| Lule i skulpture | |
|
+4imnik ssekir75 bayro Davorin 8 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8293 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Lule i skulpture 03.06.10 11:50 | |
| Yenkee je inicirao ovu priču.... Prije petnajstak godina upoznao sam se s jednim pravim umjetnikom u drvetom, koji je radio i lule. Svaka njegova lula je bila dio skulpture, obično rustikalne da se pokaže kontrast između obrađenog drveta vrijesa i sirovog, ispucalog drveta... Ime mu je Ivo Oblijan, i koliko znam nažalost više ne radi lule. Da ne bude greške, lule se puše odlično, što se vjerovatno i vidi na njima da su u upotrebi... dakle kao što nedavno napisah... umjetnost da... svakako ali i funkcionalnost. Čisti Japanski pristup, predmet treba biti lijep ali i ispunjavati svoju funkciju. Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us | |
|
| |
| Naslov: Re: Lule i skulpture 03.06.10 11:55 | |
| jedna lijepa skulptura i odlična lula. Vrijes je stvarno savršen, odlično sjedi u ruci i puši se odlično... što više reći. Storija kako sam došao do ove lule je poznata članovima kluba Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us | |
|
| |
| Naslov: Re: Lule i skulpture 03.06.10 11:58 | |
| jedna malo ipak avangadnija skulptura ( i prilično velika ) nažalost jedan dio od nje sam izgubio ili ga ne mogu nači... dakle lula je u "zatvoru", i otvaranjem skulpture se "oslobađa" Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us | |
|
| |
| Naslov: Re: Lule i skulpture 03.06.10 12:02 | |
| i jedna "šala"... ako bolje pogledate sliku ova skultura podsjeća na nešto Da lulu izvadite morate gurnuti prst u žarnicu i tako je izvuči van Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lule i skulpture 03.06.10 12:05 | |
| Sjajno....Ivo ima stila |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17415 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Lule i skulpture 03.06.10 12:17 | |
| Ivo je majstor, to je notorna činjenica, a činjenica je i da njegove pipe često pušiš - dakle "japanski pristup" na djelu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Lule i skulpture 03.06.10 15:00 | |
| strava lule, nema sta... pogotovo druga. | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3181 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Lule i skulpture 03.06.10 21:12 | |
| LUle su fenomenalne. | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Lule i skulpture 09.06.10 21:13 | |
| Umjetnost + funkcionalnost = genijalno! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lule i skulpture 09.06.10 22:01 | |
| Steta je samo sto covjek, nazalost, nije uspio to sve i naplatiti i od toga na kraju pristojno zivjeti... Ipak, vjerujem da njemu nije zao i da ne bi nista promijenio cak i da dobije jos jednu priliku od samog pocetka. |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Lule i skulpture 09.06.10 22:51 | |
| pa to ti je kod nas normalna stvar, nazalost... | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Lule i skulpture 10.06.10 16:31 | |
| Da, ljudi jednostavno ne znaju cijeniti ono sto je lijepo... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Lule i skulpture 10.03.11 22:05 | |
| Poštovana gospodo, ja sam nova ovdje... Ne znam toliko puno o lulama i nisam kao vi zaljubljena u njih... Ali imamo nešto zajedničko, ovo se pogotovo odnosi na Davorina. Volimo Oblijana i njegove lule! Moram priznati da su me Vaše riječi o njemu dotakle i zbog toga sam se priajvila na ovaj forum... Lijepo je znati da netko toliko cijeni rad moga oca. A mogu Vam i pomoći da i dalje pratite njegov rad. Ovo je njegova web stranica http://www.oblianelli.com/?kat=9Lijep pozdarv! |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17415 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Lule i skulpture 10.03.11 22:31 | |
| Lijep pozdrav i tebi! Upoznati smo sa radovima tvoga oca a i znamo za njegovu stranicu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
420blackadder Hladan dim
Broj postova : 650 Join date : 04.01.2011 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : JFH:Ruins of Isengard, McB Plumcake, Lane Limited 1-Q
| Naslov: Re: Lule i skulpture 10.03.11 23:26 | |
| - JEDINO je napisao/la:
- ... Lijepo je znati da netko toliko cijeni rad moga oca.
A mogu Vam i pomoći da i dalje pratite njegov rad. Ovo je njegova web stranica http://www.oblianelli.com/?kat=9 Lijep pozdarv! Nama je također iznimna čast što si se priključila našem društvu. To je dokaz relevantnosti ovog foruma, a i lijepo je imati novu članicu koja nas iz prve ruke može izvijestiti o projektima (lulama) svoga oca. | |
|
| |
| Naslov: Re: Lule i skulpture 10.03.11 23:28 | |
| Ivo je legenda, što više reči, a prije koji mjesec javio mi se je telefonom, malo evociranje uspomena, ipak je prošlo petnajstak godina..... | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Lule i skulpture 10.04.13 22:47 | |
| | |
|
| |
T.McR. Gasi mi se lula
Broj postova : 196 Join date : 02.12.2011 Age : 61 Lokacija : osijek Omiljeni duhani : MB OC , Grga mix. , Frankenstein ,Pet.Delux , i sve sto je na stolu ponudjeno
| Naslov: Re: Lule i skulpture 21.04.13 7:29 | |
| biljezim se, svaka cast kolega , ovo je bilo jako lijepo stivo koje si podijelio i sa nama na forumu | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Lule i skulpture | |
| |
|
| |
| Lule i skulpture | |
|