| Meerschaum | |
|
+13G.S.Patton MOVESHAKER strojo sinus --muki-- Darko Antiša ssekir75 imnik Damir dean bayro Davorin 17 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17458 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Meerschaum 14.09.11 7:28 | |
| Nismo te mi ništa pohrakali! Samo smo iznijeli svoje mišljenje! , Čudnovati i ja smo rekli što mislimo o karakteristikama same lule, a Sekirče je u nekoliko riječi ("šta je bre ovo? kineska vaza?" ) iznio i svoj estetski sud. I to je to. Barem smo te izliječili od privremenog ludila! | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3185 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Meerschaum 16.09.11 21:47 | |
| Moje cestitke na lulici. Odlicna je. | |
|
| |
Darko Peče me jezik
Broj postova : 497 Join date : 17.04.2011 Age : 52 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Meerschaum 17.09.11 21:49 | |
| | |
|
| |
Broj postova : 17458 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Meerschaum 18.09.11 0:39 | |
| Hvala Darko! Još će Davorin pokušati nešto iskemijati, pa ako ne ide, probati ćemo s ovim. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Meerschaum 25.09.11 15:43 | |
| Prijatelju Bayro, krasna akvizicija! Svaka cast! | |
|
| |
| Naslov: Re: Meerschaum 25.09.11 17:38 | |
| Hvala prijatelju! Sad, nakon pipave reparature koju je napravio još mi je draža! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 61 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| |
| |
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
| Naslov: Re: Meerschaum 26.09.11 11:02 | |
| | |
|
| |
LenkoSmrk Hladan dim
Broj postova : 727 Join date : 12.12.2011 Age : 50 Lokacija : Slovenija-Prlekija
| Naslov: Re: Meerschaum 12.12.11 20:55 | |
| Baryro, imam jedno pitanje. Pošto sam si dozvolijo drskost, da i ja kupim kod meerschaumarket-a jednaku lulicu. možda češ mi moči pomoči. Kazu da treba učit/kopirat od najboljih. (kad uspjeva kinezom, zašto nebi i meni ) Lulica je ok ali nešto ne valja sa mojim načinom pušenja ili punjenja. Vrjesuču mi ide, ne gasi se puno, tamper več služim zacovoljavajuče.. i uživam u čarima dima i "školujem" čula . Ali meerica nekak me ne voli pretjerano. Ako prepolako pučim skoro za svaki dim treba da palim.. ako prebrzo dim je vruč i jezik stradava. Sad si mislim, da mi način punjenja ne odgovara. Pošto je kapaciteta mala, nemogu da punim u 3 koraka, nego u jednom. Izgleda da ne pogodim koliko čvrsto da napunim, pa izgleda preslabo stistnem.... Imaš neku ideju, koja bi mi mogla pomoč? (kolega se našalijo, kad me video sa lulicom i reče...kaj si u vrtiču maznil djetetu igračku?) | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Meerschaum 12.12.11 21:01 | |
| probaj da napunis tako da kad vuces vazduh kroz duvan imas osecaj kao da pijes sok na slamcicu. | |
|
| |
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 11:26 | |
| Lenko, daj mi dimenzije lule. Ako je premala, može biti problem upravo u tome što je moraš puniti u jednom "cugu", pa možeš ili previše nabiti, pa ti se gasi ili premekano, pa ti sprži jezik. Eksperimentiraj, već ćeš naći pravu mjeru, onako kako ti Miloš (Sekirče) kaže. Sve je stvar vježbe i malo iskustva! I ne kradi otrokima po vrtecu njihove fajfice! | |
|
| |
LenkoSmrk Hladan dim
Broj postova : 727 Join date : 12.12.2011 Age : 50 Lokacija : Slovenija-Prlekija
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 11:43 | |
| Bayro, ista je ko tvoja, mini calabash isti turčin prodao (meerschaumarket) Možda se varam, pa je tvoja veča. Bum uzel šublera kod kuče pa ču poručit dimezije. Skono sam, da sem experimentiranja, nema drugog leka. H ehe glih zato, da me nebi raja imela za zlikovca, ki deci krade fajfice, bum dimil pipicu doma v ilegali | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 13:11 | |
| Dali je možda tko dao na vagu duhan kojeg je stavio u lulu? Ako se ne varam za takmičenje ga stave 3 grame. Koliko ga stavite vi u srednje veliku i veliku lulu? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 14:55 | |
| Nisam to nikad mjerio ali imam osjecaj da u vecinu lula ide manje od 3g. |
|
| |
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 16:28 | |
| U prosječnu lulu stane taman tri grama. Nekada davno smo Dan Bučan i ja išli na takva natjecanja i uredno stanu tri grama! Vjerujte mi na riječ! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 16:29 | |
| nit sam merio, nit imam zlatarsku vagu, a jos manje me interesuje. napunim po osecaju, zapalim i uzivam. isto kao i pecanje. sluzi da se uziva, a kom je do cimanja nek se takmici... | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 16:31 | |
| evo, kolko vidim i batro je to NEKAD DAVNO posecivao. verovatno lepse dimiti i ne opterecivati se rezultatom, zar ne, bayro? | |
|
| |
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 16:41 | |
| Ma naravno! Bilo je to u Orwellovoj godini - a ti znaš o kojoj je godini riječ, profesore povijesti! No, samo sam jednom bio natjecatelj, a kasnije sam avanzirao u suca! Ne'š ti avansiranja! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 16:43 | |
| vjerojatno dok je covjek mladji manje trosi, ne tresu mu se ruke! |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 17:48 | |
| Nakon 35 x pušenja meerice, imam osjećaj da se stvorio minimalni cake. Procedura je nakon pušenja bila - hlađenje meerice, čišćenje usnika i čišćenje unutrašnjosti glave štapićem. No, ipak, čini mi se da je cake tu. Na koji način ga skinuti? |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8303 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 19:55 | |
| pa s malo finog šmirgla, nježno i ne previše guliti... i to je to. Inače malo energičnije očisti poslije pušenja, pa se neće stvarati cake. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum 13.12.11 20:00 | |
| Hvala, Davorine, na odgovoru! |
|
| |
Darko Peče me jezik
Broj postova : 497 Join date : 17.04.2011 Age : 52 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Meerschaum 14.12.11 1:35 | |
| Meni se nakupilo punoooo cake-a, sa nikakvim šmirglom nije išlo dolje osim ako bi bio zbilja grub i prljav pa sam uzeo onaj alat za rezbarenje linoleuma. Odabrao sam onaj sa najvećim radijusom koji se poklapa sa radijusom žarnice i s tim sam nježno okolo odvalio cake slijedeći vertikalu žarnice. Cake je bio debeo više od 1mm. Možda je opasno i pogrešno, ali ako se radi nježno vrlo je efikasno jer cake je ipak mnogo mekši od meera. Naravno to treba raditi barem dan nakon pušenja kad je lula suha. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Meerschaum 14.12.11 7:40 | |
| Ja sam probao jučer sa šmirglom gradacije 400 i cake je otišao bez problema. Jest da je cjelokupni posao od 25 minuta picajzlast, ali isplatilo se. Od cakea ni "C". |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Meerschaum 14.12.11 7:42 | |
| Prvi put čujem za cake u meerici. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Meerschaum | |
| |
|
| |
| Meerschaum | |
|