Broj postova : 16639 Join date : 15.01.2008 Age : 67 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 25.01.18 19:41
Poznaju, poznaju, ali ga striktno ne primjenjuju, jer im se ne da zagledati u svaku sitnu pošiljku. Premalo ljudi, premale plaće... Mladi gospodin Vučko koji se obratio carinskoj upravi dobio je upravo odgovor koji je temeljen na zakonu, samo ga valja znati čitati. Dakle, kupovati se smije i pritom platiti carinu, trošarinu, PDV, ali prodavati putem interneta se ne smije. Jednom sam pokušao naručiti kod neke firme iz Zadra, dakle ne iz Austrije, Italije ili SAD-a one svoje toskanske cigare, koje pušim svake prestupne godine i fino kulturno su mi odgovorili da internet prodaja ne dolazi u obzir i da navratim kod njih kada me put nanese u Zadar. Prema tome, odgovor carinske uprave je bio više nego jasan i točan.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Lakeman Administrator
Broj postova : 2171 Join date : 31.01.2017 Age : 43 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 12.02.18 19:03
Ne želim otvarati novu temu jer želim samo staviti napomenu u vezi online kupovine i cijena... Na facebook grupi GPSS se tako nesto spomenulo cijene duhana u Australiji / N.Z., i pitam jednog člana grupe, što to znači kada kaže da je duhan ''skup''. Napisao mi je da je na N.Zelandu MacBaren pouch od 50 grama košta 100 dolara! Malo sam pogledao neke njihove web shopove i našao recimo cijene u AUD (australijski dolar):
''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 16639 Join date : 15.01.2008 Age : 67 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 12.02.18 19:30
Da, vidio sam, ali se nisam htio uklučivati u diskusiju. Onaj Japanac koji je spao na svoju vrećicu Mc Barena Škota, jer je i njemu bilo preskupo kupovati u NZ! Stvarno ti Kiwiji nisu normalni!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 55 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 12.02.18 23:34
A ja kukam na cijenu plum cakea od 135 kuna..
Lakeman Administrator
Broj postova : 2171 Join date : 31.01.2017 Age : 43 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 13.02.18 0:28
leonhardy je napisao/la:
A ja kukam na cijenu plum cakea od 135 kuna..
ma dobro njihov standard je viši, ali cifre su ludilo...
''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Lakeman Administrator
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 09.05.19 13:23
NOVOST: Ovo je 100% provjerena informacija dobivena danas na seminaru o Carinjenju u EU: Od 01.01.2021. se ukida izuzeće od carinjenja pošiljaka do 22 eur. Od 1.1.2021. će se automatizmom cariniti SVE pošiljke koje dolaze izvan EU neovisno o veličini paketa ili vrijednosti. Isti postupak će biti za sve članice EU. Znači, vrijednost paketa + trošak dostave pa na sve zajedno ide PDV i onda na tu cijenu carina po carinskoj tarifi. Plus onda fiksni troškovi carinjenja. Trenutno se još radi na pronalaženju nekog pojednostavljenog postupka i samim time i manjim fiksnim iznosom postupka carinjenja. (sad je oko 70kn).
Horla je napisao/la:
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 09.05.19 17:02
Baš ga izmišljaju! Čega će se sutra sjetiti? Kontinentalne blokade? To je i Napoleonu došlo glave. Treba zaposliti evropejske birokrate! Cijeli svijet postaje globalno selo, a oni....ma svašta!
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8147 Join date : 05.02.2008 Age : 67 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 09.05.19 21:16
da o tome smo već pričali u klubu. Jednostavno neće više biti uvoza jeftine robe iz Kine. Ne samo carinjenje nego će se na paket čekati 6-9 mjeseci... Prema tome ... pravac smokingpipes, dok se još može...
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 09.05.19 21:29
Naravno! I pravac Austrija, sauve qui peut!
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 43 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 18.05.19 15:56
Meni je na zadnjoj čitabi fiksni iznos bio 120 kn! To je ova pošiljka koju sam odbio preuzeti, za još jednu tek čekam čitabu jer navodno SP nije stavio izjavu o vrijednosti robe (moš mislit), pa će mi zaračunati carinu, fiksni iznos, ležarinu, na to sve PDV + 45 kn dostave iz Branimirove 4 u susjedni kvart.
Edit: donesem čitabu sutra, za one jačeg želuca...
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 18.05.19 18:07
Dobro, donesi da proučimo. I koliko su te na koncu probali ocariniti?
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 43 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 18.05.19 18:40
Sve zajedno davanja (od čega je carina samo dio) na robu od 42 EUR + poštarina 11 EUR = cca 53 EUR = 351 kn prema njihovoj računici, oni su htjeli 613 kn ukupnih davanja kod preuzimanja. Malo morgen, pa ni tad.
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 18.05.19 18:41
Krasno.
dado Oblak dima
Broj postova : 1046 Join date : 05.01.2017 Age : 56 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.05.19 8:32
Kod nas u Njemačkoj toga nema!
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8147 Join date : 05.02.2008 Age : 67 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.05.19 10:56
ima dado, kad kupuješ iz Amerike
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.05.19 11:20
Ima, naravno, samo što kod u Njemačkoj ima vrhunskih duhana po vrlo OK cijenama, tako da prave potrebe za naručivanjem iz USA i nema! Uzimao bih ja iz Njemačke, samo ne isporučuju više van Reicha.... A i zadnji koji je isporučivao van domicilne države, onaj The Danish Pipe Shop više ne šalje van Danske. Stisli ih...
Pantarei Gasi mi se lula
Broj postova : 278 Join date : 22.09.2017 Age : 40 Lokacija : Šibenik Omiljeni duhani : Artisan's blend, Frog Morton, FVF
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.05.19 12:49
Bayro, [You must be registered and logged in to see this link.] isporučuje u hr, koliko ja znam
Rale likes this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.05.19 13:35
Da, izgleda da sve štima na njihovom sajtu glede slanja unutar i van EU, ne samo unutar DE. Sve dok netko od nas ne proba. :-) Izbor duhana onako malo... Razmazio nas SP.
Timro Prva lula
Broj postova : 9 Join date : 18.05.2019 Age : 29 Lokacija : Osijek
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.05.19 16:55
Je li netko probao naručivati s navedene stranice iz DE? Nije tako loša ponuda, vidim da imaju commonwealth koji tražim i tražim dugo.
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.05.19 17:39
Će da se proba!
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 19.05.19 19:47
Da. Istina, Timro, Gerd Jensen još šalje za Hrvatsku. Isprobati ću!
Lakeman Administrator
Naslov: Re: EU: Nove poštarine i uvjeti slanja robe 20.05.19 9:16
Ja sam počeo koristiti stranicu PAUL BUGGE (Njemačka). Više na novoj temi: [You must be registered and logged in to see this link.]