[You must be registered and logged in to see this image.]Brand: Peterson
Blender: Kohlhase, Kopp & Co.
Tin Description: This delightful Blend consists of golden, reddish and dark Virginia sorts, delightfully refined with Brown and some Black Cavendish. An irresistible aroma of sweetish white wine generates a wonderful smell.
Country of Origin: IE
Curing Group: Air Cured
Contents: Cavendish
Black Cavendish
Virginia
Flavoring: Alcohol / Liquor
Cut: Ribbon
Packaging: 100g Tin
Kao sta vidite, kratak opis ove mjesavine san kopi pejsta sa tabaccoreviews.com jer se ne razlikuje skoro ni malo od onog kratkog opisa na samoj limenci. Kad smo kod limenke tj, pakiranja, kao i sve Specijalne rezerve od Petersona, glomazna je i cetvrtastog oblika jer se radi o 100 gramskom pakovanju, malo me podsijeca na Special Reserve 2007 ako se ne varan, isto je crvene boje i ima nekakav tribal kao sliku. Da ne filozofiran previse o "glupom" pakovanju amo mi vidit sta je unutra
Duhan je rezan na trakice, dominira smedja boja, jer predvladava zlatna, smedja i crvena Virginia i smedji Cavendish i taman onu jednu petinu cini crni Cavendish.
Miris kad san otvorija kesu bija mi je onako kiselkast, cak mi se parilo da je visnja ili tako nesto, i reka san sebi zasto si budalo to kupija, a znas da ne volis aromatike!
Pakovanje me kostalo 135 kuna u Q-Shopu u Splitu.
Pustija san ga malo, nekih pola sata da se prozraci i taj miris se znatno smanjija. Vlaznost same mjesavine je bila i jos uvik je idealna, savrsena, prvi put da san tad pomislija da se mozda i nisan ***** sta san ga kupija...
I bome nisan!
Onaj prvi momenat kad san ga zapalija izbacija je ponovno taj kiselkast miris iz lule ali vec nakon ponovnog paljenja... savrsenstvo!
Iznenadija san se kako je kremast, slatkast, uopce nije prearomatiziran, pravi desertni duhan. I pomislija san da ce se izgubit ta divota o kreme nakon pola lule i da ce postat ravan i bezlican ali sva sreca nije! Duhan je fenomenalan, ponasa se u luli ko savrseno izbalansiran englez, ne zagadjuje lulu, gori ravnomjerno bez traga ugriza za jezik i grgljanja u luli sve do savrsenog bijelog pepela. Ne mogu virovat, eto.
Moj savijet je da se prova sta polaganije pusit jer cete uistinu osijetit sve blagodati virginija, od onih gorkastih nota crvene virginije do slatastih one zlatne i smedje. Sama aroma i room note je jako ugodan, kaze na kutiji da je ukus bijelog vina, ja to iskreno nisan osijetija, al valjda su to te kiselkaste note za koje san mislija da je visnja, a zapravo nije. Zapravo odmah nakon prvih par dimova izgubi se taj toping i ostaje pravi duhan uz malo prisustvo tih ostalih aroma onako u pozadini.
Ja san se odusevija i eto kao mali bijeg od engleza pronasa san duhan tu kod nas za kupit koji se uistinu moze sa guston pusit u bilo koje doba dana.
Jedan mali dodatak, stvarno brzo gori i slobodno uzmite sta vecu lulu da bi duze mogli uzivat.
Nadan se da vas nisan upila previse