postova : 16641 Join date : 15.01.2008 Age : 67 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
 | Naslov: Re: Brkine lule 03.12.11 11:27 | |
| Brko - što si ti? Stewie Wonder ili samo Ray Charles?  Pa sve te tri lule ne vrijede ni poštarine koju bi platio za njih! Ili da budemo u stilu - ne vrijede ni po lule duvana! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
 | |
BSmatic Prva lula

Broj postova : 92 Join date : 24.11.2011 Age : 45 Lokacija : Las Vrbas
 | Naslov: Re: Brkine lule 03.12.11 11:54 | |
| - ssekir75 je napisao/la:
- ... parce bakarne cevi za grejanje. naravno, drug (inace juvelir) mi je ponudio da mi uradi od srebra, ali to ce da bude na nekoj finoj...
Kada se već pomenulo, kakvo je opšte mišljenje o kombinaciji srebra ili bakra sa lulom? sve to može lepo da se ispolira ili izgravira ali i jedan i drugi materijal treba čistiti redovno, pogotovo bakar jer kad oksidira ima običaj da onako ružno pozeleni pa me interesuje koliko je sve to loše za drvo. | |
|
 | |
sinus Oblak dima

Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 60 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
 | Naslov: Re: Brkine lule 03.12.11 11:58 | |
| - ibublic je napisao/la:
- Leo je napisao/la:
- Ako je to odlično stanje prodavač je neznalica.
Nije neznalica, nego prodaje maglu, a lulu dobiš gratis  Točno Ivane.Ta skalamerija je na aukcijama već pola godine.U startu je za ove tražio oko 200 kn. | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Brkine lule  | |
| |
|
 | |
| Brkine lule | |
|