| EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe | |
|
+15TheDude paludamentum Majka Rakija Vucko22 dado Davorin oliohardi foksieloy Lakeman wranjo123 bayro Sarmageddon Tomo1978 G.S.Patton 19 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.01.18 22:06 | |
| - Vucko22 je napisao/la:
- Evo upravo gledam na jednoj stranici 6oz-a duhana 15$ plus postarina sve skupa 38$
6oz=170 grama... Ako uzmemo u obzir duhan+postarina iznos je 38 dolara... puta 6=228HRK te izade 170 grama duhana... S tim da sam ja svoj vauen platio 12€ 50g...sto znaci da bi 150 grama platio 36€×7.5=270kn.... onih 20 grama necu ni racunati....
S toga opet se isplati... Na to dodaj 70kn za postupak carinjenja +PDV +carina jer ce se znati da se radi o duhanu. Do sad smo se svercali sa posiljkama od 20$, sad kako sam shvatio, a mozda i grijesim, vise nema prolazenja ispod radara. | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
Broj postova : 194 Join date : 17.01.2018 Age : 29 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Dan Tobacco - Salty Dogs,Rattray - Hal O' the Wynd ,Rattray - Marlin Flake,Mac Baren - Navy Flake,G. L. Pease - Odyssey,Peterson - Nightcap
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.01.18 22:12 | |
| Rakije pise i to...pise tax: 0.00$ | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
Broj postova : 194 Join date : 17.01.2018 Age : 29 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Dan Tobacco - Salty Dogs,Rattray - Hal O' the Wynd ,Rattray - Marlin Flake,Mac Baren - Navy Flake,G. L. Pease - Odyssey,Peterson - Nightcap
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.01.18 22:14 | |
| | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.01.18 22:23 | |
- Rakije pise i to...pise tax: 0.00$
Jos nisu uveli to da carine sve posiljke. | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.01.18 22:25 | |
| - Rakija je napisao/la:
- Vucko22 je napisao/la:
- Rakije pise i to...pise tax: 0.00$
Jos nisu uveli to da carine sve posiljke. Pa to je onda opet dobro... P.S. jesi mi posla broj i kako se zoves :grinning: | |
|
| |
Rakija Oblak dima
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.01.18 22:39 | |
| Jesam. Mogli bi malo stat spamat ovu temu. Dosta je bitna. | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| |
| |
Majka Hladan dim
Broj postova : 834 Join date : 18.08.2015 Age : 38 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 20.01.18 14:31 | |
| Danish pipe shop, $8.20 shipping, ne moze postenije... | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 20.01.18 17:29 | |
| - Majka je napisao/la:
- Danish pipe shop, $8.20 shipping, ne moze postenije...
Jos da im nisu duhani u prosjeku 120 kn 50 g bilo bi jos postenije. | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 20.01.18 18:11 | |
| _________________ [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
|
| |
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 20.01.18 18:49 | |
| naravno, svima su nam potrosacke navike razlicite ali cak i uz eventualni pdv koji bi na moje standardne narudzbe bio negdje do 50 kuna i dalje mi je isplativo uzimati od amera odnosno bilo bi vrlo blizu HU-ovcima a jeftinije od Danisha... e sad ja nekako imam nepopravljiv dojam da oni ni nakon svega nece cariniti bas svaku posiljku od 20-ak dolara svjestan sam da je to iracionalno ali inace bi me previse mucila depresija dakle i uz taj pdv jos uvijek je ok svakih 3,4 tjedna uzeti 100tinjak grama neke medicine pa makar i bilo 50ak kuna vise | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 20.01.18 22:44 | |
| Nemre ti bit 50kn, računaj više oko 200kn.
samo 70kn su ti dadžbine za procesiranje narudžbe. | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 14:11 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Evo ljudi sta meni kazu ovi s carine...kako onda vi uspijete kupit duhane iz amerike i drugih zemalja koje nisu u eu | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 14:16 | |
- [You must be registered and logged in to see this link.]
Evo ljudi sta meni kazu ovi s carine...kako onda vi uspijete kupit duhane iz amerike i drugih zemalja koje nisu u eu Samo ti njih pali....jos cemo naje..... | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 14:19 | |
| Ovi na carini ne znaju svoje zakone. Doslovno.
Zakon zabranjuje tebi prodaju. | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 14:34 | |
| _________________ [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
|
| |
TheDude Gasi mi se lula
Broj postova : 116 Join date : 27.11.2017 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Dark Twist, Half & Half, Orlik Dark Strong Kentucky
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 14:46 | |
| Zaš dirate u osinje gnijezdo ako ide sve glatko? | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 14:52 | |
| - foksieloy je napisao/la:
- Ovi na carini ne znaju svoje zakone. Doslovno.
Zakon zabranjuje tebi prodaju. Pade mi kamen sa srca | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17497 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 14:58 | |
| Ipak sam ja nekakav pravnik; loš, ali ipak pravnik - zakon zabranjuje prodaju putem interneta, ne kupnju! A ti Vučko ne talasaj! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 16:14 | |
| - bayro je napisao/la:
- Ipak sam ja nekakav pravnik; loš, ali ipak pravnik - zakon zabranjuje prodaju putem interneta, ne kupnju!
A ti Vučko ne talasaj! Pitam samo...nesto sto ne znam pitam...bolje to nego da se pravin pametan pa iden na svoju ruku i onda ono sto kosta 20eura platim 220...pa onda kasnije kukat sta se nisam raspita | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17497 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 16:50 | |
| Onda ne pitaš carinu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 16:54 | |
| - bayro je napisao/la:
- Onda ne pitaš carinu!
Pa valjda oni znaju sta se smi unit ili uvest u zemlju...al kolko vidim po vasim komentarima nemaju pojma | |
|
| |
Rakija Oblak dima
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 17:50 | |
| Gle, decki sa foruma su probali sve i svasta, detaljno procesljali zakone i znaju sto se smije a sto ne.
Radje pitaj tu pa ako ne dobijes odgovor, onda cackaj mecku, ne obrnuto. | |
|
| |
Vucko22 Gasi mi se lula
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 17:57 | |
| - Rakija je napisao/la:
- Gle, decki sa foruma su probali sve i svasta, detaljno procesljali zakone i znaju sto se smije a sto ne.
Radje pitaj tu pa ako ne dobijes odgovor, onda cackaj mecku, ne obrnuto. Oki | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 19:19 | |
| Misljenja sam da vasi carinici,sto kaze Foksi,kao i nasi,ne poznaju svoj carinski zakon.Bar vecina njih,a posebno ovi sluzbenici sto carine uvoznu robu. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe | |
| |
|
| |
| EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe | |
|