| Kućne mješavine | |
|
+20GrⒶna Rakija kamarad igorrr gstaraz Darko Suspiria Matko sinus fatjoe Marin Split ssekir75 gavran11 milo MOVESHAKER Damir imnik savate bayro Davorin Antiša 24 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Kućne mješavine 11.05.11 10:46 | |
| Dunhill early morning (30g) BR black cavendish (20 grama)
Prva trečina lule kao da se oba duhana sukobe u kome pravcu bi pušenje išlo. U drugoj trečini sve se poboljšava i ima dobrog okusa koji me spominje na suve hruške. Onda od hrušaka prelazi do arašida(one koje treba oguliti) i preko okusa po pečenom mesu na žaru dođe pod kraj do marcipana.Posljednih nekoliko dima je drveno sladak okus. Nakon pušenja u ustima opet se pojavljuje okus po suhim kruškama. | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Kućne mješavine 16.05.11 11:24 | |
| Dunhill MM965 (70grama) Bolivar cigara (10grama) Macanudo maduro (10 grama) BR Black Cavendish (5 grama)
Kazat ču vam samo to, da morate probati ali imajte na umu rečenicu NIKOTIN | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kućne mješavine 15.11.11 13:41 | |
| Imam još nekih 20 grama Mac Baren Black Ambrosie, taj duhan mi baš ne paše, a opet ne bi ga ni bacil. Ak neko ima prijedlog za kakvu mješavinu nek napiše. |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Kućne mješavine 15.11.11 13:47 | |
| Ambrosia se dobro miješa s komunalnim otpadom. Ne možeš to ni s čim pomiješati, a da ne pokvariš taj drugi (dobar) duhan. S druge strane, miješanjem dva loša nećeš dobiti dobar duhan. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kućne mješavine 15.11.11 13:55 | |
| - zagorec je napisao/la:
- Imam još nekih 20 grama Mac Baren Black Ambrosie, taj duhan mi baš ne paše, a opet ne bi ga ni bacil. Ak neko ima prijedlog za kakvu mješavinu nek napiše.
Ukoliko imas pri ruci HH Vintage Syrian probaj ih pomijesati pola-pola, navodno se dobije nesto vrlo slicno Sillem's Black mjesavini koja je odlicna. Pritom nemoj zaboraviti da to mora nakon mijesanja odlezati bar dva tjedna a jos bolje mjesec dana kako bi se to sve skupa sjedinilo. |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Kućne mješavine 15.11.11 14:37 | |
| Vintage syrian je izvrstan duhan. Šteta ga je bacati na navodne mješavine. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kućne mješavine 15.11.11 14:55 | |
| eh, Antisa moj dobri i posteni, pa nije beg cicija, gubili smo i vise u zivotu! |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17573 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Kućne mješavine 15.11.11 15:53 | |
| Kako vam volja, ali i ja kao i Antiša smatram da su oba dobri duhani i šteta ih je miješati. Nekako sam skeptičan - naročito u pogledu HH Vintage Syriana. To je već mješavina sama po sebi, i ne bi je trebalo kvariti. Uostalom probaj uzeti po deset grama od svakog i izmiješaj ih i ostavi kako ti Grga kaže mjesec dana da se dobro "ukiseli", pa vidi! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Kućne mješavine 05.01.12 19:14 | |
| Evo ja san danas zamisa od Mac Barena mixture modern i scottish mixture jer su jako slicni i doda malo Balkan latakije i Orientala, virujen da nece bit lose... Bar se nadan Znaci ovi Mac Barenovi dominiraju otprilike 70% napranma 30% ali s obzirom da je Stanislav robusan virujen da je dovoljno | |
|
| |
fatjoe Peče me jezik
Broj postova : 492 Join date : 30.11.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
| Naslov: Re: Kućne mješavine 14.01.12 23:42 | |
| Nakon tjedan dana čekanja večeras sam napunio lulu sa Mac barenom Scottish blend + oc u omjeru 80g oc i 40g scottish blenda.Mogu reči da sam prezadovoljan ovako na prvu. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| |
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Kućne mješavine 17.01.12 13:41 | |
| Kako cu ga izbacit kad se vec sve skupa safta u ladici hahaha, cuj sve su dobri duhani, nemoze ispast lose, ova dva od Mac Barena su dosta slicna i taman mi nekako fali latakije u njima tako da se nadan da ce Stanislaw rijesit problem | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
| Naslov: Re: Kućne mješavine 21.01.12 23:06 | |
| Evo upravo pusin misavinu koju san zamisa prije desetak dana i mogu van rec da san se odusevija! Samo da podsjetin na sastav: Mac Baren scottish mix Mac Baren mixture modern Stanislaw Balkan latakia Posto san veliki fan engleza i latakije u ove dvi prve navedene upravo mi je to i falilo-latakija, Inace oba Mac Barenova duvana su mi ok ali mi je tu nesto stalno falilo i sad kad san doda Stanislawa ispala je bomba! Ako imate ostataka ovih mjesavina, svakako zamisajte i uzivajte u slatkoj latakijskoj mjesavini! Divota | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Kućne mješavine 22.01.12 13:28 | |
| Marine u kojim omjerima si miješaao? | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
| Naslov: Re: Kućne mješavine 22.01.12 22:09 | |
| - sinus je napisao/la:
- Marine
u kojim omjerima si miješaao? Sve je to bilo odokativno, evo ovako, ima san kesu od 50g Scottish mixa iz koje san popusija mozda desetak grama, istu takvu kesu od 50g san ima Mixture moderna takodjer od Mac Barena iz koje san popusija jednu lulu. Znaci to dvoje daju odprilike 90ak grama i to san promisa sa Stanislawon Balkan Latakia koje je bilo nekih 40 grama. Nisan tija stavljat jednak omjer jer je u Balkan latakiji 40% latakije tako da san tija da mi ta latakija bude negdi u pozadini, da je ima al da ne dominira. Iznenadija san se kako je ukusno ispalo. Sad da ne racunan vi vidite odprilike koji bi to omjer svega bija pa ako imate nekakvih ostataka probajte | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Kućne mješavine 23.01.12 11:43 | |
| Fala Marine . Baš imam otvorene spomenute Mac Barenove duhane. Naravno,i BL je uvijek prisutna. Idem se malo igrati,pa za 20ak dana vidim što je ispalo. | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Kućne mješavine 04.04.12 21:24 | |
| upravo se spremam napravit "svoj" prvi blend, po receptu iz ovog topica: London Mixture i MB Virginia No. 1 (50:50)... moje pitanje bi zapravo bilo: na koji način da blendam? moram li koristiti lonce i vlagu, kad blendam komercijalne duhane ili se to samo koristi kod blendanja sirovih duhana? | |
|
| |
Broj postova : 17573 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Kućne mješavine 04.04.12 21:34 | |
| Nikakvi lonci. Lijepo to ravnomjerno zamiješaj, ubaci komadić vlažne opeke (ako ocijeniš da je duhan prevlažan - nije obavezno), zatim stavi u staklenu teglu sa gumenim dihtungom, onda to stavi na neko tamno mjesto i zaboravi na mješavinu mjesec dana. Nakon toga - uživaj! | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Kućne mješavine 04.04.12 21:36 | |
| ma tražio sam po internetu, pa svudi spominju lonce, tave, špahere... štufalo me. hvala , odmah se bacam na posal. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kućne mješavine 04.04.12 21:39 | |
| Ma kakvi špakeri! To je za neobrađene duhane, a ti miješaš već obrađene duhane. Prema tome, ostavi špakere, tave i lonce materi, a ti se drži duvana! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Matko Oblak dima
| Naslov: Re: Kućne mješavine 04.04.12 21:47 | |
| a već sam bio izvadio dva potića... cura me samo prostririla pogledom. haha | |
|
| |
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
| Naslov: Re: Kućne mješavine 24.05.12 12:52 | |
| Ako ima netko prijedlog s čim da blendam Mac Baren Scottish Mix? Malo me peče jezik od tog duhana, no naravno žao mi ga je bacit, jer okusom nije tak loš. (ne)srećom sam grozno prehlađen pa ne mogu pušiti, a to je ujedno prilika da mi se jezik oporavi. Trenutno imam doma Stanislaw Balkan Latakia, no ionako imam namjeru ići po neki novi duhan čim ozdravim. Imam i još par Cohiba Club cigara, možda koju narezat? Nemam još uvijek iskustva s puno duhana, no od ovih par koje sam pušio ipak mi je još Savinelli English Mix najfiniji. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| |
| |
Darko Peče me jezik
Broj postova : 497 Join date : 17.04.2011 Age : 52 Lokacija : Zagreb
| Naslov: K mješavine 24.05.12 23:27 | |
| A cigare treba popušiti kad strada jezik od lule, a ne rezati. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 53 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Kućne mješavine 04.08.13 5:54 | |
| Evo recepta jedne Virginia mješavine koju često smučkam: Omjeri: 60 g. Black Ambrosia (Mac Baren) 40 g. Navy Flake (Mac Baren) 10 g. Vanilla Cavendish (Borkum Riff) Zamješam, malo jače stisnem, strpam u teglu sa utegom unutra i komadom mokre terakote da dobro navlaži. Nakon dva mjeseca otvorim, posušim malo na zraku, ponovno zatvorim, ovaj put bez vlage i utega i za 2-3 tjedna je spremno je za pušenje. Rezultat je Lagano aromatizirana slatka Virginia sa tragovima cavendisha... fini gusti dim di se osjeti tipičan Navy Flake kao dominantna mješavina, slatko, razblažena začinjenost Navy Flake-a, i blago popunjeno aromom Vanilije koja taman pokrije miris Bačvi koj dominira u Navy Flakeu. Gori jako sporo i ne grize jezik [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kućne mješavine | |
| |
|
| |
| Kućne mješavine | |
|