Bio ja u Briselu... vratio se skoro praznih ruku...
Raspored je bio zgusnut, a oni zatvaraju radnje oko 17-18h tako da sam slabo što stigao vidjeti.
Jedino sam stigao malo razgledati
[You must be registered and logged in to see this link.] (koji je bio dosta blizu mog hotela).
Divan dućan, cijene dosta visoke...Morao sam izaći jer je nervozni prodavac zatvarao radnju kada sam ušao - jedino sam stigao vidjeti da nema lule ispod 65,00 eura - dosta iznad mog budžeta.
A onda sam bio u Brižu (Bruges) na dan i po - slučajno nabasao na finu radnjicu,
[You must be registered and logged in to see this link.]. Imaju lijep izlog lula, ali opet dosta iznad sume koju sam imao...
Jedino što sam uzeo jesu mali češki alat - konačno da zamijenim improvizovani tamper koji sam sklepao - i nešto čistača za lulu (kojih u PG nema)
I na kraju na aerodromu u Podgorici kupio MB Navy Flake 100g za 9,90€ i MB Mixture 50g za 3,90€ ... čisto da se ne vraćam praznih ruku...
Eto moje slavne ekspedicije - jedini savjet koji imam ako nekog put nanese u Brisel ili Briž jeste da kupovinu obave prije podne - radnje se zatvaraju u nemogućim terminima.
E, da, i da ponesu značajnu svotu novaca... cijene su zaista evropske!